Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Kothy 

všechny recenze uživatele

A poslední z řady středoškolských 80kových komedií je Ridgemontská střední. Opět tu vidíme známé tváře v útlém věku, tentokrát Seana Penna, Jennifer Jason Leigh a Foresta Whitakera. Opět se dostáváme mezi teenagery a prožíváme s nimi jejich trable. První lásky, sex, brigády, záškoláctví atd. Naši hrdinové prochází různými životními zkouškami, aby z nich vyšli trochu poučeni. Moc se tu netlačí na pilu a vlastně to všechno jen nějak plyne. Jako kult bych to asi neoznačil. "Chcete lístky do kina?" ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání. Celý film je neuvěřitelně zmatený a ani mladé tváře pozdějších hvězd nedokázaly u snímku udržet mou pozornost a tak jsem ho zhruba v půlce vypnul. Jediný výraznější projev předvedl Sean Penn(dalo by se říci jak jinak), ale jeho postava měla nepochopitelně málo prostoru. Možná někdy po opětovném shlédnutí změním názor, ale příliš tomu nevěřím. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další neodolatelný náčrtek osmdesátkové středoškolské mládeže, který sice nejde tak do hloubky jako třeba Snídaňový klub, ale na pozitivismu a zábavě mu to ani krapet neubírá. V centru osudů několika hlavních postav a jejich kamarádů tentokráte stojí převážně sex a film se překvapivě nebojí i odvážnějších nahotinek, ale nikdy to nepůsobí samoúčelně, Crowe a Heckerling naopak vtipně vyzdvihují přirozené a pochopitelné pohnutky nadržené a nesvázané mládeže (a uprostřed ční nonstop zhulený a dobře naladěný Sean Penn ve své nejzábavnější roli). Rychle sestříhaný úvod skvěle vhodí diváka do prostředí a plně dostává anglickému názvu filmu, zbytek je dramaturgicky rozmělněný a filmařsky lehce rutinní, avšak permanentně zábavný útržek že života puberťáků v době, kterou by chtěl prožít každý.___ A u sporáku ve fastfoodu se na chvíli mihne i Nicolas Cage, v titulcích ještě jako Coppola. :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jak píše tady Malarkey, Nicolase jsem já oproti němu nenašla, ale Sean se nedal přehlédnout. Tady bych mu pár našupala a bylo by to. Ale co já vím, tak v každé třídě se vždycky našel nějaký exot a nebo rebel. Jó, přesně jak bylo ve filmu, v tomhle věku se řeší zásadní otázky života, třeba jak je to s těma klukama a jak je to s těma holkama. To přece nejde nemít nějakou známost a neochutnat všechno, co k tomu patří, kde k tomu ta láska není ještě až tak nutná. Nakonec na to někteří přijdou a je fajn vidět u některých jedinců postupnou proměnu, ale vše jen náznakově s bezvadnou muzikou, která tuhle partu mladých doprovázela. Ale s tou Seanovou pizzou bych to nechala patentovat na všechny školy, bezva nápad :-) Je rok 2016, ale nic se nezměnilo, doba mládí, kdy se něco buď strašlivě nutně něco řeší a nebo naopak se neřeší vůbec nic........ prima Zlaté časy jsou za kvartu. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Upřímně se divím, jak je možné, že je tento film tak úspěšný. Za sebe můžu říct, že to je jeden z nejhorších a nejtrapnějších filmů o dospívání v Americe, co jsem viděl. Je tu všechno, co má ve správné teen komedii být (fotbalový tým, scény z klučičích šaten, masturbace, věčné debaty o tom, jak ho/ji dostat, opruzující ignorantský učitel...), ale nic není dotažené, natož vtipné. Vrcholem humoru je, že kluk onanuje a jeho vysněná ho při tom načapá (pokud čekáte, že to bude nějak pokračovat, budete zklamáni - dívka zakřičí a uteče = vtip). Postavy jsou šíleně nesympatické, jdou od ničeho nikam, takže se s nimi nedá soucítit. Jdou v komediálních šaržích - třídní hulič, sportovec, šprt, není tu žádné překvapení. Nedávno dávali na stejném kanálu Snídaňový klub a ten se mi líbil opravdu hodně. Tak je možné, že jsem se namlsal a jen tak nějaký film o mládeži mě neuspokojí. Ale na druhou stranu, tím to asi nebude - spíš než tohle, radši bych si pustil dokonce i Prci, prci, prcičky... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)
  • Než dojde na rande Marka a Stacy, radí Mike Markovi, aby na něm pustil album Led Zeppelin IV. Na rande pak slyšíme píseň "Kashmir", která je však z alba Physical Graffiti. (Vlado666)
  • Natáčelo se pět týdnů. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno