Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(26)

Shinji Ikari se patnáct let po Druhém dopadu připojuje k otcově skupině NERV a v boji s Anděli slouží jako jeden z nejmladších pilotů mechů. (Netflix)

Zajímavosti (22)

Pokémon (1997) (seriál)

FLCL - Season 1 (2000) (série) (S01)

  • V druhej epizóde sa Naota pýta Haruko, prečo sa jeho otec chová tak čudne. Haruko odpovie, že preto, lebo napísal EVA knižku. Toto je odkaz na psychologický seriál Shin seiki evangelion (1995), ktorý robilo rovnaké animátorské štúdio. (Flipper)

Kong: Ostrov lebek (2017)

  • Hlavní inspirací pro vzhled Skullcrawlerů byl dvounohý plaz, který se krátce mihl v původním King Kongovi z roku 1933 (ve scéně, kdy se Jack Driscoll - Bruce Cabot - ukrývá před rozzuřeným Kongem v převisu rokle). Dalšími dílčími inspiracemi pak byli pokémon Cubone, anděl Sachiel z anime seriálu Šinseiki Evangelion (od r. 1995), a No Face z anime Cesta do fantazie (2001). (Israha)

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

  • Tvůrci se inspirovali všude možně. Soukromá organizace v seriálu Shin seiki Evangelion (od r. 1995) ovládá bytosti, jež bojují proti obrovským věcem, které se někdy vynořují z oceánu a útočí na Tokyo-3. Krvelační mimozemšťané ve filmu Válka světů (2005) řídí třínohé stroje, kterými xenoformují planetu Zemi. A v manze nazvané „Shingeki no kyojin“ z roku 2009 vystupuje postava jménem Eren Jäger, který loví a zabíjí lidožravé Titány. (Aelita)

Reklama

Reklama