Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 4

Recenze (374)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdší a nejlepší z televizních reality show, v Big Brotheru nebo ve VyVolených si lidi žijí jako prasata v žitě, soutěžící vyhrávají tuny žrádla a chlastu..."Trosečníci" bojují doslova o přežití, o vodu, o jídlo, o náčiní usnadňující jim život na exotickém souostroví...radují se z každé maličkosti a zjišťují pravý význam slova PŘEŽÍT...sledujeme, jak se soutěžící chovají v naprosto vypjatých situacích, intrikují, bojují, chtějí zvítězit nejen nad ostatními, ale i sami nad sebou...navíc prostředí ze Střední Ameriky slibuje atraktivní podívanou plnou nádherné fauny a flóry... ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Pro mě téměř srdeční záležitost. Skvělá reality show, která patřila mezi první RS, když nastal v USA velký bum s RS. Tato show je určená pro lidi, kteří mají rádi, jak se jedinci chovají v takřka mezních situacích a ještě z posledních sil se snaží intrikovat, bojovat, soutěžit a nebo prostě jen přežít a vydržet. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na téhle záležitosti jsem jeden čas řádně uletěl a sjížděl jsem řadu za řadou. Ale pak ve mně spíš než radost ze sledování počal narůstat vztek a odpor, když jsem viděl, jak neschopní vylučují schopné, pletichaření vítězí nad čestností, lhaní nad pravdomluvností, drzost a podlost nad slušností atd atd... Ne úplně vždy, ale většinou. Je to z psychologického hlediska velice zajímavé pokoukání, ale už si jím nehodlám kazit náladu. Kdyby američtí producentní obsazovali do téhle soutěže lepší charaktery, mohla by být vhodná i jako výchovný pořad pro mládež; takhle je to ale spíš negativní příklad (sakra, teď mluvím jako nějaký protivný moralizující dědek, ale je to zkrátka tak). Ale oni tam schválně vybírají bezpáteřní a bezskrupulózní jedince, aby měli větší sledovanost, protože americkým divákům se to líbí. Mně ne. Než se mezi takovýto vzorek populace dostat, třeba na pustém ostrově, radši bych byl vlk samotář. Ale soutěže jsou tu výborné a vystavení účastníků nepřízni počasí, hladu a nepohodlí někdy opravdu hodně drsné. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Fakt obdivuju lidi, kteří se dají na tuto psychicky a fyzicky náročnou soutěž. Nejsem nijak zvlášť velký jedlík, ale asi bych do jednoho týdne umřela hlady a to nežertuji! Navíc spát na zemi v zimě, dešti, mezi brouky a cizími lidmi by se mi vážně nechtělo. Ale nápad je to dobrý, jako divám si to sadisticky užívám :D ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jediná opravdou reality show! Už to, že dokáže natolik triviální koncept udělat 25 sérií a mít stále fanoušky, žiznící po dalších, je fenomenální (já zkoukl za půl roku). Ve všech dosavadních sériích žádná nikdy vyloženě nepropadla a navíc se ukázaly obrovské možnosti vcelku jednoduchého schématu hry. Základem pro jedinečnou show je Jeff, jehož tradiční hlášky si skoro říkám před spaním a produkce, která narozdíl od českých reality show funguje výborně, záběry jsou důvěryhodné a vše do sebe skvěle zapadá. Režie skvěle pracuje s charaktery postav a diváka vtáhne Ohledně hry samotné vždy fandím lidem co se nebojí dělat riskantní movy, projevují rozum a hlavně se na nikom nevezou. Co mě štve jsou lidi co nedokážou oddělit hru od reality a nedokážou např. zkousnout blindside a to je nejspíš ten důvod proč tolik sérií vyhrávají příživníci a ne stratégové. Další jsou lidé co tam vlezou a pak skučí, že mají hlad, je zima atd. a nakonec odejdou, jakoby je do soutěže přihlásila maminka a oni mysleli, že se jedou opalovat. Největší oblíbenci: Russell, Boston Rob & Amber, James, Parv, Steph, JT, Rupert. Nejlepší série: Pearl Islands, Cook Islands, HvV, Samoa, Allstars, Mikronésie ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Ethan Zohn je první profesionální sportovec ve hře, dříve hrál fotbal. (Zix.)
  • Yau-Man Chan odmítl nabídku účastnit se 20. série. (Kulmon)
  • Soutěžící Colby Donaldson si z potápění kousek Velkého barierového útesu odnesl suvenýry, což je přísně zakázáno jak místními zákony, tak se zákony ohledně světového dědictví UNESCO. Vše se nakonec urovnalo veřejnou omluvou producenta show Survivor. (Hidan)

Reklama

Reklama