Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výbornej životopis. Emoce, drama, všechno vystřelený na maximum. Geniální Angela Bassett v hlavní roli, Laurence Fishburne taky hodně výraznej výkon. I když Tina Turner není moje srdcová zpěvačka, její příběh patří mezi ty důležité ženské osudy. V době premiéry měla před sebou ještě několik dobrých let, ale nebylo by nic, kdyby se nerozvedla a nepostavila se na vlastní nohy. Klasická #WomenPower ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mi Tina přichystala obrovské překvapení..dlouho jsem se na to necítil, ale když jsem to konečně spustil, už to nešlo vypnout..dokonce i hudba, kterou si doma běžně nepouštim, mě tentokrát výjimečně bavila! Angela Basset je v roli Tiny neskutečná, člověk jí věří každý slovo..a pak - celý film jsem si lámal hlavu, odkud je mi povědomej její manžel, a tady se s překvapením dočtu, že je to "Morpheus" :) ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, který se dvě třetiny svého času utápí v klasických hollywoodských stereotypech. Ike se během jedné scény promění ze šarmantního gentlemana v násilného tyrana. Některé scény byly ovšem skvělé - natáčení s Philem Spectorem nebo hádka a rvačka s dortem. Na IMDB je trochu věrohodnější a ne tak adorační hodnocení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snímek, který až tak za moc nestál. Jde o to že hudba Tiny Turner mně nic neříká, ale její životopisné drama nemusí být špatné. Problém je v tom že její představitelka Angela Bassett ji není vůbec podobná, ale výborně vystihla klasická gesta, pohyby a mimiku Turnerové a její výkon je zajímavý. Co mě osobně překvapilo je ale výkon Laurence Fishburna v roli jejího násilnického muže Ika Turnera. Ten byl ve své roli až mrazivě přesvědčivý a Bassettovou místy citelně převyšoval. Závěr si tvůrci mohli odpustit. Na podiu se totiž objeví vedle Bassettové skutečná Tina Turner a to sem vůbec nepasovalo. Výsledkem je místy zajímavé, ale hodně průměrné drama, které se především opírá o vynikající výkony herců. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úplně si neujíždím na životopisných filmech velkých hudebníků, ale Tina se překvapivě velice povedla. Film o obrovské hudební ikoně, kde mě překvapilo, čím vším si musela projít a jaký byl její život mimo jeviště. Skvělá Angela Bassett. Bohužel zpracování je takové klasické, otrocké převyprávění bez špetky inovace. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Jackie (Vanessa Bell Calloway) tvůrci vytvořili speciálně pro film. V knize, podle které je film natočen, o ní není ani zmínka. (..Lucas..)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama