Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér filmů Přízračný svět a Santa je úchyl! tentokrát přináší film o talentovaném mladém malíři Jerome Platzovi (Max Minghella), který utíká ze střední školy, aby studoval na malé umělecké škole na východním pobřeží. Chce si tu splnit své největší přání – stát se největším světovým malířem, podobně jako jeho vzor Picasso. Krásu a preciznost jeho portrétů bohužel na hodinách umění nikdo neocení. Dokonce ani jeho příkré soudy o práci spolužáků a pozdější pokusy vytvořit své vlastní pseudoumění nenajdou obdivovatele. Ale někdo přeci jen Jeromeho obdivuje. Je to dívka jeho snů. Občas stává modelem a je dcerou slavného umělce. Je krásná a chytrá a jmenuje se Audrey (Sophia Myles). Odmítá přetvářku místní umělecké scény a Jeromova upřímnost se jí líbí. Když ale Audrey přesune svou pozornost k pohlednému Jonahovi (Matt Keeslar), vycházející hvězdě umělecké školy, Jeromemu tím láme srdce. V návalu zoufalství vymýšlí riskantní plán, jak se konečně proslavit a získat Audrey zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmek, ve kterém sice neukázal Terry Zwigoff svojí nejlepší formu, ale i tak si myslím, že se jedná o krásnou komedii. Herecké obsazení a jejich výkony mile překvapily. Samotný film se sice na první pohled podobá teenagerským sra*kám, ale jde mnohem dál a svojí vlastní, umělečtější formou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vo všetkých ohľadoch, kde Ghost World exceloval, tento film zlyháva. Zwigoff sa pokúsil znova o štylizovaný príbeh ale všetka tá divnosť postáv pôsobí nasilu a neprirodzene. hlavný hrdina a jeho príbeh je tiež menej zaujímavý a tak film zaujme len občasnými epizódkami, ktoré sú natoľko WTF, že sú celkom zábavné. Asi najviac rušivo pôsobia všetky tie hviezdy v malých úlohách rôznych magorov. Neznámy herci by vyzneli oveľa lepšie. Výsledkom je divná čierna komédia o umení a umelcoch. Buď nie príliš vydarená alebo príliš umelecká. Ťažko povedať. 6/10. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Režisér Terry Zwigoff začal nádherným filmem Přízračný svět a pak se jeho kariéra začala ubírat směrem dolů. Od průměrného Santy jde na nižší úroveň a je to velká škoda. Přestože Art School Confidential je nezávislým nízkorozpočtovým filmem, tak mě velice zklamal a je to filmovým důkazem, že umění opravdu může bolet. A že to byla tvrdá rána pod pás. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po většinu času celkem příjemná záležitost. Kolikrát si klepu na čelo, co všechno se dá označit jako umění a tady je krásně ukázáno, že oproti klasicky vyvedenému obrazu má větší šanci zmuchlaný papír připíchnutý na nástěnku. Ten posměšný prst ukazující na pokrytectví uměleckého světa mě bavil. Nic proti jsem neměl ani proti romantické zápletce a to především proto, že v ní figurovala Sophia Myles, přičemž obsazení samo o sobě bylo i jinak velmi dobré. Jen jsem pak nějak nepochopil, proč se ke konci příběh vydal tam, kam se vydal. Hlavní hrdina se choval hloupě a i když chápu, že režisér chtěl tu ukázku pokrytectví dotáhnout až do absurdního konce, mě to příliš nesedlo. Ale i tak je celkový dojem docela solidní. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zprvu celkem příjemná a pohodová komedie, i když se teda nedá říct, že by to bylo něco extra, ale jak řikám působilo to na mě příjemě a celkem sem se do toho filmu zakoukal. Jenže tak trošku problém filmu je, že děj moc nepostupuje tim sprváným směrem a když už to konečně na konci vypadá, že se příběh ustálil a jde se na typický zakončení, tak se stane děsná kravina a hlavní hrdina se chová děsně nelogicky a nepochopitelně, zřejmě nějaká speciální myšlenka Zwigoffa, jenže tak pěkně zahalená, že to je o ničem a moc mě to neoslnilo. No škoda, určitě se z toho dalo dostat daleko víc ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama