Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jedno auto jaksi samo oživne a vraždí toho kdo mu něco udělá. A zároveň totálně paralizuje majitele, který je jím naprosto posedlý. Stejně jako tady Arnie ve škole ten , kterého každý šikanuje, ale s autem je rázem o dvě hlavy větší a může všechno. Docela solidní atmosféra, Já jsem vůbec neměl ponětí, že hlavní postava bude auto, měl jsem za to , že to bude o ženský jo jaké to překvapení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga. John Carpenter si k filmu dělal i hudbu a té se dařilo hned od prvních chvil. CITÁT - Byla úplně nová, voněla novostí. To je ta nejkrásnější vůně na světě, snad kromě ženský.....jmenovala se Christína.......... Christina byla už jako mladé auto ještě na výrobní lince pořádně nebezpečná. V 60 minutě je nádherný záběr na Christinu, to chce prostě vidět, to se nedá popsat. Škoda, že scéna je krátká. CITÁT - Dobře, ukaž se........ Christina je Playmont z roku 1957 a tohle je příběh o jednom krásném autě a jednom velkém šílenství. Ohnivé scény jsou povedené. CITÁT - Bacha jak mému autu říkáš, je velice citlivá........... Ve filmu zazní The Destroyers se songem "Bad To The Bone". ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som vášnivým čitateľom amerického spisovateľa Stephena Kinga. Musím sa pochváliť, že aj román „Christine“ je súčasťou mojej početnej zbierky jeho kníh. Tragický príbeh o bizarnej, nebezpečnej, záhrobnej láske medzi teenagerom Arniem Cunnighamon a jeho osudovým Plymouthom Fury ročník 1958. Majster King ho napísal v roku 1983 a v tom istom roku bol aj sfilmovaný. Previesť toto literárne dielo na plátna kín sa podujal skúsený režisér John Carpenter. Ja som s jeho filmovou verziou dostatočne spokojný. Dokázal jemne poupraviť scenár, takým spôsobom, aby nenarušil pôvodnú Kingovu predlohu, ktorej sa inak dosť striktne drží. Starý dobrý rock´n´roll; veľké, silné americké autá z päťdesiatých rokov; genialny spriadač desivých príbehov Stephen King a priekopník horrorovej kinematografie John Carpenter to je teda poriadne silná kombinácia. **** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Carpenterovu Christinu můžete brát buď jako nezaujatý divák, nebo jako zaujatý čtenář. Já se rozhodla zůstat s názory a dojmy někde na pomezí. Knihu jsem přečetla během Vánočních svátků a moc se mi líbila. King zde opět dokazuje, jak mistrovsky dokáže vytvářet své charaktery, rozvíjet je, popisovat jejich myšlenky, pocity a vztahy. Oproti knize je zde pár skutečností, které mi ve filmu docela chyběly. 1. Hlavní postava v knize je Ronald LeBay, zajímalo by mě, proč se rozhodl Carpenter zaměnit jména a ve filmu z něj udělat George LeBaye, tedy jeho bratra, který sám v románu hraje důležitou roli, nějak mi to nedávalo smysl. 2. Vztah Dennise a Leighy zůstal oproti knize pouze v přátelské rovině a žádný milostný vztah spolu neměli. 3. Jeden z důvodů, co dělá příběh tak skvělým, je ta sněhová nadílka a kalamita, která v příběhu nastane, dodává tu správnou "zasněženi" atmosféru. Ve filmu se musíme spokojit pouze s mokrými ulicemi a lehkým deštíkem. 4. Oproti knize je obsáhlý a rozvedený příběh převeden do jednoduché filmové verze, která vlastně ukazuje Christinin zrod a její nadpřirozenou existenci v jiném světle. A nyní k filmu. Když jsem hned v úvodu uslyšela pecku "Bad To The Bone", kterou jsem až doteď měla spojenou s nezničitelným Terminátorem, řekla jsem si, že by to mohlo i stát za to. Christina je nádherná a mnohým jistě neujde její podobnost s Carrie. Obdařena smrtící silou, zostuzena, pokořena a prahnoucí po pomstě. Obsazení je výborné, John Stockwell coby Dennis vypadá tak, jak bych si ho i dokázala představit, ale Keith Gordon coby Arnie, je parádní. Vůbec tu není tak ošklivý, s obličejem plným akné, jak ho King popisuje, dokonce mi přišel hezký, až shodil brejle. Jeho přerod z outsidera v machra, který má nablýskanou, nebezpečnou, nezranitelnou holku, co dokáže zázraky, je skvělý. Scéna, kdy promlouvá k rozmlácené Christině, je dokonalá a bylo mi ho tu líto. A když poté následuje "Show me" scéna, za doprovodu songu The Viscounts - Harlem Nocturne, mrazilo mě z té dokonalosti. That scene is freaking awesome!:) A stejně jako v The Fog a Halloweenu, i zde projevuje John Carpenter svůj talent pro skládání fenomenálních hororových melodií. Christine rozhodně patří mezi ty vydařené filmové adaptace Kingových děl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Béčkový hororík z Carpenterovej dielne, ktorý si ma získaval veľmi pomaly. Začiatok nie je žiadna sláva, ale od prvých osobnostných zmien Arnieho a prvých konfliktov v spojitosti s tajomným zabijáckym autom, sa dej začal pomaly kryštalizovať a naberať na kvalite. Samozrejme, nemôžeme čakať žiaden masaker, ale napätie spolu s hudbou a hercami to bohato vyvažujú. Na nadpriemer to postačuje. 70/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • Poznávací značka Christine začíná písmeny CQB, což je zkratka pro "Close Quarters Battle". (Chatterer)
  • V prvních minutách filmu se „zrodí“ v továrně auto Christina, tato scéna byla ovšem do filmu přidána. V knize S.Kinga se nevyskytuje. (Pumiiix)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama