Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Brock Yates. CITÁT - Bůh je náš kopilot.......... Přistání letadlem ve městě na obyčejné silnici předcházel nedostatek piva. Ve 14 - té minutě jsem se zasmál. Dva muži sedí na velbloudech a ten jeden povídá - Nemáš cigaretu ? Druhý odpoví - Camelku ? Další účastníci Tajného závodu " zaparkují " své auto v bazénu. Scéna končí prohlášením - Jdeme na pivko......... Abych však napsal pravdu, ty vtípky jsou tak ošlehané, že mě za malou chvilku přestaly bavit. Bitva s motorkářema byla povedená. CITUJU - Varuju vás, jsem Roger Moor !!......... Ve filmu zazní song Cannonboll od Raye Stevense. Závěrečné titulky nabídnou veselé příhody z natáčení. Kapitán Chaos - tramtadadááááá........... Kamera - Michael Butler. Hudba - Jack Solomon. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Roger Moore sebeparoduje roli Jamese Bonda, kterého ztvárnil celkem v sedmi filmech. V každé scéně v níž se Roger Moore (role Seymour Goldfarb, Jr.) objeví, hraje hudební motiv z filmů o Jamesi Bondovi. Seymour Goldfarb se závodu účastní ve voze Aston Martin DB5, který proslavil Sean Connery ve filmech Goldfinger (1964) a Thunderball (1965), ale Moore v jakémkoliv voze Aston Martin jako James Bond nikdy neseděl. Během bitky na konci Seymour Goldfarb hraný Rogerem Moorem říká motorkáři: "I must warn you, I'm Roger Moore!" (narážka na: "Jmenuji se Bond. James Bond.") s hudbou hrající bondovské téma. Nezapomenutelný je Jack Elam jako doktor Nikolas Van Helsing. Jackie Chan jako japonský řidič Subaru nemá moc prostoru, ale v závěrečné bitce má kratičký souboj. ()

Reklama

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

No tak tyhle remake filmy na tématiku závodu napříč USA z 80. let jsou pěkně ztřeštěné bláznivé komedie či spíše až parodie původního námětu........Gumball Rally z roku 1976 bylo prostě první a bez debat nejlepší zpracování u kterého jsem se skvěle bavil .......tyhle pozdější ptákoviny mu nesahají ani po kotníky........no nejvíce to zachraňuje Roger Moore....a pak ti Japonci v Hi-tech autě a přenádherné Lamborghini Countach........ne vážně podívejte se radši na Gumball Rally ... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavna blbost ve ktery jde jen o to, jak se parta silencu v rozmanitejch autech dostane z bodu a do bodu b, pricemze necekejte zadnou Death race, tohle je akcni komedie, takze krome toho, ze vsichni uhanej po silnicich v rychlejch autacich, sem tam taky hodi nejakou tu hlasku. Z hercu nejvic zaujme frajerskej Reynolds, Roger Moore hrajici Rogera Moorea, kterej neustale machruje a Jackie Chan, kterej ma sice hodne vedlejsi roli, ale v zaverecny bitce se konecne dostane ke slovu. Je to kravina, ale je to svizny a je to vtipny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Burt Reynolds obdržel za roli J.J. McClurea pět milionů dolarů. Na place se přitom zdržel jen tři týdny. (Karlos80)
  • Dvadsaťštyriročná kaskadérka Heidi Von Beltz sa počas nakrúcania zrazila s dodávkou. Nebola pripútaná, lebo bezpečnostné pásy v aute boli pred nakrúcaním vybrané. Prežila, avšak ostala do smrti paraplegičkou. (Peter-1307)
  • Postava Arthur J. Foyt, ktorú hrá Gerge Furth, má rovnaké iniciály ako legenda NASCAR Anthony Joseph Foyt. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama