Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem tyhle gangsterky je v tom, ze Benjamin tak trochu nevedel, co chce natocit, jestli nejakej seriozni mafianskej film, nebo komedii. Takze vetsinu casu to je spis regulerni gangsterka, ale cely to pusobi tak trochu v malym meritku, zadny velky vyrizovani uctu velkejch gangu, nic takovyho, tady jsou dve umrneny bandy, kazda ma tak 5 clenu a ty se mezi sebou jen tak proplacavaj. No a v tom vsem se mota Reynolds, kterej tu ma bohuzel tu vetsi roli a Clint je docela upozadenej. Ne, ze by se na to spatne divalo, jen je to proste takovy nevyrazny. Proto potesi, kdyz se obcas Clint s Reynoldsem potkaj a prohodi na sebe par urazek. Vyslednej dojem ale zachranuje posledni pulhodinka, kdy se konecne da Reynolds s Clintem dohromady a vyridi oba gangy a ziskaj zensky. Posledni pulhodina je proste takova, jakej mel bejt celej film, akcni a zaroven hodne vtipna, hlasky a urazky litaj na vsechny strany a obzvlast Clintovo nastup s brokarnou je ultimatni. Lepsi 3*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl film poprvé před lety na VHS nijak extra mě neoslnil. Prakticky jsem si ho pustil jen díky Eastwoodovi. No a protože Clint tam tak nějak hraje druhé housle, nechal jsem ho upadnout v zapomnění... po několika dekádách jsem se k němu vrátil abych si "upravil názor" a nestalo se. Na filmu mi už tak nevadí menší výskyt mého oblíbence, jako přehnaná grotesknost. Za to ale může věk a(nebo) doba. Při sledování žáru velkoměsta v tomto tisíciletí jsem měl opravdu pocit sledování ozvučené, barevné grotesky. Padouši jsou mírní a hloupý. A ti dobří mají vždy navrch a humor na jazyku. Je to sice pitomoučké a dětinské, ale roztomilé - jako němé grotesky :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint se po několika hůře přijatých filmech snaží ještě naposledy před publikem uspět, aniž by musel vytáhnout nějaký ikonický western. Nápad se znovu oživeným spojenectvím s Reynoldsem tedy nevypadal zpočátku špatně, ale nakonec Clint jak už to tak bývá u něj zvykem převezme nad filmem veškerou kontrolu a na výsledku je docela vidět, že zatímco zpočátku Reynolds předstírá že Clinta nemá rád, postupem času už jde předstírání stranou. Na obhajobu jako docela zajímavého Reynoldse, tak nudnějšího Clinta musím ovšem poznamenat, že dějově se jedná o slabší záležitost. 50% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Holt Clintovi asi více sednou role osamělých vlků nebo to bude tím, že Burt Reynolds vždycky byl (alespoň z mého úhlu pohledu) totálně necharismatický a nesympatický "týpek" - každopádně chemie mezi těmito dvěma postavami naprosto nefunguje, hlášky působí násilně, situační humor je místy až trapný (viz finální scéna v bordelu), přestřelky přitažené za vlasy, amatérsky natočené a bez špetky napětí. Pokud hledáte kvalitní buddy detektivku, určitě se najdou desítky lepších... Ale abychom nehledali jen zápory - film má solidní výpravu, atmosféra 30. let je vykreslena opravdu pěkně. 45% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)
  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)
  • Se stopáží 93 minut se jedná o jeden z nejkratších Eastwoodových filmů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama