Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William celý život snil o tom, že půjde v otcových šlépějích a stane se lovcem bouří. Jeho legendárního otce před lety vzalo s sebou supertornádo. Od té doby se z pronásledování tornád stal skutečný byznys a cestovní ruch spojený s katastrofami vzkvétá. Teenager uteče z domu, aby se spolu s bývalým kolegou svého otce vydal za hurikánem, ale tornáda jsou už větší a ničivější, než kdysi. Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že se do oblasti chystá největší bouře všech dob, supercela, která ohrozí životy nejen lovců bouře, ale všech lidí v oblasti. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tady trochu může mást plakát s hodnocením. Určitě to není žádný stupidní film o tornádu, které zvedá žraloky nebo odnáší domy na vedlejší kontinent na kterém by šly vidět triky studentů prvního stupně. Tornáda je tady popravdě pramálo a je to spíše jakýsi pokus o komorní drama chlapce, co chce být jako svůj otec. Bohužel se to hrozně táhne a toho zajímavého je tam hodně málo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Supercell" je katastrofickým filmom, z ktorého bola vytiahnutá katastrofa a mám pocit, že sa tu opäť niekto snažil priniesť reálny film, so skutočnou drámou a netváriť sa, že tu máme tornádo s príšernými efektami, kde riešením na všetko je nukleárna hlavica. To je na jednu stranu fajn, no vo výsledku je toto jeden nudný, pomalý a ničím nadýchaný film, ktorý si ku koncu vychytí niekoľko okey scénok a možno má pár momentov, ktoré celkom fungujú (scénka v telefónnej búdke je asi jedna z najlepších), no v princípe film neprináša nič zaujímavé, nič nové ani nič, čo by nejakým spôsobom bolo schopné získať si našu pozornosť ako divákov. Navyše sa to ešte k tomu celkom solídne vlečie. Takže pokiaľ máte chuť na guilty pleasure katastrofáky, ktoré sa nedajú brať seriózne, to tu nenájdete. No rovnako tu nenájdete ani kvalitný katastrofický thriller, ktorý by vás vtiahol. Je to skôr pomalá dráma, kde sa sem-tam dočkáme nejakej tej supercely. Ak je to čo od filmu chcete, tak si to užijete. Ale nemyslím si, že to je to, čo ľudia od tohto filmu chceli. Hodnotenie: C ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo starého dobrého Twisteru ostala len olízaná palička z nanuku. Supercela by to bola len vtedy, ak by sa jednalo o doživotie, ktoré by ste za trest museli stráviť vo vile na Seychelách. Tak to áno, to by bola super cela, ale na tomto nič super nebolo. Hudba pomaly ako z nejakého Indiana Jonesa, takže nebolo jasné, či ide o komediálne dobrodružstvo, alebo či ozaj chcú vystrašiť diváka tornádom. V podstate nejde o katastrofický, ale skôr o katastrofálny film. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Od začátku ten film ukazoval jak moc chce být dramatický, ale vůbec nebyl. Diemer je dobrý, ale tady mě vůbec nepřesvědčil. Tupé dialogy, klišé "matka bojící se o syna", atd. Rád bych viděl film, který by aspoň zopakoval nějakou katastrofickou klasiku a vtáhl mě do děje, ale tohle je ztráta času. Jedna hvězda protože miluju americký venkov, a druhá je za Baldwina, který tady nemusel střílet a Heche, která vypadala, že umí řídit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jedine tornádo, ktoré som videl bolo to na postery. Hej fúkalo, ale to fúka aj tu a také dráma z toho nerobíme. Podľa mna to ani o tornádu nebolo, len každý sa za niečím naháňal, kričal alebo sa stážoval. Hudba ma neskutočne vytáčala, pomýlila si žáner a keďže som film pozeral v noci stále som mal v ruke ovládač, aby som nepobudil ľudí i z iného mesta. Baldwin tam stále iba moralizoval či bezducho kecal a zas   Anne Heche budem mať v spomienke pri celkom iných filmoch a nie na tento brak, ktorý sa tvári ako veľdielo. Jedine čo ešte bolo celkom stráviteľne bola technická stránka, ale všetko ostatne už tak stráviteľne nebolo. Silne 2*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu několikrát zazní hudební motiv velmi podobný tomu, který použil šerif Brody (Roy Scheider) ve filmu Čelisti (1975). Zřejmý odkaz, protože Brody je příjmení hlavní postavy – Williama (Daniel Diemer). (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu se píše, že se odehrává v západním Texasu, ale v jejich televizi běží vysílání Zpráv 9 z Oklahoma City. Meteorolog zmiňuje Geary a Kingfisher, které leží severozápadně od Oklahoma City. (Johnny.ARN)
  • V čase 00:41:29 jsou na zadním světle jasně patrné efekty blesků. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama