Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je tu len do počtu a pre prilákanie divákov, scenár je jeden zlý vtip, všetko je tak otrasné že sa netreba ani rozpisovať...Jedna hviezdička LEN za Karla Rodena, inak je to katastrofa, pri ktorej som ledva vydržal do konca...Toto že má byť "o sile médií a schopnosti manipulovať spoločnosťou"? Ľudia nebláznite...:) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je Karel Roden, který také znamená tu jednu hvězdičku navíc, než si film zaslouží. Celkem zajímavý nápad byl utopen v celkové nevýraznosti, z níž vyčnívá právě Roden. Je jen škoda, že tahle hollywoodská role byla pro něj ze světa na druhé straně velké louže ta nejlepší. Roden má totiž navíc, než na průměrný snímek, který sám nahoru nevytáhne. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

15 minutes funguje len tak na pol plynu. Dokonca aj vtedy, ked sa na to pozriem z tohoto uhla pohladu : "navod, ako sa na 15 minut stat slavnym". De Niro vie hrat, o tom zadna, ale reziser John Herzfield /drsny a drsnejsi/ je len rutiner bez kuska originality. Aspon ze Karel Roden bol dostatocne psychopaticky zaporak, ale ani on to nedokazal vytrhnut zo siveho, sediveho priemeru. Ale dalsi De Nirov film Kdo s Koho s Marlonom Brando z tohoto isteho roku 2001 si urcite pozriem radsej. Aj preto, lebo tam hral moj oblubeny Edward Norton. 50 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vy jste Čech a vy Rus. Odkud se znáte ? Z Prahy. CITÁT - Poslouchej. Nemáš posílat dopis se zpáteční adresou, když se schováváš............ Miluji Ameriku, nikdo nezodpovídá za to, co dělá. Karel Roden v jedné ze svých psycho rolí. CITÁT - Perfektní, mám to !!....... Rodenův Ruský kolega je taky šílenec, ale do filmování. Má to také své následky. Určitě to bylo, přinejmenším, zajímavé pro Karla Rodena, plivat do tváře Roberta De Nira, ikdyž nezůstane jen při tom. Plivaj totiž oba a ještě něco víc. CITÁT - Já zabiju někoho slavnýho !!!.......... Tragédie ve filmu nesmí chybět. CITÁT - Já nejsem vrah, já jsem režisér....... Zajímavé a poučné. Celkem v klidu se to dá sledovat až do samotného konce. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Tak trochu vážná krimi s vyšinutým Rodenem, tak trochu totální prdel dělající si šoufky z médií. Škoda, že film neskončil o pár minut dřív, zhruba v momentě, kdy Edward Burns zahodí odznak. Film by si zasloužil o mnoho údernější konec, obyčejný happy end mu škodí. Jinak ale Roden kraluje a dvojka De Niro/Burns mu zdatně sekundují. Ve finále dobré, ale asi lehko zapomenutelné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama