Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (1 281)

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitosť ktorá ma veľmi potešila. Veľká škoda tržieb z USA, čo zabránilo vzniku pokračovania. Constantina môžem sledovať stále dookola a nebude ma nudiť. Keanu má nos na dobré role a táto mu sadla ako ušitá a je mi jedno že nemá blond vlasy ako jeho komiksová predloha, má charizmu a šmrnc a to je dôležitejšie. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Exorcistně dábělský patlálismum, který mě neoslovil. Ani andílci, ani ďáblové. Horor s milostnou zápletkou, který se zamotává sám v sobě. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Páni. Tak rozhodně velké překvapení. Reeves sedí jak prdel na hrnec a tolik hezkých nápadů a mechanik a reálií a takový hezký Lucifer! Tady si někdo vážně vyhrál. A má to špicovou atmosféru a dobrou kameru! Škoda té občasné američnosti, do 5 hvězd chybí jen kousíček. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem viděla pouze jednou a nemůžu zapomenout... Nejsem věřící, ale tento film mě donutil přemýšlet o víře... Scéna, kdy ďábel táhne ležícího Constantina a praskajících kachliček... Archanděl Gabriel, kterého hraje skvělá Tilda Swinton... A to vše odehrávající se v krytém bazénu... Doslova mě to přimrazilo k sedadlu... Hodně mě to dostalo... Za mě 95% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ten film zraje neskutečně. Dal jsem si ho včera znovu a zase si ho někdy rád pustím. Ničím převratný, ale všechno tam do sebe tak pěkně zapadá, že jsem až v pokušení nazvat ho jedním z nejlepších filmů podle comicsu. Keanuovi role sedla parádně, zase to jednou vypadá, že skoro umí hrát, Rachel je rozkošná, jejich interakce, která občas směřuje k vtipu a pomrknutí na diváka (tady líbačka nebudeee) je tak životná, až z toho srdce plesá. No prostě je to super, všeho je tam tak akorát a pro mě se tady rodí jedna malá srdcovka. Pět čistě přeřezaných šlach. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Když se někoho zeptáte, jaká role byla pro Keanua Reevese zatím "životní", nejspíš vám odpoví: ,,Určitě Matrix". Před rokem možná... V Constantineovi hraje Keanu skorohrdinu, na kerém je už na první pohled vidět, že na všechno kašle. A kašle na všeno takovým okouzlujcím způsobem, že si po chvíli uvědomíte, že v Matrixu se "Neo" jen tak oťukával, ale tady je Pan herec (a jen tak mimochodem, sakra pěknej herec :-)) Keanu je Pan herec a jeho filmová kolegyně Rachel Weisz Paní herečka. Oni dva jsou jasným důkazem toho, že když ve filmu vytvoříte pořádný a hlavně charizmatický pár, kterému nebude chybět ta správná chemie, můžete si dovolit opravdu hodně... Režisér Francis Lawrence, který má v podstatě zkušenosti jen s režírováním klipů pro Justina Timberlaka, se pustil do velkého kousku, ale zvládl ho s přehledem! A pokud jste milovnící dokonalých filmových triků, tak těch si určitě užijete, protože je jich tady požehnaně. A souhlasím s Macikem, ten film je lepší každým dnem od zhlédnutí.THIS IS CONSTANTINE... JOHN CONSTANTINE... ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Keanu je zde o stoprocent lepší než v Matrixu. Příběh je všechno jenom ne nudný a fádní. Prostě skvělý! ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Až na drobnost, že John Constantine alias Hellblazer by měl mít světlé vlasy a anglický přízvuk, nemám vážnějších námitek. Kromě toho, co zde již bylo napsáno od ostatních přidám postřeh o interesantním zdůrazňování vertikálních linií v záběrech. A taky docela často můžeme zahlédnout symetrii. Kameraman si vyhrál :-) ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komixových adaptací. Ačkoli jsem zatím Hellblazera nečetl, tak vím, že filmu jsou vyčítány dvě věci - že John Constantine není blonďák a že film není zdaleka tak vulgární a násilný jako předloha. Přesto jsem se u filmu velmi bavil - souboje nebe a pekla jsou vždy zábavné, zvláště pokud se berou s nadsázkou (viz třeba Dogma nebo Boží armáda). Triků je ve filmu spousta (zvláště v pekle) a neurazí. Keanu Reeves hraje líp než v Matrixu a je vidět, že mu ta role sedla. Pro mě úžasná byla Tilda Swinton jako hajzlovský archanděl Gabriel (nebylo to poprvé, co se ukázalo, že Gabriel je svině - viz Boží armáda). Příběh se příjemně odvýjí a cestou mine několik závažných církevních dogmat - jako třeba, že sebevrazi patří do pekla. Tak držme Constantinovi palce ať pošle co nejvíce démonů tam kam patří před tím než tam skončí taky. Nechť vás neovládá Mamon. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Charismatický Reeves ikdyž málomluvný ale to je asi jen dobře. Pěkná Rachel W. a spousta dalších menších rolí výborně obsazena a zahrána. Celé to funguje parádně včetně mnoha poutavých scén s výbornými triky. Všimli jste si té drobnosti, že Reeves+Weisz parkovali v podzemních garážích v bloku "C"? ;-) ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

obrazově dokonalá a stylová překombinovaná pitomost... podobně jako (ale přece jen ne až TAK špatné jako) Piráti 2 a 3... zatím za 1+, třeba se ještě smiluju a přidám ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Proč mám takový dojem, že v tomto filmu byla řečena velká pravda, že Bůh a Lucifer spolu uzavřeli dohodu o nevměšování se mezi lidi? Klasicky minimalistický herecký projev K.Reevese, krásná Rachel Weisz, to vše zasazené do dějově zajímavého filmu - nenudil jsem se, a proto pro mne za 4. ()

knihomolka 

všechny recenze uživatele

kebyže mám hodnotiť príbeh, tak 3* bohate postačia... moju pozornosť však neustále dráždili tie fantastické efekty... slasť pre každé fajnové oko ...takže práve technické prevedenie nás posúva o priečku / hviezdičku vyššie ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

3+ … ale to jen za dost slušné efekty a profesionální zpracování. Nepohltilo mě to, což tak nějak očekávám od mysteriózního filmu. Atmosféra celého snímku je podivně nijaká; dobře zahrané, už zmíněné vyvedené efekty (peklo – peklíčko ;), dobrá kamera i střih… ale je to celé nějak nesourodé. ()

Benny99 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nečetl komiks, tak nemůžu srovnat, ale jedno vim jistě a to, že tento film je skoro bezchybný. Akce pořádná, pořádný problémy s peklem,sexy herečky a sympatický herci (Keanu,LaBeouf,Satan,ten černoch - jak se jmenoval?). Ale mám takovej pocit, že něco chybí, ještě nevím co, ale jednou to možná najdu, jesli je vůbec co hledat.... ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

co říct? pokud neznáte constantina z komiksů, jde o výborný film. nám ostatním, zůstává v ústech lehká pachuť. když si odmyslím tohle tak pozitiva: herci jsou skvělí, hlavně tilda swinton. triky jsou na úrovní a děsivé scény jsou děsivé. snímek nemá feel debutového projektu. což potěší. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Okultistická akční podívaná. Chvála za výbornou představu pekla, vycházející z jednoho momentu uprostřed atomového výbuchu; také za Petera Stormarea za jeho ztvárnění samotného vládce pekel včetně jeho perfektního kostýmu a bosích nohou plných dehtu a za celý tento comics-style se všemi ostatními figurkami a rekvizitami v čele s cynickým, prohuleným, postnoirovým detektivem Johnem Constantinem. Jen škoda, že Keenu Reeves prostě hraje stále stejně jako v Matrixu, jakobych celou dobu viděl Nea, který típe cigarety do vlastní krve. ()

Dara07 

všechny recenze uživatele

Jsem snad i zapomněla, jak moc dobrej film to je! Podle mě druhá nejlepší role Keanu Reevese po Matrixu. Nebo možná stejně vynikající, jen trochu z trochu jiného soudku. Tilda Swinton je taky super, přímo až ďábelská, i když se zrovna na její roli tohle slovo moc nehodí, a pokaždé, když se objeví, čekám velkej podraz, má to prostě vepsaný ve tváři. Celkově je mi při koukání na tenhle film strašně příjemně, podobně jako u Hellboye. 100% ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Paskvil všech možných obdobných démonicko-angelických filmů. Těžko se zbavit dojmu, že obsahuje v sobě spoustu dříve natočeného, Akta X nejvíce. Postavy ploché jak se v amerických filmech 21. století stalo zvykem. Rituály humorné, artefakty absurdní. Vcelku se povedla jen mysteriózní atmosféra, nezklamali hlavní protagonisté. ()

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama