Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli byl úplně ten nejlepší nápad dodívat se na originál, jít se vyčůrat a zapnout remake. Kdybych bývala byla tušila, co mě čeká, asi bych se vyčůrala, vyčistila zuby, pomodlila se za to, aby nikdo nikdy už žádný remaky netočil a šla spát. Ono to zezačátku je vlastně úplně to samý – ty samý dialogy, ty samý scény...akorát jiné herecké (nikoliv režisérské) obsazení a prostředí. Klidně bych Kiefera a Jeffa prohodila. Bridges na mě tak nějak působí jako úchyl od první scény – prkenný, lehce pajdavý, se slizkým úsměvem. Postupem času se to s originálem trochu rozchází a já si docela chrochtala, že to je snesitelnější, sympatičtější, logičtější, uchopitelnější a svižnější. Dokonce bezpečnější, protože v Americe vám na rozdíl od Francie nevykradou nezamčený auto. Blbost. :-) Ano, blbost je to výstižné slovo, které mě napadlo, když očekáváný konec nebyl koncem, ale pouze začátkem čehosi, co z toho sice udělalo aspoň částečný horor, ale naprosto dokonale pohřbilo tu syrovost a znepokojení, který vyznívá z originálu. Hollywood si žádá, scénárista píše a Evropan pláče. Původně jsem chtěla hodnotit stejně jako originál, ale za ten naprosto zbytečně natahovanej a změněnej konec nemůžu. Pokud se na to dívat chcete, vyberte si jen jeden film. Já každopádně už nemusím vidět znovu nic z toho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me driv hodne pusobil, hlavne zaver v lese mi prisel vzdycky paradne strasidelnej, dneska uz sem z toho sice nijak vyklepanej nebyl, ale porad se jedna o paradni thriller se skvelou atmosferou, hodne slusnym Kieferem a hlavne naprosto dokonalym Bridgesem. Navic i pribehove se jedna o nadprumer a paradni tajemna hudba dodava filmu na atmosfere, takze slusny 4*. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

O tom, že tenhel film je remakem, jsem se dozvěděl až ze zdejších komentářů. Originál jsem zatím neviděl, ale tohle mi přišlo jako velmi napínavý thriller přikořeněný mystériem. Jeff Bridges předvedl geniálního psychopata. V určitých momentech jsem seděl jak břitvách. A nejvíce, když se Jeff (Kiefer Sutherland) dozvěděl co je s Dianou (Sandra Bullock). Probudil se v rakvi v podzemí. To mě omakžitě otevřelo hubu. V zásadě se dalo čekat, že příběh skončí dobře a některé věci nebyli zas až tak dobře objasněné. Například, proč Barney to celé vlastně chtěl udělat. Přesto všechno, se mi ale film neskutečně líbil a jeho děj mě zaujal natolik, že si zaslouží řádně ohodnotit. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pamatuji už z dětství, kdy jsem se nikdy nedostala ke konci. Vždycky jsem doufala, že Diana bude živá a zdravá. Až asi při čtvrtém pokusu jsem "dala" celý film a byla jsem trochu zklamaná ;), také proto, že Rita je mi krajně nesympatická. Film je ale opravdu dobrý a Kiefer je prostě sexy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě velke solidní přírůstek do mysteriozního žánru. Ačkoliv to není moc známý film, má celou řadu vynikajících scén a solidních hereckých výkonů. Skvělá atmosféra čirého zoufalství a beznaděje, rámována intenzivním, stupňujícím napětím s nekompromisním finále - jen pro silné nátury. Klaustrofobikům zakázáno. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)
  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)

Reklama

Reklama