Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve všech aspektech neuvěřitelný příběh. Obecně na mě tyhle události, kdy lidé dokážou jít daleko za hranice svých očekávaných možností, dělají velký dojem a jsou pro mě hodně inspirativní. Tady tomu není samozřejmě jinak. Samotný film pak podle mě rozhodně nic nezkazil. Zrežírováno tak nějak nenápadně ale dobře. Neboli nedočkáte se ničeho neobvyklého co se filmařiny týče, ale to u těchhle typů filmů nikdo nečeká. Tady jde o příběh a o to, že se to opravdu takhle událo. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už tohle ztroskotání samozřejmě působí jinak, ale i tak dlouholetý spolupracovník velkého Stevena Spielberga slušně bodoval s autenticitou a syrovostí. Pomohli mu s tím slušní herci a vlastně i fakt, že tehdejší tragické události rekonstruoval zhruba tak, jak se skutečně staly. V televizi klasika. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ve své době působivé, možná lehce šokující, jelikož do začátku devadesátých let bylo těhle výpravných survival filmů relativně málo a když, tak díky špatné technické kvalitě byly pramálo působivé. I tady je sice otravná zadní projekce a pár dalších neduhů, ale působivá kamera a strhující Andy udělají svoje. Tempo nevýrazné a mnoho hluchých scén to zase na druhou stranu strhávají do průměru a kolem největšího highlightu filmu se v podstatě chodí po špičkách. Už to za tu dobu ztratilo tu naléhavost a lesk, ale pořád solidní filmařina se sakra vážným tématem based on true story. A navíc tam hraje Ethan Hawke a Lionel Messi ! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla velmi mladá v kině a tehdy jsem se chvílemi dost nudila. TV repríza v dospělejším věku byla mnohem mrazivější, už jsem se dokázala vžít do situace lidí, izolovaných v mrazivých horách po letecké havárii - bez zásob jídla, v nehostinných, nevypočitatelných podmínkách, s několika zraněnými a přibývajícími mrtvými. Čekat na záchranu, která nepřichází, mrznout, hladovět, slábnout, v zájmu přežití ztrácet morální zábrany... Nepříjemná situace, poměrně solidně realisticky vykreslený film. Žádný z herců nevyniká nad ostatními, není zde hlavní postava a tak jen můžete držet palce celé skupině, nebo vám můžou být ukradení... Možná to není tak zábavné, jako tématicky podobný "Let Fénixe", ale je třeba si uvědomit: tohle je založeno na skutečných událostech;-). 71% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama