Reklama

Reklama

Epizody(17)

Obsahy(1)

Je květen roku 1939 a nacisté začínají tvrdě uplatňovat svou moc na české obyvatelstvo. Do obchodního domu Zlatá labuť už naplno vstupuje válka. To do osudů našich postav vnese pořádnou porci napětí a nečekaných zvratů. Vynucená svatba Petra s Markétou připravila Báru o poslední jiskřičku naděje na společnou budoucnost s Petrem. A není to poslední obrovská rána, která ji čeká. Navíc už v obchodním domě není vítána, musí se stáhnout do ústraní a zmizet z Petrova života. Irenina homosexualita a její milostný poměr s prodavačkou Alenou už nejsou tajemství. Kučerovi se rozhodnou jednat. Irena ztrácí své výlučné postavení a mezi sourozenci se rozbíhá boj o moc. Irenu čeká největší zkouška a zároveň ponížení jejího života. Spolupráce s Gruberem přinesla výsledek v podobě vlivového spojení rodin Kučerů a Dietrichů. Opravdová mocenská hra ale teprve začíná. Na scénu se vrací nenáviděný ředitel Bouchner, je silnější než kdy dřív, má řadu nevyřízených účtů a žádné slitování. Odboj Čechů proti uchvatitelům mezitím sílí. A roste i nebezpečí, které hrozí každému, kdo se Němcům znelíbí. Eva bruslí na velmi tenkém ledě, když se pokouší využít svého charismatu, aby ovlivnila samotného Grubera. Její dobrá vůle se může zle nevyplatit… Jak obstojí soudržnost a osobní statečnost v době, která lámala charaktery? (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada se nebojí přitlačit na emoce v rámci některých dějových linek, obzvláště těch, co se točí okolo židů a jejich tehdejší situace, a musím říct, že tyto linky jsou jednoznačně i ty nejlepší. Je fajn, že i tvůrci si zřejmě uvědomili, že Dancingerová je nejslabším článkem obsazení, a mnohdy je v rámci druhé řady odložena na druhou kolej. Pochopitelně, vzhledem k cílové skupině diváků, potažmo celkovému ladění, tak nelze brát všechno úplně vážně a historicky směrodatně. Řekněme si, že chovat se takhle ty postavy v reálu, tak už je většina dávno po smrti, protože by je tam prostě Němci postříleli a vůbec by se s nima nebavili. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dobové kostýmní romantické novely televizní se v sérii druhé stává místy válečné drama přímo depresivní. Lepší prožitek ale velmi kazí řeč česká postav německých…a to přitom scénáristé si s vykreslením charakterů práci velkou dali.  Škoda. Opravdu škoda. ()

Reklama

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Jde o nepovedený paskvil mezi Červenou knihovnou ala Popelka Bilianová a parodií na seriózní historické seriály. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobove dily vytvorili autori serialu Vypravej, Ordinace v ruzove zahrade nebo Prvni republika. Je to pekne nalestene , ale dute. Resi se vztahy, kariera...schema je podobne serialum Dynastie, Dallas apod. S dramatickymi zvraty a nahodamu. Obojiho zde tolik neni a vubec dej je ridky a chvilemi to pripomina telenovelu. Vetsina deje se odehrava v historickych interierech. Nenajdete zde ani zadnou vyraznou postavu. ()

Galerie (410)

Reklama

Reklama