Reklama

Reklama

Bigbug

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2045 nechávají lidé většinu práce na umělé inteligenci. Staromilská Alice to dělá zrovna tak, a když se roboti vzbouří, její starostliví androidi ji zamknou doma. (Netflix)

Recenze (72)

sinjakupre 

všechny recenze uživatele

Jestlipak si mnozí "kritici" uvědomili co se snímek snaží naznačit? BigBug vysvětluje tak tupě, že musí vidět i nejtupější z nejtupějších kam technologický vývoj a především čím dál více podřízenější společnost celosvětově spěje. Pro mě výtečně zpracované téma varování pro lidstvo za 5 minut dvanáct. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pro mě překvapením, že režisér Amélie z Montmartru o dvacet let později natočí tak strašnou hovadinu. Doufal jsem, že to bude alespoň úlet jako RRRrrrr!!!, ale kéž by. Ztráta času. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Budoucnost je plná robotů. A ti si právě řekli, že lidstvu trošku zkomplikují život. Během vzpoury strojů se ale v jednom domě sejde několik lidí, kteří mají mezi sebou hodně nedořešeného. A co jiného mají teď dělat než povídat si o tom, co si jeden o druhém myslí doopravdy? BigBug je vizuálně zajímavá, obsahově však plytká a nudná sci-fi komedie, které začne docházet dech někdy po půl hodině. A čím víc na ní člověk kouká, tím víc je evidentní, že režisér Amélie z Montmartru má nejlepší tvůrčí léta dávno za sebou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ S VÁMI SDÍLÍME TUTO VESELOU FORMU VĚDOMÍ, KTERÁ PODTRHÁVÁ KOMEDIÁLNÍ, ABSURDNÍ ČI NEOBVYKLOU POVAHU URČITÝCH ASPEKTŮ REALITY. COŽ PODNĚCUJE OPAKOVANÉ KŘEČOVITÉ VÝDECHY S TICHOU ČI HLASITOU VOKALIZACÍ“…   Skupina lidí uzavřená v domě. Rok 2045, roboti jsou všude a dělaj všechno (vole fakt všechno!). Tady ale jde hlavně o obrazovou vymazlenost, páč děj začne brzo nudit. Hlavně kvůli obyčejným dialogům – a přitom to na nich kurva stojí! Nápad dobrej, místy absurdní, bohužel málo – nebo spíš vůbec vtipný. Taky trochu debilní, ale hlavně strašně dlouhý. Tak dík aspoň za tu trochu erotiky…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jestli může trpět elektronický dildo. 2.) Neustále mi blbne protéza (robotická).  ///  Thx za titule „Alena Novotná“.    PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi, velmi špatný film. Hvězdičku dávám vlastně hlavně za tu krásně kýčovitou výpravu, kterou bych chtěl vidět v jakémkoliv lepším příběhu. Ano, čekal jsem, že to bude divné, J. P. Jeuneta znám, ale proč to nemohlo být zábavně divné, chytře divné nebo ideálně zábavně a chytře divné? Proč to proboha bylo tak k uzívání nudně divné? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K Jeunetovi hard-core science fiction nepasuje a tak nechápem, prečo sa oňho tak silou mocou snažil. Má jasne definovaný vizuálny štýl a v tomto žánri pôsobí nepatrične. Ústredný antagonista-robot je skrátka príšerne navrhnutý. Celý dej sa odohráva v jednom rodinnom dome (na konci je nám explicitne podané, že ide aj o satiru na covid lock-down) s otravnými nájomníkmi a ich návštevou, našťastie sa ale pozrieme vďaka panorámam aj na futuristické mesto. Chvíľami to prešľapuje na mieste, našťastie je ale aj napriek výhradám film celkom hravý. Len Jeunet by si mal vyberať pre svoje ďalšie projekty iné látky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se úplně nepovedlo. Tuším, že Francouzi se pokusili o jakousi komediální satiru s dystopickými prvky, ale nepřinesli do ní mnoho komediálního, ani dostatečně nerozvedli hlubší myšlenku. Proto jsem celkem smutný z toho faktu, že jsem zabil stojedenáct minut svého života civěním na plytkou frašku s bandou neherců, kteří se vyznačovali přehnanou gestikulací a nadměrným používáním mimických svalů. Není tu skutečně nic, co by vás mohlo nějak obohatit. Naprosto zbytečný pokus. Já už zklamán jsem. Odrazuji tedy ostatní, a důrazně varuji, aby mou chybu neopakovali. 25% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalý odpad. Pritom to neobsahuje nič, čo by pobúrilo, ale už len tie tupé dialógy či blbé roboty mi prišli naozaj iritujúce. Najhoršie je, že tvorcovia si mysleli, že natočili geniálny súbor skečov, lenže vtipné tu nie je vôbec nič, ani sekundu. Pre mňa úplne zbytočný film, ani chvíľka nemá hodnotu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Proboha co tohle bylo? Reziser se utapel ve vlastnich myslenkach o technologiich,ktere zesilely. Oprasuje nove myslenky okolo zivota v domacnosti v neprilis vzdalene budoucnosti. Je vice vycerpavajici nez invencni ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zvládl přechod z animovaných filmů na hrané, zvládl přechod ze studiových filmů do exteriéru, zvládl rozchod se svým spolutvůrcem, zvládl obří rozpočty, přechod pod americký způsob produkce i útoky Harveyho Weinsteina. Nakonec ho kreativně porazil až Netflix. Jeunet v roce 2019 tvrdil, že není schopný sehnat již několik let investora pro svůj další projekt a že Netflix má v záloze až jako tu nejzazší možnost. Byla z toho cítit silná nechuť pod tímto studiem pracovat a docela by mě zajímalo, jak jejich vzájemné schůzky asi vypadaly. To zároveň odhaluje zajímavý paradox, kdy je všeobecně známo, že Netflix dá peníze na naprosto cokoli, přičemž zároveň má ve svém portfoliu minimum vizuálně svébytných děl. Protože čím byl Jeunet doposud více než formalistou pro kterého byl každý předmět ve scéně stejně důležitý, jako jakákoli postava. BigBug svým zasazením na pódium jednoho rodinného domku mohl budit naděje, že naváže na dystopické Delicatessen, nicméně již první scéna, která působí tak falešně, nešikovně a inscenačně líně nás ukonejší maximálně tak tím, že se film definitivně odehrává ve stejném pozdně-kapitalistickém vesmíru jako Iannucciho seriál Avenue 5. Bohužel bez Jeunetovy dosavadní magické stylizace najednou všechen ten nonsens, hysteričnost a přiblblost postav působí jenom hloupě, vynuceně a falešně, protože tu tentokrát jsou jen ty postavy a nic kolem nich. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

I, Robot v bláznivom Jeunetovskom prevedení z budúcnosti v ktorej sú ľudia už natoľko neschopní, že sa vzbure robotov už ani nedokážu brániť. Ako hodinová epizódka seriálu Black Mirror by to snáď fungovalo dobre, ale v skoro dvojhodinovom prevedení to postupne začne nudiť. Ani Jeunet to nedokázal okoreniť natoľko, aby to bola dostatočná zábava. Ani tá kritika čím ďalej tým väčšej závislosti ľudí na strojoch nie je dvakrát sofistikovaná. Postavy sú riadne drbnuté a celkom zaujímavé, ale k srdcu mi z nich nikto neprirástol.  Jeunet boduje tradične hlavne vizuálom jak po technickej stránke tak umeleckej. Je celkom zaujímavé sledovať ten futuristický barák. Takže celkovo je to len originálne štylizovaná sci-fi jednohubka. P.S: Jeunetov talizman Dominique Pinon sa tu mihne len na pár sekúnd. Škoda. 6/10. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Po Amélii z Monmartru je toto druhý film, ktorý som od toho režiséra a scénáristy videla. Rozdiel je však v tom, že tento sa mi na rozdiel od Amélie pozdával o veľa viac. Bola tu agitka, satira, inteligencia, proste všetko čo sa dá od filmu očakávat ak nie viac. Homo ridiculous, ach ako výstižné. Dáte si niekto paštiku z lidských jater? :D ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

BigBug je jedním z nejodvážnějších, nejoriginálnějších a nejzábavnějších filmů poslední dekády. Přináší futuristický vhled do blízké budoucnosti, ve které lidé sdílí své domovy s domestikovanými androidy, kteří jim usnadňují život a chrání je před nebezpečími okolního světa. Film je postavený na typickém francouzském humoru, verně reflektuje dnešní dobu a s lehkou nadsázkou paroduje hrozící budoucnost včetně covidové situace. Vyjma slabšího závěru nám režisér Amélie z Montmartru přináší další výjimečné dílo, které se zapíše do francouzské filmové historie. Čtyři hvězdy a jedno velké doporučení těm, kdo má rád "ujeté" francouzské komedie. 👍 (11.02.2022) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné sledovat, že je Jeunet vizuálně originální a nápaditý jako vždycky, ale scénář se mu totálně rozpadá pod rukama a nejen. že na ty dvě hodiny nevystačí (což je takový mor současných filmů, já si tu poznámku prostě nikde neodpustím), on ani neví, o čem vlastně chce být. Jasně, o tom, že lidskost bude vždycky víc než bezemoční umělé technologie, ale proč to demonstruje na tak nefunkční zápletce? Proč je zde hromada zbytečných popisů nefunkčních vztahů mezi postavami, když zde ani nemají účel a v závěru se vše vyřeší a urovná jako mávnutím kouzelné hůlky? Proč je to tak moc o sexu? Navíc se to snaží být zároveň absurdní komedií, satirou, velkou sci-fi odehrávající se v jednom domě, jenže zde pořádné nefunguje ani jedno, přičemž to první zde chvílemi jakž takž funguje, ale vtipných scén tu je stejně málo, to druhé se omezilo jen na jeden televizní pořad (který pak časem už působí spíš jen repetitivně, protože na co chce poukázat je jasné už jen z úvodní scény) a ty zbylé mikropokusy jsou tak nevýrazné, že ani nemá smysl je popisovat a to třetí je vedené tak slabě, že je později úplně jedno, jak nahodile se vše posouvá. Ani jsem neměl potřebu se o postavy strachovat, protože ty lidské jsou všechny nesympatické a většina z nich i dost otravná, takže i když probíhala vzpoura Vonyxů (která zde ani není pořádně znázorněna, venku je všechno neustále ok), bylo mi úplně jedno, kdyby tu domácnost vystříleli. Za něco tu pro mě stáli jen ti roboti, kteří byli celkem sympatičtí, občas i vtipní (byť tu těch vtipných momentů moc není a nejvíc mě stejně pobavilo SPOILER závěrečné vyhubený Vonyxů KONEC SPOILERU) a snad jen díky nim z toho aspoň mám pár pozitivních dojmů. Z nich a z vizuálu. Jinak BigBug za moc nestojí a popravdě doufám, že takhle slabý výsledek není vinou Jeuneta, ale Netflixu, který mu do toho možná až přehnaně kecal. 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidně bizarní sci-fi komedie o jednom povstání robotů a rodině,která díky němu zůstane nedobrovolně zamčená doma.Vizuál je povedený,herci správně přehrávající,občas je to vtipné,občas jen divné,ale po celou dobu svým způsobem zajímavé.Amelie sice zůstane už na věky nepřekonatelná,ale na jedno podívání proč ne...50% ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tenhle film se mě snažil zabavit přesně dvacetdevět minut. Pak sem to ukončil. protože na podobný chujovinky fakt nemám čas. Díky za neskonale pěknou zábavu, Pierre. 0%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Přiblblá satira o světě kdy nám vše řídí roboti a když se seknou jsou jak vražedná zbraň. A lidem nezbývá než je nějak přemoci, třeba lstí. Celé je to jedna velká vtipná improvizace a nadsázka. ()

Reklama

Reklama