Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stejně jako my máme Adélu, Američani mají zase svojí Audrey II. Remake Cormanovy klasiky vznikl jako ztřeštěný muzikál, v němž sice nechybí chytlavé melodie, ale na můj vkus tu těch písniček bylo už příliš - tipuju tak 70% stopáže. Každopádně Martina jako šílenýho zubaře a Murrayho jako ještě šílenějšího pacienta si budu pamatovat dlouho. Co je ale opravdu velká škoda, tak je škrtnutí alternativního závěru. V této původní verzi totiž "řízky" z Audrey vyrostou do obřích rozměrů, přičemž zničí New York a sežerou polovinu jeho obyvatel. Tahle scéna stála několik milionů a je vážně skvělá. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková ujeťárna, s osmdesátkovýma hitama, osmdesátkovýma komikama, avšak dobře funguje i teď, po cécéá třiceti letech. Steve Martin neskutečnej, pokud jste se doteď nebáli zubaře, tak teď už budete :-), Bill Murray jako sadomasochista, co dodat, to se musí vidět, ale nejvíc mě stejně bavil sotva pětiminutový skeč Johna Candyho. Škoda, že tihle herci ve vedlejších rolích zcela zastínili ústřední dvojici i tu mrchu kytku, ale to je vlastně fuck, zábava je to parádní. A tak kytka má pěkný jméno :-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám moc v lásce opery či muzikály, ale ty hororové mi nějakým záhadným způsobem prostě přirostli k srdci a to doslovně. Původní film Little Shop of Horrors z roku 1960 se mi moc nelíbil, ale tahle novější verze je prostě dokonalá. Nejenom svým hereckým obsazením, ale i hudbou, zpěvem a hlavně pěkným zpracováním samotné masožravé kytky. No a samozřejmě bezkonkurenčním sadistou (Steve Martin), který prostě neměl chybu. Scénka s pacientem (Bill Murray) mi uvízne v paměti snad na vždy. Och jak rád bych si taky dal trošku rajského plynu a šel si užívat mezi všechny ty nablýskané zubařské nástroje. Ani se moc nedivím, že film měl dvě nominace na Oscara – alespoň jednu měl proměnit... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když jsem se na to koukala, říkala jsem si jak je to šílená blbost. Hlavní herečka mi byla velmi nesympatická a přišlo mi až neuvěřitelné jak moc je naivní a hloupá. Ale po shlédnutí filmu jsem si říkala, že mě to vlastně bavilo, zasmála jsem se u toho, písně byli chytlavé a nejlepší na tom všem Steve Martin a jeho píseň, vážně mohla bych jí teď poslouchat pořád. Není to nijak strašidelné, ale je to taková pěkná americká blbost, která je ale šikovně natočená a navíc skvělé písně k tomu dodávají na kvalitě. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I po více než pětadvaceti letech, je Malý krámek hrůz ojedinělé žánrové lečo. Sci-fi muzikál o kytce z vesmíru a looserovy z předměstí, má vynikající pasáž se zubařem...nejlepší rolí Steva Martina, pár vtipných momentů na začátku, ale pak už je to jen ubíjející otravnost.  Ocenit ale musím pár slušných songů a pak výtvarníky, kteří by si jistě měli co říct se Švankmajerem. Netuším jaké byly dobové recenze, ale když uvážím, že to vzniklo ve stejném roce, jako Kačer Howard, tak nejspíš o žádný superprůšvih nešlo. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • Na neonovém nápisu "CHOOZ" bliká "OZ", což je režisérovo příjmení. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama