Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt výkonu Michaela Cainea, Orel by za svoje přistání dostal tři hvězdy za průměrnou válečnou fikci (vážně jenom fikci?)...jenže on tu je Standartenführer Kurt Steiner, v zásadě záporná postava, ale nemůžete si pomoct a přejete jeho misi úspěch, takový charizmáč to je...další drobné plus za jednookého Roberta Duvalla a hlavně za Heinricha Himmlera Donalda Pleasence. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nic moc sem necekal a nakonec to byl docela slusnej valecnej film. Sice to neni o valce a nejakych bitvach, ale jen o jedne misi, ale ta je hodne dobra. I kdyz je pribeh docela slusnej a spolu se slusnou hubou i na rok kdy vzniknul docela sviznej, hlavni podil na kvalitach filmu maj herci. Michael Caine je fakt spravne charmismatickej, aby jste mu jeho Kurta verily a Robert Duvall s paskou pres oko vypada huste, ale nejvic me zaujal Donald Sutherland. Takova kladne zaporna slizka postava, fakt skvely. Film ma mozna trosku premrstenou delku, ale vubec sem se nenudil. ()

Reklama

Carlossss 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG! SPOILER!!! Zajímavý film, který zpracovává ne zas až tak nereálné téma. Unést Churchilla měli nacisté skutečně v plánu. Zde se jim podařilo jen zastřelit jeho dvojníka. Jinak film působí vcelku dobrým dojmem. Nacistům fandíte, ať se jim to povede, americký kapitán v podání Larryho Hagmana je slizák od pohledu a dostane to, co si zaslouží. Tečku mezi oči:-D Donald Sutherland je sympatický záporák, jak se patří a Michael Caine jako charakterní nácek je na Oscara:-) Total score: 4 hvězdy:) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý válečný snímek, ze začátku to vypadalo na pohodovou dobrodružnou jízdu, jenže finále diváka nenechá na pochybách, že sleduje válečné běsnění... Zajímavý je úhel pohledu, který poskytuje, je víc o cti, o povinnosti, o zdravém rozumu i vlastním úsudku, o tom, že i ve válce lze najít čestné muže... Herecký trojlístek Michael Caine- Donald Sutherland- Robert Duvall úžasný, ostatně všichni herci byli příjemní a uvěřitelní, až na toho plukovníka (Larry Hagman), to se nějak vymklo kontrole.. V každém případě pozoruhodná věcička.. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Sturges a spol. se rozhodli klouzat po celkem tenkém ledíku (ačkoliv, jak varuje tuhle Pohrobek, nevím, proč by se mělo jednat o nějakou ultra fikci, ono se v Říši minimálně "uvažovalo" o kdečem), ale v rámci možností to ustáli bez škobrtnutí. Film je uvěřitelný, velmi dobře zahraný a ani na chvíli vyloženě nenudí / neprudí, a překvapivě silný i v potyčkách. Dobře odvedená práce, což se pozná asi nejlíp podle toho, že fandíte nacistům. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v mestách Charlestown, Mapledurham, Newquay, Reading a Twickenham (Veľká Británia) a Rovaniemi (Fínsko). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama