Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalí policejní parťáci poručík Speer (Clint Eastwood) a soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds), kteří se teď nemohou vystát, nedobrovolně spojí své síly ve chvíli, kdy je zabit Murphyho partner Dehl Swift... V průběhu filmu padne velké množství kvalitních hlášek a poslední půlhodinka je ultimátní, protože je v ní nepřetržitá akce. Je škoda, že celý snímek neměl takové tempo, protože potom bych přemýšlel o vyšším hodnocení a Clint Eastwood měl dostat více hereckého prostoru. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Reynolds na scéně a taková slabota. Sem tam nějakej suchej vtipek, příběh nic extra drsnyho pro Clinta, leč tam hází zas nasrany xichty, tak nic moc. Ke konci trocha ty akce ala přestřelka na ulici, což bylo celkem gud a ta fackovana, co následovala byla už taková přes čáru. Velký zklamání. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Docela solidní žánrovka s tradičně drsně tichým Eastwoodem a frajírkovsky se předvádějícím Reynoldsem. Každý si hraje to svoje, co dobře umí, a docela jim to jde. Navíc ve společných scénách oba dva parádně hláškují. Bohužel ve scénách, kde je Reynolds sám, tempo filmu neskutečně pokulhává a hlavně prostřední pasáž filmu je neskutečně nudná. Průměr, který měl rozhodně navíc. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Burt Reynolds se neustále pošťuchují, ale zároveň i doplňují a ve finále táhnou za jeden provaz... No a zrovna tak se to mělo nejspíš dít s komediální i kriminální složkou filmu, jenomže neděje. Úvodní scéna je bez přehánění jako z filmu Terence Hilla a Buda Spencera (a trochu mě zarazila), následuje vtipnými mono- i dialogy odlehčená klasická detektivní gangsterka, která se zvrhne v mohutnou přestřelku na ulici (její finále bylo super), pokračuje další přestřelkou v autodílně (ta už byla z mnoha důvodů spíše bizarní) a všechno končí zátahem v bordelu, kde jeden z hrdinů pobíhá v kostýmu vlka převlečeného za babičku (a naštěstí je to Burt Reynolds). Kdyby si film vybral jen jeden - jakýkoliv - žánr a nebyl tak rozháraný, případně kdyby se je podařilo zázrakem sladit, mohla to být mnohem zkrátka větší zábava. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně režírovat Blake Edwards. Od filmu se ale distancoval a na plakátu byl uveden jen jako autor scénáře pod pseudonymem Sam O. Brown. Jedním z mnoha důvodů, který vedl k jeho odstoupení, byla skutečnost, že chtěl do role Murphyho sekretářky Addy obsadit svou ženu. (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Se stopáží 93 minut se jedná o jeden z nejkratších Eastwoodových filmů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama