Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film podle skutečné události. Když jsem to viděla poprvé, nemohla jsem se odpoutat. Je strašlivé ve filmu pozorovat den za dnem a čekat, jestli přežijí. Ještě horší ale je, že to všechno se doopravdy stalo. Myslím, že je dobře, že byl film natočen. Pro všechny, co tam byli, to muselo být něco strašného. Film je natočen velice dobře, vžijete se do účastníků neštěstí a prožíváte to s nima. Skoro žádné herce z tohoto filmu neznám, ale hráli to dost dobře. Doporučuju. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už tohle ztroskotání samozřejmě působí jinak, ale i tak dlouholetý spolupracovník velkého Stevena Spielberga slušně bodoval s autenticitou a syrovostí. Pomohli mu s tím slušní herci a vlastně i fakt, že tehdejší tragické události rekonstruoval zhruba tak, jak se skutečně staly. V televizi klasika. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre filmovo spracovaná ešte lepšia knižná predloha jednej absolútne príšernej udalosti. V kategórii filmovo spracovaných „skutočných príbehov“ patrí medzi to najlepšie, čo žáner ponúka. Je dojímavý aj holými faktami a nepotrebuje barličky v podobne romantických scénok alebo srdcervúcich preslovov. Nemilosrdná úprimnosť prírody, surovosť udalostí aj schopnosť ľudí prispôsobiť sa tým najhorším podmienkam vyráža dych a zároveň nám dáva nádej, že ak sa predsa raz v podobne zložitej situácii ocitneme, podarí sa nám prežiť (?). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen na základě skutečných událostí. To je důvod, proč tomu prostě dávám plný počet. Hodně silný příběh o skupince lidí, která havaruje uprostřed hor. Přiznávám, byly tam slabší momenty, ale cítil bych se provinile, kdyby mé hodnocení bylo menší. Už jen z úcty k těm mrtvým. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre tento film. Za jedno je to kvôli Ethanovi, ktorý ma svojím herectvom pravidelne baví a za druhé je to z dôvodu samotného príbehu. Ten ma dosť dojíma. Je krutý, drsný a samozrejme veľmi reálny. A mám pocit, že táto adaptácia sa tejto realita dosť priblížila. Aspoň ja som to zdesenie prežíval naplno. /11.1.2009 - vynikajúco to na mňa funguje aj na tretie zhliadnutie!/ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)

Reklama

Reklama