Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o zlém, drsném chlápkovi a hloupém, ale zato velice obětavém bláznovi Quentinovi... Myslím, že tohle stojí za to vidět :) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Krása !!! : DDD Vážně dlouho jsem se při filmu tak nenasmál a u tohodle filmu jsem to moc nečekal a jaké to překvapení !!! Quentin a Ruby byli naprosto senzační a jejich kontrast byl na celém filmu snad nejzábavnější . Pro mě v rámci akční komedie naprostá jednička ! ( 6.9.13/MAC ) ( 31.1.14/MAC ) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený rejža opět nezklamal. Sice tam není ta hloubka jako v jeho starých věcech, ale Depardieu svého blbce hraje výborně. Film má tempo a pořád se něco děje, takže člověk nemá čas přemýšlet nad tím, že to je vlastně naprostá ptákovina. Několik vtipů mi fakt vzalo na chvíli dech. Jsem rád, že jsou takové filmy, oddechovka jak má být.80% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

… a ten Gérard hubou mele, a ten Jean je jako pepř, a to kuře krákoře běhá po dvoře, a divák, ten pláče, doma v komoře. Naštěstí většinou smíchy. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

porad to ma grady..reno,gerard sypou jak kravy...jedna z nejlepsich komedii..a jeste PS: jedine s dabingem! tady je neskutecne dobrej! ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Reziserovi Veberovi se dostalo ohromne sance, kdyz mohl pracovat s dvemi nejvetsimi ikonami soucasneho francouzskeho filmu. Jean Reno i Gerard Depardieu jsou jednoduse bravurni. Oba predvadi vynikajici vykony a vymackavaji potencial filmu na maximum. Celkove se jedna o skvelou odreagovacku, ktera dokaze inteligente, mile a vkusne pobavit. Slava ze francouzskym komediim jeste neodzvonilo! ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá francouzská komedie. Scénář byl Depardieuovi i Renovi psán přímo na tělo. Dobře jsem se bavil. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Výborná francúzska komédia a dvojka drsný Jean Reno a pošahaný Gérard Depardieu je fakt komická a navzájom sa doplňujúca. Pre mňa 80% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Příběh idiota Kentána (nevim jak se píše) a "pokrfejse" Rubyho musí pobavit snad každého! :) Reno dokonalý jako vždycky a Depardieu předvádí svůj obří nos s grácií sobě vlastní! Francie tentokrát nezklamala... "Je to malý mentál naprosto neschopný vymanit se z přítomnosti." "Mluvte jasně, doktore!" "Dobrá. Je to neuvěřitelný blbec." ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Fenomenální komedie, která si jednoznačně zaslouží maximální počet hvězdiček. Už jen za Depardiea bych dala plný počet, jelikož ten absolutně zazářil. Humor ve filmu je neodolatelný. Dvojice Depardieu a Reno byla skvěle vybrána. Scénka z blázince, když Depardieu byl v kanceláři a zkoumal skvrny, skvělé. To samé prdící polštáře a kráva v krabičce. Královská komedie. "Vypadáš jako zadek, ale s jednou půlkou." "Nejez to nebo se posereš!" "Máš oči jako kůň" a dalších milión hlášek. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komédia, no aj vďaka tomu, sympatická a zábavná. Herecké duo celý čas dokáže vyčariť úsmev a hlavne Depardieu a jeho Kentán je tak tupá postava až je to miestami geniálne. Homer Simpson hraného filmu je možno ešte slabé prirovnanie. Vlastne ani nie je moc čo vytknúť, no pocitovo to nebolo úplne dokonale. Na európsky film má ale Drž hubu množstvo pamätných hlášok a zaslúženú fanúšikovskú základňu. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Nikdy předtím jsem se u francouzké komedie tak nenasmál.Duo Jean Reno a Gérard Depardieu funguje bezchybně.Jean v roli ušité na míru(jak jinak) a Gérard by za vysmátého blbce měl dostat oskara.Dokonalost 100% ()

lucieK 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju francouzské komedie zejména, když mají tak skvělého režiséra jako je Francis Veber. Kvalitu filmu také zaručuje velmi dobré herecké obsazeni, Jean Reno a Gérard Depardieu jsou pro mě páni herci a v tomto filmu se dokonale předvedli, zejména Depardieu byl úžasný. Sice je téma filmu poněkud cliché, ale je tak bravůrně podané, že se snad nenajde člověka který by se u filmu nenasmál a kterému by se film nelíbil. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie, u které jsem se smál opravdu od srdce. Hlavně se mi líbí střihy, které vždy navazují na pronesenou hlášku (viz scény: Quentin s Půlprdeláčem, Quentin rozbíjející hlavou zeď, Quentin a policejní auto, atd.) . Je jich ve filmu několik a nemají chybu. O herectví obou pánů nepochybuji, oba jsou skvělí. Víc takovýchto komedií by neškodilo. ()

capák 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující bláznivá komedie, která běží už od úvodní scény ve slušném tempu, a film tak zkouknete jedním dechem. Rozdílné charaktery hlavních postav podtržené hereckými výkony obou představitelů se skvěle doplňují a vytváří řadu vtipných situací, a i když se objeví i pár slabších míst, na celkové kvalitě snímku to nijak neubírá. Blbeček v podání Depardiea mě bavil po celých 80 minut. Předevím díky němu se budete smát od začátku až do konce. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Od této komedie sem moc nečekal, ale mile mě překvapila. Hlavně tím, že je krátká a pak také svým přímočarým až buranským humorem. Depardiue hraje toho debila s gustem a Reno je standartně dobrej. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama