Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie v podaní Netflixu keď tento film zaradil do svojej ponuky. Solídne béčko so skvelým vykonom hlavnej postavy majiteľom auta Christine, ktoré ho úplne opantalo. Nemožno však poprieť fakt ži filmu by sa hodil remake natočený v dnešnej dobre ladený v retro štýle 80tych rokov, určite by to dopadlo o poznanie lepšie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Carpenter i Stephen King sú tvorcovia, ktorí majú na konte geniálne kúsky i totálne sračky. Christine sa blíži skôr k tej druhej kategórii. Jediné svetlé okamihy sú, keď sa v nočnej tme zasvietia svetlá na aute a začne hrať pípajúca carpenterovská hudba. Zvyšok je až k neuvereniu blbý. Od strašných hereckých výkonov (Keith Gordon!), nezmyselného scenára (prerod hlavného hrdinu je úplne absurdný a nepochopiteľný, niet odpovedí na otázky, prečo je auto také, aké je a prečo pri ňom každý zblbne...) až po donebavolajúce kraviny (od jednej scény hlavný hrdina nenosí okuliare a ešte pár minút predtým bez nich nevidel). To by aj bolo zábavné, ak by to nebol celý obsah filmu. Tých 10-15 minút akcie, krvi a vraždiaceho auta nestačí. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Z lásky k motoru zkrátka člověk klidně odpustí své dvoustopé oplechované krásce i nějakou tu vraždičku… Symbióza Carpenter & King ukázala se býti velice šťastnou. Tempo i atmoška šlapou na jedničku a hercům přesvědčivě kraluje Keith Gordon coby lehce mizantropní fetišista, jenž se díky svému autíčku postupně zbavuje nejen nálepky uťápnutého školního ňoumy, ale také darebných spoluobčanů, se kterými má nevyřízené účty. Zkrátka parádní popkulturní zářez, který lze vnímat jako reklamu na povinné ručení stejně dobře jako staronovou noční můru dnes již bývalých šéfů General Motors :-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi light horůrek, který mě i přes krapec přepálenou stopáž neskutečně bavil. Jde vyloženě klidovečku se slušně vystavěným příběhem o zdivočelém Plymouthu Belvedere, který už při výrobě stál pár lidí život (v lepším případě ruku), aby si pak po 20 letech podmanil jednoho šprta a kul spolu s ním krvavé pikle. No krvavé, kdo nedokáže postrádat v hororu gore, ať se tomuto vyhne, protože nějaká akce a "úmrtí" se zde určitě najdou, byť čistě ve vlažném, ale pořád Carpenterovském podání, jež se soustředí daleko víc na atmosféru, než-li na krev. Mě to bavilo. 70% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Nenávidím rokenrol!" --- Sice se říká, že dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. Ale dělá se to, a Carpenter do ní dřív vstoupil několikrát. Všechny jeho předchozí klasiky se takřka výhradně odehrávaly v ponurém prostředí, které to carpenterovské dusno prakticky samo produkovalo. Christine je jiná, John je z velké části jako vyměněný. Detailněji pracuje s psychologií postav (hlavně tou Arnieho, jehož sílící pouto ke Christine a vše s tím spojené není vykreslené nijak lacině, to spíš děsivě), ve své podstatě natáčí na normálním místě, s normálními lidmi. Všechno vám to může připadat tak nějak normální, skutečné. Zdání klame, a taky já byl nepěkně vyučen. Postupem času jsem se do filmu zažrával čím dál víc, tak jako Arnie do auťáku, až jsem se dostal do takového tranzu, že jsem při garážové scéně a prvním Christinině triumfálním rozsvícení doslova a do písmene NADSKOČIL Z KŘESLA. Carpenter si se mnou zase jednou pohrál jak kočka s myší, ach jo. :) 87%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • Počátkem 80. let 20. století byla popularita Stephena Kinga tak velká, že se na filmu začalo pracovat dřív, než vyšla kniha. (Chatterer)
  • V prvních minutách filmu se „zrodí“ v továrně auto Christina, tato scéna byla ovšem do filmu přidána. V knize S.Kinga se nevyskytuje. (Pumiiix)
  • Ve filmu bylo v roli Christine pro různé scény použito 16 aut, která autoři shromažďovali dva a půl roku. Celkem jich koupili 23, nefilmové se použily na díly. V některých kaskadérských záběrech bylo například vozidlo s gumovým předkem. Některá z aut byly příbuzné typy Plymouth Belvedere a Savoy. (Stejšn)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama