Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

  • USA The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Letopisy Narnie vypráví příběh sourozenců Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra, kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle excentrického profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit. Musí její ledové kouzlo zlomit a tím navždy osvobodit říši. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (860)

Dever 

všechny recenze uživatele

Pozerať to s dabingom je najväčšia chyba akú môžte spraviť. Áno hrajú v tom deti, no a čo? Klamal by som keby som tvrdil, že tam niesu scény, ktoré s deťmi nemajú nič spoločné, ale to nemení nič na tom, že Andrew Adamson a jeho team nám ponúka fakt veľkolepé dobrodružné fantasy s veľkou dávkou nápadov, vizuálnych efektov či ohromným soundtrackom. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, do jaké chvíle mě bavila knížka, když jsem jí jako malá četla. Do chvíle, kdy Lucinka navštíví fauna v jeho domě. A přesně si pamatuju, že film mě bavil do té samé chvíle. To si ještě totiž udržuje punc pěkné pohádky s krásnou zasněženou atmosférou, než přijdou na řadu CGI mluvící zvířata (nesnáším je) a rozbředlý děj. Dorazil mě militantní Santa a jeho vražedné dárky, které rozdával s taťkovským širokým úsměvem. Obě starší děcka jsou nesympatický, hlavně ten nejstarší Mirek Dušín. Plus jedině za Tildu Swinton - lepší královnu nemohli najít. Princ Kaspian ovšem posunul Narnii ještě níž, takže tohle by tím pádem ještě nemělo být nejhorší. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizku jsem necet a prijit Narnie pred Panem prstenu, mohla to bejt bomba. Jenze Narnie prisla az po naprosto dokonalym Panu prstenu a proto pusobi dost chude. Film ma sice jen neco malo pres dve hodiny, ale i tak by tu rozhodne mohlo bejt vic bitev nez zaverecna, ktera je sice hodne dobra, ale nezachrani to. Hodina a pul predtim je film o ctyrech malejch detech a o predstavovani Narnie. Detsky herci nebyli spatny, ale nejlepsi byl Skandar, takovyhleho parchanta sem dlouho nevidel. Triky taky nejsou nejhorsi a nejlepsi jsou zabery, ktere kopirujou Pana prstenu. Plusem filmu, oproti Panu prstenu jsou rozdilna "monstra", ale nektery bohuzel ani nedostanou prostor. Co se hodne povedlo, je hudba. Pokud bych film hodnotil jako fantasy, tak by to bylo s privrenejma ocima na 3*, ale kdyz budu film brat jako takovou velkorozpoctovou pohadku, tak to na tech 5* bude. Ale jak jinak brat film, kde mluvici bobr dostane brneni a deti dostanou vyzbroj od Santa Clause. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina filmu bola neskutočne naťahovaná, nebotyčná nuda a ten zvyšok predvídateľná nuda. Jediný sympatický a hrajúci herec bol ten faun (update - haha, a čo sa nám medzitým z Jamesa McAvoya vykľulo!). Ostatní sa ani nesnažili (Jima Broadbenta nerátam, ten nedostal priestor). Bohužiaľ, nemám rada detské filmy a už vôbec nie detské filmy, kde sa deti nesprávajú ako deti - tých je podľa mňa väčšina, ale Narnia im všetkým kraľuje. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě není špatný, jen je poměrně mizerně natočený. Bobři jsou fajn, ale jsou tak umělí, že se na ně nedá koukat, bílá čarodějnice není ani trochu hrozivá, ty děti jsou dost mizerní herci, triky za moc nestojí, no prostě jediné klady jsou ten příběh a potom strašně sympatický faun. No možná to na malé děti působí jinak, ale to já neposoudím. ()

Galerie (242)

Zajímavosti (49)

  • Film se částečně natáčel v Česku. Režisér Adamson brouzdal na internetu a hledal vhodné lokality pro film, když narazil na České Švýcarsko a byl jím naprosto okouzlen. Když zjistil, že se zde točilo jen pár německých pohádek, nemohl uvěřit, že tohle místo ještě nikdo pořádně nevyužil. Jednou z výhod natáčení u nás byl pravý sníh, ve všech ostatních scénách je sníh umělý. (HappySmile)
  • Na straně dobra bojovalo celkem 28 ras, za zlo jen 19. (AngelusCZ)

Související novinky

Mattel chystá hromadu projektů

Mattel chystá hromadu projektů

27.07.2023

Vzhledem k fenomenálnímu úspěchu Barbie v kinech asi nikoho nepřekvapí, nebo by alespoň v dnešní době nemělo, že už si mateřská společnost Mattel vysnila celou řadu dalších filmů. Ano, jen pár dní… (více)

Režisérka Barbie chystá Narnii

Režisérka Barbie chystá Narnii

04.07.2023

Tak se zdá, že režisérka Greta Gerwig (Malé ženy) hodlá vyměnit kariérní dráhu oceňované indie filmařky a v budoucnu se natrvalo přesunout ke tvorbě velkých studiových filmů. A vzhledem k tržebním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Netflix chystá novou Narnii

Netflix chystá novou Narnii

04.10.2018

Letopisy Narnie už se jednoho filmového zpracování dočkaly v podobě ne příliš úspěšné trilogie. Milovanou fantasy spisovatele C. S. Lewise nicméně nyní čekají nové adaptace, které chystá streamovací… (více)

Reklama

Reklama