Reklama

Reklama

Nekecej a pádluj!

  • USA Without a Paddle (více)
Trailer 2

Jako kluci byli Dan Mott, Jerry Conlaine, Tom Marshall a Billy Newwood nejlepšími kamarády. Jenže pak vyrostli a jejich cesty se rozdělily. Astmatický Dan se stal doktorem, ale pořád je přehnaně opatrný. Jerry pracuje u psacího stolu, ale touží po práci ve volné přírodě, ačkoli jeho přítelkyně by byla raději, kdyby trošku dospěl. Tom žije ze dne na den, jezdí na Harleyi, svádí holky a pokouší se vyhnout vězení. Po letech se sejdou na Billyho pohřbu, zavzpomínají na staré časy a zajdou do staré klubovny, v níž si kdysi přísahali věrnost a snili o nalezení ztraceného lupu D. B. Coopera, nejslavnějšího bankovního lupiče 70. let. