Reklama

Reklama

Accident Man 2: Zabijákova dovolená

  • Velká Británie Accident Man 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mike Fallon (Scott Adkins) je zpět a tentokrát musí porazit největší světové vrahy, ochránit nevděčného syna mafiánského bosse, zachránit život jeho jedinému příteli a obnovil svůj vztah s maniakálním otcem. (TommyZR)

Recenze (41)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno zkouknul jsem to jenom proto, že jsem nedávno viděl jedničku, tak abych měl tuhle sérii kompletní. Jinak bych se na nějakou retardovanou pseudokomedii pro děti (?) o sympatickým nájemným vrahovi (??) z vysoka... vybodnul. No a taky jsem byl zvědavej na rvačky, to uznávám. Hm, jo, byly tam nějaký rvačky. Z celýho filmu mě zaujala jenom jedna postava (Freya), a když jsem se pídil po tom, proč není její představitelka v titulcích, narazil jsem na tohle. A to je taky jediná zajímavost celýho filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adkins je zpět v béčkovém tarantinovském hávu. První díl mám hodně rád a druhý díl má lehčí nedostatky, ale pořád jde o velmi zábavné akční béčko řízlé černým humorem, které na mě platí. Scott Adkins bude mít tentokrát za úkol porazit slavné světové vrahy, do toho ochraňovat nevděčného syna mafiánského bosse a zachránit život svému jedinému příteli. Toť k ději, o ten tu stejně moc nejde, ale i tak na poměry béčkových filmů je dostatečně poutavý a točí se kolem fajn témat. Líbilo se mi, že Adkins má doma najatou číňanku, která ma za úkol ho vždy nečekaně doma přepadnout, aby nevyšel ze cviku   Je tu zajímavé představení jednotlivých protivníků, má to trochu nádech Tekkenu, každý jeden nepřítel tu má nějaký svůj dějový background a každý vyniká něčím jiným, to mi příjde strašně cool. Gore je tu méně než v jedničce tuším, ale to něco málo dokáže potěšit, přišlo mi , že ubylo i zlomených končetin, ale choreografie je určitě vymazlená. Nejlepší je Klaun a Ninja v závěru- to jsou rozhodně fighty s kultovním potenciálem, které nepostrádaly nic. Musím vychválit i parádní hlášky, ten film skvěle funguje i jako Komedie a několikrát jsem se opravdu smál nahlas. Adkins v téhle sérii objevil svůj skrytý talent vtipu a trousí to tady s pěknou kadencí, což mi přišlo zkrátka fajn. Mám rád tyhle akční béčka a tohle vyniká humorem, stylem i provedením. 75% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další, dříve skvělý film, nyní zničen přílišným tlačením na pilu a zesměšňování navazujícího díla (podobně tomu bylo nedávno například u The Hitman's Bodyguard). Sice bylo od začátku zcela jasné, že to nemá žádný nový nápad a tudíž to bude výrazně slabší. Bojové scény však byly solidní a občas jsem se dokonce zasmál. Dlouho jsem to dokonce viděl nadějně na uspokojivé tři hvězdy. Nevydařené pokusy o parodii však ničily celkový dojem a spolehlivě pošlapaly vše dobré. Mimo to zde byly i nejrůznější dějové pakárny, z nichž jsem se hlavně nedokázal ztotožnit s pohnutky hlavní postavy. Přehnaná láska k postavě Freda byla asi nejvíce nepochopitelnou z nich. Pak co se bitek týče, nejenže velmi rychle omrzí, začnou být monotónní a nudné, ale hlavně byl každý další vrahoun, jemuž musel Scott čelit křečovitější (cringy). Až tomu nasadil korunu trapnosti jakýsi klaun. V ten moment jsem už opravdu myslel, že film předčasně ukončím. To se nakonec nestalo, ale i tak byl schopen celý film kompletně pohřbít. Uvažoval jsem o dvou hvězdách, ale největší přednost film, jakožto dost dobré akční bojové scény se od filmu se Scottem Adkinsem dají očekávat, takže v tomto ohledu nemohu nijak nadhodnotit. Mimo to jsem bohužel zklamaný na všech ostatních frontách. Celé je to bez šťávy, téměř bez vtipu a jakéhokoli zajímavého nápadu. Vlastně mohu pochválit pouze vcelku povedený závěr. 30% PS: K tomu všemu ještě ten příšerný kripl, kterého měl hlavní hrdina za každou cenu ochraňovat. 🤦‍♂️ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Koukám, že kolega mzss1 to docela sestřelil, ale já bych to až tak tragicky neviděl. Jasně oproti prvnímu dílu to tu místy sklouzává až do hodně absurdní a ujetý komedie a Adkins by v jiný době s jinými možnostmi měl určitě na lepší filmy, ale pořád dostatečně svižnej a přiměřeně blbej béčkovej akčňák na zabití noční směny.50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část, hlavně se tu více žvaní a méně mlátí. Ale poslední třetina má přeci jen spád a souboj s klaunem si zaslouží jednu hvězdu navíc, protože je fakt zábavný. Siu-ling je ženská podoba Cata z Růžového pantera, nakonec mi ale tolik nevadila, jako když se poprvé zjevila. Typické oddechové béčko na jedno podívání, z něhož, kdyby se vyhodily zbytečné kecy, by byla pěkná jízda. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[10%] Jsem docela v šoku! Accident man z r. 2018 se pro mě stal naprostou béčkovou srdcovkou! V tom filmu bylo zkombinováno vše možné viz perfektně natočené bitky, skvěle zmáknutý černý humor, celková nadlehčenost, příběh, výborný Adkins – prostě lahoda. A tohle pokračování po 4 letech? No, je vidět, že změna režisérské stoličky na tom má asi zásadní podíl. Jako sorry, ale aby v 90% filmu bylo tolik trapného humoru a to především tolik ujetých scének i při dlouhých bitkách, které za to ani moc nestály? Nejhorší na tom asi byly ty efekty při různém zabití viz scénka, kdy Adkins jedné ženské propíchne něčím lebku čímž jí vyrazí oko a obřím gejzírem krve pokropí jednoho idiota? No, hrůza jak dnešní béčka můžou vůbec klesnout. Jako já sem tam mám rád ujeté filmy, ale musí to mít nějakou úroveň. Tohle si fakt Scott nezaslouží … Kamera je v soubojích vcelku dobře nasnímaná, bojové chvaty jsou sice přehledné, ale postrádají nějakou údernost. A nejde mi ani o to, že když souboje trvají docela dlouho, tak, že je to nereálné a tak, ale prostě mě to začalo po 2 minutách nudit – myslím tím jednotlivé fighty. Jako poslední bitka byla docela dobrá, ale celé to podkopává ta hnusně humorná stránka snímku. Třeba s tím klaunem. Jako tohle je vyloženě parodie jak vyšitá. Takhle trapně jsem se tedy dlouho necítil. Dávám tomu 10% a nejslabší možnou 1* z milosti kvůli Scottovi a přehledné kameře (nikoliv tím myšleno dobrým soubojům). O příběhu tu už vůbec není řeč, ale to bych neřešil. Budu se snažit na tuhle sračku zapomenout a hned si v nejbližší době zopáknout první díl, který je úplně někde jinde … ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako jednička, tak i na dvojku se kouká samo, je to parádní podívaná, která bohužel nezanechá nějaké hlubší dojmy. Ale to neznemená, že sem si ji neužil, užil a to dost. Ano to neštěstí, které Adkins musí ochraňovat je tedy hrozně napsaná postava, o to asi tvůrcům šlo, aby byl horší než všichni ti zabijáci. A že ti zabíjáci byli světové úrovně, v tomhle směru, každý zabiják měl svoje osobní kouzlo a osobnost, cožj e super, na to že neměli moc prostoru se představit, tak byli suprový. Co mně na filmu docela zarazilo a zamrzelo, že tvůrcům tak nějak utekla pointa filmu a to kdo si najal světové zabijáky a proč si je najal. Ale jinak je to paráda, bitky sou skvělý, Adkinks si to užíval a sem tam nějaká dobře mířená vtipná hláška. Lidl Joker, byl nejlepší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani Jackie Chan by sa nemusel hanbiť. Vtipné azijatsko-feministické kopačky Adkinsovi rovno do hlavy a potom už len ľahký scenár, ktorý nešetrí na blbinkách, ktoré pobavia, čo v spolupráci s grimasami a mimikou jednotlivých polohercov na tú jednoduchú zábavu dokonale stačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jedné z těch lepších Adkinsovek, která je trhlejší, ale stále dostatečně zábavná s celou řadou dobře natočených bitek. Nenáročná zábava, nic jiného. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Za mě asi dobrý. Jedničku si moc nepamatuji, ale asi není ani potřeba. Je to taková ta Adkinsova rutina. Efekty hrůza, ale když dojde na Souboje, je to super. Od 30 minuty je to vlastně souboj, 10 minut kecy a další bitka. Highlight filmu je rozhodně bitka s klaunem a Ninjou, jehož představitel je velice šikovný a očividně se hýbat umí. Jako jednohubka určitě fajn. Adkinse bych rád viděl někde s Taslimem a Ikem ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zachránit blbce, dosat kámoše ze spárů gangu a vyřídit co nejvíc obskurních zabijáků. Občas to zaskřípe, sem tam je to i trochu trapné a efekty jsou naprosto příšerné. Ale sviští to solidním tempem, mydlí se to tu prakticky pořád a nakonec se tu najde i pár povedených hlášek. Navíc rvačka s klaunem, který má na násadě přivázanou prolejvačku, mě prostě bavila. Na jedničku to samozřejmě nemá, protože tohle je vyloženě tupá akčňárna, ale zabavit to dokáže. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

U pokračovania skvelej jednotky som sa obával troch vecí. 1. Horších bitiek, keďže v obsadení okrem Adkinsa tentoraz nie je žiadny ďalší povedomý bitkár. Ale bitiek je neúrekom (rozhodne viac ako minule) a po choreografickej stránke sú vymazlené. 2. Zmeny režiséra. Namiesto nie vždy úspešného ale vďaka Adkinsovi občas schopného Jesse V. Johnsona sme sa dočkali dvoch no name borcov, ktorí zažiarili rovnako ako Stahelski a Leitch pri prvom Wickovi. Vďaka nim majú bitky nielen skvelú choreografiu, ale sú natočené aj oveľa štýlovejšie ako minule. Hlavne vynaliezavá kamera, ktorá je pri bitkách rovnocenným parťákom bojovníkov a dynamický, ale prehľadný strih dodáva bitkám poriadny drajv. A aj mimo bitiek vizuál pôsobí viac cool. Fanúšikovia gore (EvilPhoenix a spol.) budú tiež dostatočne ukojení. 3. Najviac som sa ale obával, že kvôli absencii osobnej vážnej línie z jednotky to teraz bude až príliš infantilné. Prvá polovica filmu si ale dokonale vystačí len s komediálnou zložkou. Najviac ma bavila ženská variácia na Clousovského Kata, ktorá neustále testuje Adkinsove schopnosti. Z Freda sa zase stal skvelý parťák hlavného hrdinu. Ray Stevenson tu pôsobí trochu zbytočne a nasilu. V druhej polovici sa to ale začne všetko rozpadávať. V prvom rade mi extrémne vadil full retard imbecilný debilný chuj, ktorého musí Adkins chrániť. Každú jednu sekundu mi liezol na nervy a mal som chuť sa pridať k všetkým tým zabijákom a picnúť ho. A zároveň to vyzeralo, akokeby tvorcom došli prachy a tak sa zavreli v nejakom sklade, kde nasledovala jedna bitka za druhou. Síce kvalitné, ale predsalen to po chvíli začne nudiť jak bezdejové filmy Tonyho Jaa. Bitkám chýba hlavne gradácia. Borci do seba mlátia jak z gulometu a často sa kašle na reakcie na údery a kopy. A tak to pokračuje donekonečna dokiaľ nezaznie pomyselný gong a jeden z borcov náhle padne na zem. Trochu lepšie rozvrhnúť bitky behom filmu a pár mega naviac by filmu tiež rozhodne prospelo. Plus namiesto full retarda mohli vymyslieť nejakú inú zámienku pre ktorú musí Adkins všetkých zmlátiť. Celkovo teda slabšie ako minule, ale stále nadpriemerné a dúfam, že vznikne aj trojka. 6/10. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je čistá katastrofa a poprvé jsem u toho usnul. Zbytek jsem dojel právě teď a musím říct, že kdyby měl film o deset minut míň, tak se hovno stane. Od jistého momentu to je jen kecy, bitka, kecy, bitka. Vrcholem je asi souboj s nezničitelným klaunem, který nakopl film do úplně jiné roviny. Škoda těch volovin předtím. Bohužel ani díky skvělému klaunovi nebo snažícímu se ninjovi to není na víc než 2. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Adkinsovky nemám úplně nakoukané, takže sem až do dnes netušil o existenci Accident Mana a rovnou sem skočil do druhého dílu. A ten celkem funguje i bez znalosti jedničky a v rámci žánru akčních béček ve kterých se stále něco děje, nechybí jim spád a nemá úplně dřevěné a nesympatické herce je úplně ok. Příběh je víceméně druhotný a nijak nevybočuje z toho na co sme u podobných filmů zvyklý ovšem ničemu to nevadí a druhý "náhoďák" si ani na nic víc než odpočinkovou zábavu nehraje...55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A tu uz pan Wales Adkin, pardon Scott Adkins neukecal nikoho znamejsieho, este i reziseri su uplne neznami. No nic, dvojky su regulerne podradne,  menejcenne filmy, a ani  tu sa nekona vynimka  : 40 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Veskrze slabší Adkins. Zejména ta  jeho šikmooká pištící kámoška a ten synek s hovnama na ruce byli k nesnesení. Nakonec dvě hvězdice za krvavý konce bitek a za Stevensona. 40%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keby tento film vznikol pred pár rokmi, nohu by tam dvíhal Statham. Adkins je jeho plnohodnotná náhrada v takýchto nízkorozpočtových režbách, kde netreba veľa hrať, ale treba sa veľa biť. Dvojka je fajn. S jednotkou to skoro nemá nič spoločné, londýnska temnota odplávala, je tu slnkom zaliatá Malta. Príbeh je jak z Turnaja zabijákov, čiže píčovina, ale je to vlastne hodinu a pol trvajúca bojovka, kde nie sú zbytočné sentimentálne miesta, hluché miesta, ani nič podobné. Nonstop akcia, nonstop noha hore, veľa krvi, veľa zlomených rúk, presne ako to máme radi. Jednoznačne chceme trojku! 3 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že je to mnohem slabší než první film. Adkins je sice fajn a akce je slušná, příběh sice jednoduchý a ohraný, ale mě spíš štvaly některé postavy, zejména ten rozmazlenej fracek v pyžamu a čínská bojovnice. Nicméně, pořád to bylo slušné. ()

Reklama

Reklama