Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nekecéj,steven po osmi letech natočil film,na který se dá nejen dívat,ale pro změnu se dá dívat i na něj.žádné nablblé téma bývalého agenta cia a tak.ruslan jako bývalý ruský mafián jede na svadbu dcery a ta si bere syna jiného ruského mafiána a tak dál blá blá blá.žadný veliky zázrak,ale steven vypadá pokérovanej fuckt dobře,akce no de to,ale hlavně to není úplně blbé.jen by mě zajímalo,jestli natočí něco,co si zaslouží aspoň tři. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je Steven netypicky takový napůl bad ass a podává si gangstery v rytmu ruských lidovek. Proč ne. 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Jak jsi to věděl?“ „Nevěděl. Trik je v tom, prostě se z toho neposrat!“ Každý fanda a každá fanynka akčních filmů ví, že Seagala není radno srát a šahat mu na rodinu. Ale oni si nedají říct a nedají. A tak jim to Seagal musí vysvětlit sám, a tentokrát do toho jde fakt tvrdě a s nikým si servítky nebere. Prostě se z toho neposírá! Provedením nic moc, ale Seagal opět řádí jako za mlada. Sice mu pomáhá střih, ale co by jste chtěli po chlápkovi, kterému bude za chvíli 60? Aby dělal to, co ve třiceti? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal a ty jeho novodobé kousky stojí vážně za hovno (tedy převážná většina). Kdysi můj oblíbený herec se stále častěji pouští do projektů, které za nic nestojí a nechápu, proč se na to už prostě nevykašle (místo aby si pořád snižoval pracně vydobytou slávu). Ruslan sice není úplná sračka a děda Steven se pořád snaží nakopat co možná nejvíc zloduchů, jenže bez zběsilého střihu, už se to prostě nedá – což má samozřejmě za následek klesající úroveň jak kvality, tak zábavy. Kdysi jsem lámaní rukou, nohou, vazů prostě žral, ale když teď vidím jak do někoho zabodne xkrát nůž a z něj nevystříkne ani krev, je mi nablití. Jen máchání rukama a házení kaskadérů na zeď už dnes nikoho neohromí. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak odrazil sa konecne Seagal od dna? Mozno tak o jeden centimeter. Viacmenej plava stale v tych istych srackach. Bohuzial. Jeho vahu radsej uz ani nespominam. Tucny je uz dost dlho na to, aby si na to divak zvykol a vtipy o jeho vahe su uz tiez trapne. Takze k filmu. Dej je klasicka premisa o hlavnom hrdinovi, ktoremu zabiju niekoho blizkeho (tentokrat jeho ex a skoro prizabiju jeho dceru)a on sa vydava na cestu pomsty jedneho poskoka za druhym az k hlavnemu zaporakovi. Ako byvali gangster by mal mat schopnosti na to, aby pomsta bola dostatocne bolestiva a pre divaka zabavna. Ale nie je. Bitky su znova chaoticke, bleskovo zostrihane a podfarbene absolutne nehodiacou sa ruskou hudbou. A ani trademarkoveho lamania kosti sa nedockame. Prestrelky su o nieco lepsie natocene, ale tiez to nie je ziadna vyhra. Proste slabota. Seagal sa aspon po hereckej stranke trochu snazi a uz neposobi tak znudene ako v jeho poslednych filmoch. No a ten jeho slavny beh? Ak niekto argumentuje tym, ze nejaky akcny film je dobry, lebo v nom hlavny hrdina chvilu uteka bez pouzitia dablera, tak nieco nie je v poriadku. Ak chcete vidiet podobny a kvalitny film o pomste rozhodne siahnite po filme 96 hodin s Liamom Neesonom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý scénář, jednoduchý děj a jednoduchý , někdy si i odporující dialog. Prostě film se Seagalem z roku 2009. Sakra Ruslane, teď jsem tady uklidil!!! No, to jsi ani nemusel. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Steven je zpět ve výborném akčnáku, který se nejvíce hodí k jeho osobě.Příběhy o pomstě mám nejraději.A Steven jako Ruský spisovatel, který je nyní v důchodu a píše knihy je báječný nápad.Sice mohl pobít více lidí,ale jsem rád i za tyto. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné hodnotit jednotlivě Seagalovy filmy, protože jsou všechny na jedno brdo. Avšak zřídka se stane, že některý z jeho filmů vybočí od ostatních. V současné době to je Driven to Kill, který je celkem koukatelný. Tady mě kung-fu borec překvapil, a to i přes to, že je už na rvačky starý a je dost pravděpodobné, že jeho akce a bitky budou v jeho věku směšné. Ale v tomto filmu Seagalův drsný výraz + občasné hlášky jako na začátku, když dělal ten trik s kelímkama a hřebíkem, jsou vkusnými doplňky této celkem nenáročné akční podívané. A tak můžeme tento SS film hodnotit jako ten zdařilejší. 60% // (24.1.2014) NOVA HD - A znovu jsem se k Ruslanovi dostal a znovu musím říct, že to není úplně ten nejhorší film. Ponechávám 60%. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

