Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie , u které mě pouze mrzí , že je chápana jako průměrné dílo . Skvělí herci , ale nejlepší Eastwood s Reynoldsem , pěkná hudba a pro mě velmi příjemný scénář . Na plný počet to samozřejmě není , ale na tři hvězdičky rozhodně také ne ! Rozhodně nadprůměrná komedie , která prostě pobaví ! ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 V porovnani s letitymi nadprumerna, v porovnani s novymi filmy poslednich desetileti vyborna explozivni zabava dvojice "kwrdaku" po jejichz spolupraci zustava v gangsterske meste spoust horsi nez po valce. Ty hefty, co filmem projdou stoji za to! ;]] Jak nemam rad prohibici a 30 leta - toto slo. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Problém vidím v tom, že Reynolds je takový Eastwoodův sidekick, jenže film mu věnuje daleko více prostoru. Jakmile jsou na plátně oba dva, má to švih, jenže to se v prvních dvou třetinách moc neděje. Místo toho sledujeme naprosto obyčejnou gangsterskou B-story, která nadchne tak třináctileté kluky, ale ty starší už nudí svou předvídatelnosti. Střílečky taky nejsou moc propracované, spíše jen hlučné, takže na ty tři hvězdičky to táhne jen Clint, který s neskrývanou chutí svého seržu přehrává. ()

Peck 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film kdysi dávno a mé vzpomínky na něj byly mírně zkreslené. Čas totiž ohladí hrany a člověk si pamatuje jen ty pozitivní momenty. Pravda je, že Clint měl dostat více prostoru, naopak méně téhož by slušelo Burtu Reynoldsovi. Když to teď hodnotím s dvacetiletým časovým odstupem, své kouzlo si zachovala asi jen ta hudba a příjemná retro atmosféra. Ale "Nesnese se se sestrou" mě pobavilo stejně jako předtím. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalí policejní parťáci poručík Speer (Clint Eastwood) a soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds), kteří se teď nemohou vystát, nedobrovolně spojí své síly ve chvíli, kdy je zabit Murphyho partner Dehl Swift... V průběhu filmu padne velké množství kvalitních hlášek a poslední půlhodinka je ultimátní, protože je v ní nepřetržitá akce. Je škoda, že celý snímek neměl takové tempo, protože potom bych přemýšlel o vyšším hodnocení a Clint Eastwood měl dostat více hereckého prostoru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Původně měli být partnerkami pro Lieutenanta Speera (Clint Eastwood) a Mikea Murphyho (Burt Reynolds) Marsha Mason a Clio Goldsmith. (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama