Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí, ve kterém se zrodil skateboarding. Film disponuje až z plátna dýchající atmosférou Kalifornie minulého století. Akční sekvence se střídají s těmi dramatickými, ve kterých se řeší věci jako přátelství a vztahy mezi lidmi celkově. Skvělá kamera, hudba a především herecké výkony všech zúčastněných. Zvlášť Emile Hirsch a výborné kreace Heatha Ledgera. Nečekala jsem od toho nic, ale dostalo se mi velice příjemného a svěžího filmu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého, kto aspoň raz stál na doske so štyrmi kolesami. Realisticky mapuje životné osudy zakladateľov tohto športu v 70tych rokoch a počiatky tohto športu vo Venice CA, od čias absolútnej nekomerčnosti a jazdenia po uliciach "just for fun" až po kupovanie jazdcov skate firmami a následné myšlienkove rozdiely v parte jazdcov stajne Zephyr. Tvorcovia nám ukážu, ako vyzerali prvé súťaže, alebo majstrovstvá sveta, okrajovo sa dotknú aj témy výroby a zlepšovania dosiek, kolies, objasnia divákovi vznik nových trikov a hlavne objavia pre nás jazdenie v bazénoch. Pre mňa veľké potešenie a len dodám, že na trend skateboardingu vo Venice CA zobrazený vo filme, v 80tych rokoch naviazala aj moja obľúbená kapelka Suicidal Tendecies, ale tomu už sa film nevenuje. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Lords of Dogtown" jsou asi jedním z překvapení roku. Nepříliš známí herci (snad kromě Heatha Ledgera), jméno režisérky si spojíme tak maximálně s filmem "Třináctka", skateboarding v současnosti zrovna neletí. A přesto (či právě proto) si tento snímek zaslouží pozornost. Ze začátku je to ohromná jízda - triky na skejtu vám vytřou zrak a já jako divák jsem okamžitě zatoužila patřit do Zephyr týmu. A když to začne vypadat, že se splnil americký sen, přichází rozkol mezi Tonym Alvou, který chce na svém umění trhnou prachy, Stacym Peraltou, jehož vizáž je až příliš málo rebelská a Jayem Adamsem, který se začíná ztrácet sám v sobě. Silný závěr pak připomíná, že přátelství má svou cenu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekala dobrej film, říkala jsem si, že tomu hodím možná tak 4*, ale že to bude až taková síla... Takže rovnou zapomeňte na Snowboarďáky, Rafťáky a další pitomý filmy o teenagerech - tady totiž vidíte dokonalý příklad toho, jak by podobný filmy měly vypadat. Každá postava od Jaye Adamse v jakési hlavní roli až po Sida, který se ve filmu objevuje jen okrajově, má vlastní charakter, vlastní životní příběh a hlavně - je zahraná skutečně předvědčivě, k čemu hodně pomáhá i jeden z nejnabitějších soundtracků poslední doby. Legendy z Dogtownu navíc ani nehodlají nijak moralizovat, kam bohužel často sklouzávají jiné slavné filmy, takže pokud se Tony Alva rozhodne přejít ke konkurenci kvůli prachům, nemůžeme čekat, že se o deset minut později vrátí se staženým zadkem a bude litovat, že opustil přátele z bývalého týmu. Tenhle příběh totiž napsal skutečný život. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)
  • Scénář k filmu napsal sám Stacy Peralta, který vycházel z vlastního dokumentárního filmu Dogtown and Z-Boys z roku 2001. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama