Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to rozhodně má a Sly je velmi uvěřitelný a charismatický jako mafiánský boss. Ale některé epizody byly dost nepříjemně televizně naivní, každou chvíli dělal sice vtipný, ale nelogický rozhodnutí. Někomu se nasere do kšeftu a je pak udivenej, že dotyčný po něm jdou a podobně, jako by snad v New Yorku nebylo konkurenční prostředí či co. Někdy jsem měl trochu potíž uvěřit, že ta nesourodá partička huličů, podivínů, opilců a naivních děcek ( ano, myslím tebe Tylere! ) je schopná vůbec fungovat jako zločinecké profesionální uskupení, kde jde, k jejich překvapenému údivu, taky o život. Každej kdo viděl pár mafiánských filmů by snad aspoň tušil, tady často nic. To trochu drhne, ale jinak je to velmi zábavné a originální. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stallone,  poprvé v seriálu, se na hraně komedie vrací v  nerozmáchlé gangsterce jako  mafián z vidieku.  S grácií hraje svůj archetyp  trochu pomalejšího drsoně prorostlého rodinnými hovnotami. Scénář mu přihrál pár typických srdceryvných monologů, kde si může  i naplno zamudrovat jako ten správnej  Rocky, nicméně a naštěstí Tulsa vůbec nestojí na nějakém sentimentu, ale s lehkostí a potutelným úsměvem oslavuje starýho akčního hrdinu, kterej to  rozhodně ještě umí rozbalit. Přicmrndávači  z jeho "gangu" tvoří moc fajnovou směsku outsiderů, v pětasedmdesáti pak sympaticky Sheridan svému hrdinovi nežene do postele plakátové krásky, ale vcelku přitažlivé milfky.   Celou dobu jsem se pohyboval v pohodovém čtverkovém rozpoložení, ale poslední díl si zaslouží pětihvězdu, tak ji nakonec rád dám i celé sérii, byť těch nudnějších či letargičtějších pasáží tam přece jen pár je. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sly se vrátil a neskutečně si to užívá. TULSA KING má sympatický půlhodinový formát, díky kterému jsem schopen neusnout před koncem, navíc se tu pořád něco děje. Sheridan si pohlídal úvod a závěr a ty díly pravda patří k nejlepším. Především příjezd do Tulsy a etablování se v novém prostředí výborně odsypá. Herecky moc fajn, především agentka FBI Andrea Savage zaujme. Pár chybek, zkratek a podivných rozhodnutí se sice najde, ale celkově hodně podařený projekt. Jsem zvědavý na další řadu. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Sheridan to zase dokázal. A Stallone ukázal, že do starého železa jen tak nepůjde. Herectví mu nikdy nebylo cizí, ale to jakým způsobem si střihl mafiánského hláškujícího Dwighta, je naprosto pohlcující. Jasně, Sheridan začíná tak jak dycky, pomalu rozvážně, občas navnadí a jakmile se tam něco začne, tak to má opravdu grády. Jasně, jsou tam zpomalovací díly, ale o to víc je pak dycky člověk odměněn. Líbí se mi, že Sheridan si jede svoje. Je to hláškující, odlehčená forma nechybí a ani vážná nota. Pokud to bude první a poslední seroš Slye, nemohl si vybrat lépe. Pro mne jasný must see! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt moc příjemný překvápko a to myslím smrtelně vážně. Nečekal jsem moc, ale dostal jsem poměrně slušnou porci zábavy. Sice, jednoduchý a jasně daný příběh, ale namixovaný v tom nejlepším poměru. Něco mezi Ozarkem a dalšími podobnými seriály, z nichž tenhle možná není až tak scenáristicky vypilovaný zato má nestárnoucího Slye, který to má totálně všechno na háku, umí si udělat prdel sám ze sebe a hlavně, když promluvil svým hlubokým hlasem, měl jsem chvílemi pocit, že se dívám i na herce. Tohle kdyby mi někdo řekl, před pár lety, měl bych ho za totálního blázna , takhle se už teď těším na další sérii. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama