Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Tron byl v době svého vzniku vpravdě převratný, experimentoval s neprobádanou počítačovou animací a nevídanými vizuálními efekty, které okořenily skvělé akční scény. Flynn (Jeff Bridges) je počítačový expert, který se živí tvorbou her. Soustavně se ale také nabourává do počítačové sítě firmy Encom a snaží se z ní získat důvěrnou informaci. To se ale nelíbí hlavnímu programu, který se rozhodne přenést Flynna do svého království, elektronické civilizace, plné nástrah. Flynn se teď musí probojovat přes počítačové hry a pokusit se zneškodnit neovladatelný a nebezpečný hlavní ovládací program. Jeho jedinou nadějí je odvážný a věrný program Tron, který jako jediný je schopen mocného nepřítele porazit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (484)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu revoluční dílo, především po grafické stránce (jak se asi diváci za 20 let budou dívat na takového Avatara?) Každému je asi jasné, že dnes právě tou grafikou moc lidí film nezaujme, nicméně je zde pár věcí, které vás určitě zaujmou. Především skvělý Jeff Bridges, dobře propracovaný svět "za monitorem" a fakt, že se chystá pokračování, kvůli kterému jsem si tento film pustil. Takže, za čtyři měsíce se opět vydám(e) do tohoto světa, akorát s tím rozdílem, že Jeff už trochu zestárl a triky "trochu" pokročily vpřed. Já se těším a tomuto dílu dávám čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I po letech originální, poutavý a svým způsobem nadčasový film, který strhne hromadou nápadů a také triky, které ani téměř 30 letech neztrácejí kouzlo a nejsou k smíchu. Jeff Bridges je sympaťák a Lisbergeg to natočil tak jistou rukou, že se ani přes slabší příběh nebudete na chvíli nudit. Dvojka bude mít, co dělat, aby tohle překonala. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Sledovať TRONa dnes je ako oprášiť starý videoherný automat, pomaly prejsť prstami po ošúchaných tlačidlách, vziať do ruky joystick, nahmatať dierku a vhodiť mincu. Akonáhle sa rozžiaria svetielka, začne hrať hudba a na obrazovke sa objaví miniatúrna postavička alebo formula, začnete spomínať... ////////// Vizuálne a technologicky dodnes potvrdzuje jasný status priekopníka počítačovej animácie, trikov a digitálnych efektov. A tá hudba... Wendy Carlos vedel, ako publikum správne nažhaviť na tie roky 90. Budúcnosť hráčom nikdy nepriala viac. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tron: Legacy je vymakaná audiovizuálna bomba, ktorá funguje skvelo aj bez prvého dielu. Nemal som v pláne sa na prvý diel niekedy pozrieť, pretože ma to spracovanie celkom odpudzovalo a nakoniec je to pre mňa ten najväčší problém. Tie kostýmy a to spracovanie som nevedel zhltnúť a prišlo mi to strašné. Nechápte ma zle, staré filmy mi problém nerobia (Star Wars, Alien) ale toto nie je jeden s tých nadčasových filmov. V dnešnej dobe sa na to pozerá dosť ťažko, no verím, že v dobe uvedenia to musel byť celkom zaujímavý a originálny zážitok. 50% - 2* ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Hodně legrační bity - yes-yes-yes :-) Ty mě pobavily vskutku hodně. Jinak zajímavý snímek s výtečnou grafikou, která mě vůbec nenudila - čehož jsem se trochu bál. Ale je fakt, že jsem ke konci začínal mít problémy vyznat se v jednotlivých programech a uživatelých. HUDBA: Wendy Carlos - Já nevím, jak tyhle orchestrálky hodnotit. Nějak mě neberou, a tady sis tím skladatelka mohla pohrát více. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (45)

  • V době výroby filmu byly počítače schopny generovat pouze statické obrázky, ale neuměly je rozpohybovat. Souřadnice pro každý obrázek se tak musely zadávat jednotlivě pro každý snímek filmu. 4 sekundy filmu byly vytvořeny pomocí 600 souřadnic. (HellFire)
  • Alanovi Bradleymu (Bruce Boxleitner) se na stěně kancelářské kukaně skví nápis "GORT KLAATU BARADA NIKTO", což je odkaz na slavnou sci-fi Den, kdy se zastavila Země (1951), kde jedině touto větou může být zabráněno mimozemskému robotu Gortovi ve vymazání Země ze Sluneční soustavy. (havLord)

Související novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

03.05.2024

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Nový Tron nabírá obsazení

Nový Tron nabírá obsazení

01.07.2023

Studio Disney už nějakou dobu pracuje na novém filmovém Tronovi, v němž si podle všeho zahrají hlavní role Jared Leto (Morbius) a Evan Peters (Monstrum). Snímek má také režiséra v podobě Joachima… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

24.03.2022

Obecně vzato se nevyplatí dávat PR řečem herců během promování jejich současných projektů jakoukoli váhu, poněvadž jak se v minulosti ukázalo, často nešlo o nic víc než o snahu zviditelnit sebe a… (více)

Reklama

Reklama