Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Obdivuju Burtona - bezmezně... Pokud jsem zažila pár minut dokonalého zobrazení svého života, bylo to právě při sledování Vincenta... Vincent - jak dětské, jak temné, jak hravé, jak poutavé, jak okouzlující a ukazující Burtonovu genialitu... Kolik toho dokáže ukázat v 5, 6 minutách, jak poutavou atmosféru dokáže vytvořit s (pro někoho směšnými) loutkami... A samozřejmě - Vincent Price... pět hvězd bez váhání a můj celoživotní obdiv... ()

pugs 

všechny recenze uživatele

Zelená Míľa pre mňa zostáva filmom, pri ktorom žiadny iný film nemá šancu, ale do mojich obľúbených filmov Vincenta zaraďujem pre atmosféru, ktorú má, pre fantáziu malého Vincenta, čo ju má minimálne takú ako sám Burton. Na Vincenta sa nedá tešiť, Vincenta treba vidieť a potom si naňho povedať názor, pretože nie každému sadne. Ale ako som už možno niekde napísal - Burtonove začiatky sú úžasné a jeho nástupcom by sa mohol stať Shane Acker, od ktorého mám tiež obľúbené filmy (hlavne 9 teda). Neviem, čo tu ešte napísať, len to, že odporúčam - Ale nie je to plných 10/10. Skôr tak 9.9/10 :-) ()

Reklama

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika filmového génia, jehož jméno je proslaveno na celém světě.A to všechno začalo snímkem o 7letém Vincentovi a jeho fanatickém životě. Nemám co bych vytknul, skvost Burtnovi tvorby. Krásná povídka doprovázena překrásným světem timovy fantazie, která je opěvována vícekrát jeho tvorbě a je to právě to co v jeho filmech zbožňuju. Vincentem se byl uchvácen, pouštěl jsem si ho dvakrát po sobě a stále se nenabažil jeho genialitou, krásou a strašidelnou veršovanou poezií, která je stejně děsivá jako celý film. Hodnocení: 10/10. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená schizofrenní bububu povídka se silnou atmosférou, která velmi přesně vystihuje Tima Burtona už v jeho filmové prvotině.. V pár minutách, na malém prostoru a bez barev dokáže naprosto geniálně vystihnout tíhu černých myšlenek a raněnou duši.. Filmový tvůrce, který má pro mě asi tu nejvíc největší fantazii! :-* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Poetická animovaná krása súznejúca so všetkými zakomplexovanými melancholoidnými čudákmi, pestujúcimi si v sebe od detstva pocit výnimočnosti, spočívajúci zväčša v tom, že nijako nezapadajú do sveta znormalizovanej uniformity správania, obliekania i záujmov. K absolútnej dokonalosti čosi chýba, ale básnenie veľkého Vincenta Pricea sa počúva veľmi, veľmi dobre. Až tak, že som si peripetie malého Vincenta pustil opakovane a ešte raz. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)
  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)

Reklama

Reklama