TROŠIČKU SPOJLERŮ. Jeff King má prostě styl který se do filmu ze Seagalem hodí báječně. Je drsný a nelítostný. Neřkl bych, že hrál špatně, scéna když je nasranej jak mu pomocník odrovná svědka je celkem povedená. Při soubojích je opět Steven živel, souboje sou dlouhé, ale ne tak jak v Kill switch a sou líp sestříhané, ikdyž pár zmatených střihů se najde není to taková hrůza (ostatně rychlé střihy sou dneska v modě). A navíc jde vidět, že by steven zvládl i fyzicky náročnější role, razanci v rukách má pořád viz hřebíková ruleta. Tohle je druhá spolupráce Stevna a Jeffa Kinga, opět je to trochu do krimi. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal že sa teším na nového Seagala...ale tak Steven ma opäť prekvapil, folková hudba, solídna kamera, brutaltika a Seagal sa hýbe...po Lundgrenovi ďalší solídny návrat ktorý ma prekvapil... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, co mi tenhle filmový počin se Stevenem Seagalem přinese. Mimo Stevena Seagala s jeho nezapomenutelným účesem, díky němuž ho na stoprocent nikdo nepřehlédne, jsem nedostala téměř nic. Příběh byl velmi jedoduchý a přitom mohl být tak zábavný. Záporák byl více než slušný. Nechci nad Seagelem úplně lámat hůl. Byla by to škoda. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

V rámci možností všechna čest a sláva Stevenovi. Na stará kolena natočil film, který není tak špatný, že je legrační (anebo tak hrozný, že není už ani legrační). Při vynechání určitých detailů (např. že se Seagal jako bývalý gangster živí psaním knih) by příběh snad obstál i v áčkové produkci. Jakoby se Steven vrátil ke svým kořenům, kráčí sveřepě za svým cílem, sice neláme kosti, ale jeho údery bolí a hlavně nemá plnou hubu rádoby chytrých keců a není herecky trapný. Bohužel svůj věk už nezakryje, a tak jsou akce a souboje v téhle "neo-seagalovce" lehce zaměnitelné s jakoukoliv jinou DVD či TV produkcí....A mám dojem, že v jeho snímcích už nejsou potřeba žádné expozice, stačí aby někdo na začátku řekl: "Stevene, zabili ti ženu a děti!" a film může začít. To je to nejsmutnější, ta šablona už k smrti nudí. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na který se člověk kouká kvůli zápletce, a pak jsou filmy, který se sledujou kvůli hercům. Tohle je zcela jistě ten druhej případ. Seagal točí pořád dokola jeden a ten samej film a někdy se mu to povede líp, jindy hůř. Tenhle čirou náhodou vyšel líp. Slušný souboje, překvapivě dlouhý akční finále, výbornej týpek v roli hlavního padoucha a Seagal, kterej opravdu běhá. To se musí vidět. Není to sice nejlepší film mistrovo kariéry, ale z poslední doby patří k těm povedenějším. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to nakonec asi na 5x povedlo dokoukat. Co pozitivního na filmu bylo: akční scény nebyly špatné a vrchní vykrývač akčních filmů Seagal je v těchto pasážích snesitelný. Kromě akčních scén však zbytek hodně pokulhává. Sečteno podtrženo: mé nulové očekávání film o něco překonal. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak Števko S. nám neschudol (schudol akurát jeho dablér) a ani výkonostne si oproti jeho nedávnym cirkusovým číslam nepolepšil. Zlepšili sa však postavy, čo sa tam okolo neho mocú a ktoré on postupne s kamenným ksichtom likviduje. Len kvôli nim sa táto recyklácia, počas ktorej sa partička okolo Igora Jijikina musí bohovsky pretvarovať, aby vzbudila dojem, že je len tlupou babrákov a že Števko je schopný ich všetkých nakopať, rozkopať a rozrezať či nedajbože zastreliť, dá pozrieť celá. Víťazom súťaže o najväčšieho trpáka v tomto filme sa stal nehorázne zle hrajúci budúci Štefanov zaťko, ktorému by som do rúk zveril skôr odistený granát ako vlastnú dcéru. Števko sa zase stal víťazom súťaže v prezliekaní sa v taxíku, do ktorého nastúpi v saku, oblečie si koženú bundu a nakoniec vystúpi z toho taxíka opäť v saku. Podivuhodné. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Co ta kamera? Nevhodná hudba při soubojích? Nedalo se na to koukat, byť příběh moh být dobrý. Seagala mám rád, ale jeho filmy ne. Jedna sračka za druhou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stevo konecne poslal "reziserov" typu Fauntleroy a Keusch tam, kam patria. Do hajzlu. V tomto filme sa rezie ujal Jeff Kral a urcite male zlepsenie je badat. Scenar sice nijako nevybocuje z klasickeho klise, ako sme u Steva zvyknuti, ale uz to nie je taka hroza ako Attack Force, Bestie alebo Patriot. Akcne sceny su dokonca j na obstojnej urovni, a to je u Steva co povedat, zaporaci sa mu nepostavia tak, aby ich hned trafil, takze Stevo sa KONECNE trochu hybe. Zeby konecne pozeratelny film so Stevom? Ked sa prenesiem ponad klisoidny scenar a Stevovo neherectvo, musim priznat, ze film celkom dobre odsypa a na akcne sceny sa dalo pozerat a dokonca posobia aj realne. Pochopitelne, z priemeru to nijako nevybocuje a ziadny Stevov comeback sa nekona. 65 % ()

Reklama

Reklama