Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

H34D 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 je odlehčená, avšak stále inteligentní komedie odvíjející se v příjemně pohádkovém duchu. Je to jeden z těch filmů, u kterého je třeba si užívat jednotlivé momenty - jednotlivé zastávky na bláznivé dálnici 60, která dokáže poučit i pohladit na duši. Celkový dojem není nijak závratně bombastický, pro srovnání podobná Velká ryba má jistě silnější emocionální dopad, ale Interstate 60 zaboduje víc právě ve chvílích, kdy se chcete u obrazovky jen tak cítit dobře... 8/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne totálně rozsekal!! To,že jsem právě vůbec netušil do čeho jdu, zavinilo, že jsem na něj od začátku koukal s otevřenou klapačkou, mírným přiblblým úsměvem a jen kroutil hlavou. Krásně,sympaticky nadlehčenej film, s lehkým humorem, který vás nenutí se řehtat na plné kolo ... on vás donutí od začátku do konce myslet!! Něco takového jsem neviděl ani nepamatuju. Je to neuvěřitelně inteligentní a promyšlený film, který má strašně podivnou, až mírně bizardní atmosféru. Všechno ale v dobrém, jen se na diváka valí jedna "filosoficko-fizykální" otázka za druhou a vnímavý divák nestačí občas ani držet krok s tím, co tam ty postavy řeší a provádějí!! Parádní věc!!! Navíc úžasný Gary Oldman, napětí ve finále, prostě pecka na plné čáře, která je možná jedinná svého druhu, protože nic podobného jsem vlastně neviděl!! Originalita a inteligence, promakanost do detailu zde hraje prim a díky tomuse tento film stal pro mne okamžitě srdeční záležitostí ... opravdový skvost... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavá filmová hříčka se spoustou vtipu i moudra. Vzhledem k poněkud absurdnímu tématu jsem měla trochu obavy, naštěstí se ukázaly být zbytečnými. "Interstate 60" příjemně zabaví, rozesměje, nabídne několik podobenství na téma lidstvo (např. kuřáci a právníci) a vše dovede do morálně korektního závěru. V hlavní roli bych preferovala nějakého méně přeslazeného herce než je James Marsden (ikdyž se snažil), Garry Oldman byl se svým skřítkovsky škodolibým, vědoucím úsměvem naprosto přirozený, potěšila všeříkající scénka s Chrisem Cooperem "I WILL WORK FOR FOOD" a zrovna tak mě rozesmála chvíle setkání s dívkou snů ve věznici. Zkrátka příjemný, chytrý film, byť mě neokouzlil na 5*. 78% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózně laděná komedie, která se dá s velkou nadsázkou označit jako kombinace našeho Pana Tau, anglosaského černého humoru a rodinné komedie amerického střihu o hledání vlastní identity a svého místa v životě. Hlavní hrdina sice touží po kariéře malíře, ale zatím se neprosadil a jeho život určují rodiče, kteří mu nalinkovali kariéru právníka, který má jít cestičkou prošlapanou svým otcem. Jednou se ale objeví tajemný cizinec, který mu může splnit přání, a zatímco jiní mají malou fantazii nebo příliš konzumní směřování, Neil Oliver si přeje právě najít správnou životní cestu. Následuje tedy jízda tajemnou dálnicí č. 60 a návštěva měst, které nejsou známé na současných mapách a karikují některé negativní rysy současné americké společnosti. Takže hrdina projíždí městem, kde legalizovali syntetickou drogu a volně ji distribuují všem, kteří o ni stojí, aby pak následně využívali levné pracovní síly závislých. V dalším městě pak vládnou právníci, kteří si vymýšlejí obskurní obvinění na návštěvníky, aby je pak vysávali v dlouze protahovaných kafkovských procesech, což má předobraz v současném komplikovaném americkém právním systému a snaze vytřískat z různých absurdních obvinění co největší balík. Místy opravdu vtipné, ale potenciál není využitý ani zdaleka tak, jak by si zasloužil, protože se to pohybuje přes odvážný nápad v mainstreamových kolejích a hlavní hrdina jako by vypadl z nějaké teenagerské komedie, kde jako hezoun hraje premianta třídy. Celkový dojem: 65 %. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Na městském znaku města Morlaw je napsáno: „In law we trust,“ (česky: „V zákon věříme“). (Cardo)
  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)
  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)

Reklama

Reklama