Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (843)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Random kolekce futuristických wallpaperů obklopená robotickými postavami, prkennými replikami a zcela pitomým dějem, v němž absentuje psychologie a základní charakteristika světa. Vypravěčsky je to na úrovni televizní detektivky. Důraz na design to lehce povyšuje, ale tohohle Blade Runnera po pitvě a Minority Report po trepanaci lebky nelze brát moc vážně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

České sci-fi, které moc neví, čím by mělo strhnout. A tak dominuje vizuální stránka. Není úplně jednoduché se v tomto filmu vždy orientovat. Rok 2041 má člověk, který zemřel nepřirozenou smrtí ústavní právo na Bod obnovy, což převedeno do praxe znamená, že bude znovu oživen. A posléze se rozjíždí tak nějak nepřehledné pátrání po pachateli dvojnásobné vraždy, kdy jsou základní pravidla bodu obnovy porušena. Futuristický ráz ukáže ukázku monumentální architektury, velkou funkci to na film nemá. Děj se totiž povětšinou přesune do nějaké zapadlé části města, popřípadě se zdržíme v interiérech, zařízených moderními technologiemi. A naprosto chybí akce. Napočítal jsem tak nanejvýš dva akční střety, což je na téměř dvouhodinový film opravdu málo, Herecky je to nezajímavé. Všichni herci asi dostali příkaz být toporní, v tomto ohledu nejvíce vyniká Andrea Mohylová v titulní roli vyšetřovatelky a Matěj Hádek v roli vědce. Nejlepší na filmu je kamera. Pokud jde o inspiraci jinými sci-fi filmy, tak by to ani nevadilo, kdyby to bylo natočeno poutavě. Většina filmu má takový plouživý nádech, ne vždy vše dává dobrý smysl a více výrazných momentů by filmu také prospělo. Robert Hloz nějaké režijní schopnosti má, tak v případném vylepšení vypravěčského stylu a náhozu potřebného napětí, by divák mohl setrvat v bdělém stavu. 5|10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mensinove hlaseni z nasich luzru a hnoju o neohrabanem lizani prdele velkeho Stefana. STOP. Remeslne nadstandardni, scenaristicky slaboduche a veskrze nudne kinderscifi. STOP. Skoda. STOP. Promr(d/h)any potencial. STOP. V hlavni roli naprosto prkenna mužena #kourimhloh. STOP. Soudruzi z budoucnosti jsou prilis vazne se berouci sosacti morousove s pravitky v prdelich. STOP. Praha 2041 obsazena zkurvenymi Velkobrity. STOP. Vsude samy vyjebany anglicky napis. STOP. Cesi v pici. STOP. Ovsem aspon nejaka zanrova vlastovka. STOP. A snad diky tomu nevznikla dalsi malomestska lobotomie s Langmajerem, Pracharem, Hrebickovou a Kostkovou. STOP. Behem obnoveni systemu doslo k nespecifikovane chybe - 0x80070005. STOP. Zasrane Okna. STOP. Odrene tri. STOP. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro fanoušky P. K. Dicka, sci-fi i českého filmu obecně. Ti první si přijdou na své díky potemnělé atmosféře plné paranoie a zákulisních intrik, i závažným otázkám, které snímek nastoluje, spojeným s využíváním nových technologií. Druzí se po letech dočkali kvalitního žánrového přírůstku, třetí se přesvědčili o tom, že i v českých (a spřátelených) poměrech se dá zvládnout slušná produkce, kterou zdobí výprava, zvuk i vizuál. Vady na kráse se pochopitelně najdou - sama detektivní linka není nijak objevná a možná trochu skřípe, stejně jako věrohodnost chování postav. Za mne slušné 4,5*, původně jsem dal 4, ale po přečtení názorů některých zdejších rozumbradů, kteří si do české žánrové tvorby musí kopnout už z principu, s čistým svědomím zaokrouhlým nahoru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že nebudu Bodu obnovy nadržovat jen proto, že je to český film, a tak sice hodnotím průměrnou známkou, ale zároveň doporučuji všem, aby se vydali do kina a podpořili chvályhodně jinou tuzemskou tvorbu, za kterou se nemusíme stydět. Hlavním problémem Bodu obnovy je podle mě příběh, který vrší jedno omšelé klišé na druhé, je buď překombinovaný, nebo naopak vyvolává zbytečné otázky... A trvá skoro dvě hodiny, což je vážně příliš. Ačkoliv bych na film znovu nešel, peněz za lístek rozhodně nelituji a těším se, co Robert Hloz natočí příště. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Na viacerých záberoch u agentky Em doma, kde ju sníma kamera zozadu, jej chýba “konektor” na zálohu, ktorý je inokedy celkom viditeľný. (bbaron)
  • Súkromné vozidlo hlavnej hrdinky je Citroen XM Y3 (1989-1994), upravené do futuristickej podoby. (LuciusDLX)
  • Vizuální efekty pro snímek vyrobilo české studio MagicLab, které má zkušenosti i s efekty pro zahraniční produkce. (CatcherBlock)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama