Reklama

Reklama

Bohové a generálové

  • USA Gods and Generals (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ronald F. Maxwell se po úspěšném snímku Gettysburg pustil do práce na filmu Bohové a Generálové, který vypráví události, které Gettysburgu předcházely. Tento film je téměř čtyřhodinovým vyprávěním o americké občanské válce, kde si zopakovaly své herecké umění některé hvězdy z předchozího Gettysburgu. Scénář k němu napsal Jeff Shaara, syn Michaela Shaary, autora novely The Killer Angels. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože co tohle bylo? Neuvěřitelně tupá adaptace amerických dějin, s nulovými hereckými výkony (kolik asi pan Duvall dostal peněz), nudné režie bez špetky nějaké dobré akce a scénář je kategorie sama pro sebe. Ty tři a půl hodiny byly sakra dlouhé ale naštěstí to krátili srandovní srceryvné proslovy vojáků a nejsrandovnější ze všeho byla smrt genrála Jacksona na konci filmu. Jo já vím je to vážná věc, je to cynické se tomu smát a tvůrci chtěli aby to vyznělo monumentálně. Ale zkuste si pustit zhruba poslední půlhodinu a udržet vážnou tvář. Je to nemožné. Už jen ten rozhovor generála Jacksona a jeho manželky na smrtelné posteli je nesmrtelná : Ona: "Doktro říká, že za chvíli budeš v nebi. Máš nutkání se setkat se stvořitelem?" - On: " Myslím, že ano." - Ona:" Tak dnes večer budeš s nejvyšším pánem." a to všechno bez změny výrazu tváře. Absolutně Legen....počkej na to....dární:-) ()

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Je mi to až trapné, ale dokoukal jsem to až do konce. Pravda, první hodinu a půl vzájemného modlení a změn uniforem jsem po mnoha klení nadával až jsem poté nudou usnul. Vzbudila mne až děla u poslední bitvy, pričemž dopad filmu jsem strávil jinde. Věčná škoda, obzvláště, pokud se podívám kolik jsem toho prospal, rozhodně to šlo natočit jinak bez zbytečného důrazu na cokoli jiného než zdlouhavé scény, které jdou zkrátit, celkově to dehonestovalo snímek a především myšlenku samotnou...... S předchozími komentáři souhlasím, nuda a škoda filmu.... ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Motto: "Generálové, co mají bílý stan na kopci, popíjejí Sancerre a řídí bitvu. Ti jsou úctyhodní." - Arnold J. Rimmer. Tak jsem si to s odstupem více než tří pětiletek dal znovu i s „prvním“ dílem a ty tři tomu s hodně odřenou (či v tomto případě opruzenou a krutě otlačenou) řití ponechávám. Nicméně dvakráte do stejné řeky vstoupit vskutku nelze, pročež oproti celkem fifty – fifty pojatému Gettysburgu to tvůrce již bez jakýchkoli zábran posunul do extrémně patetické jednostranně jižanské rohypnolijády, u které sice mnoho zavilých Ztracených Věcařů jistě pravidelně cídí bajonet a roní, a to zejména v závěru jistě i slzy, ovšem pro průměrného Středoevropana, byť s reáliemi obeznámeného, je to pruda k nepřežití. Přestože stopáž obou filmů je cca stejná, měl jsem subjektivně pocit, že B&G jsou tak čtyřnásobně delší a nebýt několika celkem pohledných bitevních scén, tak by se mé hodnocení limitně blížilo hladině septiku. A kvitovat musím rovněž ztvárnění ústřední postavy jižanského mučedníka non plus ultra, který je zde úplně přesně taková bigotní kudlanka, jakou jsem si v jeho případě představoval – skvělé. Byť je mi jasné, že záměrem nebylo demonstrovat neblahé následky vyplachování se nejpopulárnější sbírkou židovských pohádek, neb cílovka je na tom v tomto ohledu asi dosti podobně. Jo, a ač Duvalla rád celkem velmi, tak starej Sheen jako Bobík podle mě lepší. ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Takže, v první řadě naprosto nechápu negativní komentáře typu "odpad" !!! pakliže nevíte nic o "americké občanské válce, neznamená to, že je snímek špatný!... Dívat se na historický film, bez znalostí elementárních základních informací, je potom těžké. Mně se to docela líbilo, přestože ke kvalitám Gettysburgu to mělo i tak hodně daleko. Hlavním rozdílem byla výprava a hudba !!!! To, co ale dokázal Randy Edelman v "Gettysburgu" se velice těžko překonává! Přesto jsou ale "Bohové a generálové" snímkem, který rozhodně nenudí, jak tady někdo píše. Generál Lee a generál Jackon "Stonewall" jsou vykresleni více než realisticky. Oceňuju také spojení snímku s většinou herců staršího bratra (již zmiňovaného Gettysburgu). Závěrem lze tedy říci, že "Gods and Generals" je slušný snímek jak z historického hlediska, tak i toho filmového a jediné, co opravdu výrazně pokulhává - je hudební zpracování. Ale na hudbě už si vylámala zuby spousta filmů - ani hvězdy typu "Avatara" na tom po této stránce nebyly o mnoho lépe. "ENJOY IT !!!" ()

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle odpadu me vedou nizke pudy, zlomyslnost, pomstychtivost a fakt ze pro me to byla nuda jako prase a celou dobu jsem se divala na hodinky kdy to skonci. A kdyz to skoncilo, tak jsem se zatetelila stestim, ale ten alkoholicky psychopat s IQ bublajiciho bahna co byl vedle me mi rika "pockej, jeste se podivame na druhou cast". Nikdy. Nevidela jsem ani druhou cast & pak uz ani hnustoneho psychopata. Ty hodinky jsem si fakt kontrolovala tak kazdych par minut a "odpocitavala" jsem kolik jeste zbyva. Cely ten vikend byla vubec jedna velka traumaticka zkusenost. Brrr. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama