Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

pugs 

všechny recenze uživatele

Zelená Míľa pre mňa zostáva filmom, pri ktorom žiadny iný film nemá šancu, ale do mojich obľúbených filmov Vincenta zaraďujem pre atmosféru, ktorú má, pre fantáziu malého Vincenta, čo ju má minimálne takú ako sám Burton. Na Vincenta sa nedá tešiť, Vincenta treba vidieť a potom si naňho povedať názor, pretože nie každému sadne. Ale ako som už možno niekde napísal - Burtonove začiatky sú úžasné a jeho nástupcom by sa mohol stať Shane Acker, od ktorého mám tiež obľúbené filmy (hlavne 9 teda). Neviem, čo tu ešte napísať, len to, že odporúčam - Ale nie je to plných 10/10. Skôr tak 9.9/10 :-) ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí výstavy skic, kreseb a maleb Tima Burtona, která právě probíhá v Domě U kamenného zvonu jsem se rozhodla, že bych se měla podívat znovu na některé Burtonovi filmy a popřípadě si doplnit rozhled. Začala jsem krátkometrážním Vincentem, který byl na výstavě hojně prezentovaný a předurčoval směrování další Burtonovi tvorby. Byl to jeden z jeho prvních počinů a zdá se, že Burton se potřeboval vypovídat ze svých vlastních pocitů z dětství a obdivu k Vincentu Priceovi a využil sebe jako materiál v praxi po škole. Je to velmi povedený náčrt malého kluka se silným zaujetím pro svou věc. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že mě zatím z Burtonových děl nejvíce oslovila jeho prvotina. Animace vypadá dobře, i když je jednoduší, dokáže správně vykreslit hrdinovy pocity, které jdou z obrazovky cítit, a které jsem já pochytil a vše podkresluje vypravěčův hlas, který ještě umocňuje to, že je příběh vyprávěn ve verších. Skvělé! ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Velmi ponuré dílo, inspirující se hororovou tvorbou E. A. Poa. Temnou atmosféru ještě dokresluje skvěle se hodící hlas Vincenta Price. Tento krátký film se stal předzvěstí toho, co Burton v následující době natočil (i když jen málokteré z jeho budoucích děl dosáhlo takovýchto kvalit). 9/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená schizofrenní bububu povídka se silnou atmosférou, která velmi přesně vystihuje Tima Burtona už v jeho filmové prvotině.. V pár minutách, na malém prostoru a bez barev dokáže naprosto geniálně vystihnout tíhu černých myšlenek a raněnou duši.. Filmový tvůrce, který má pro mě asi tu nejvíc největší fantazii! :-* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)
  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)

Reklama

Reklama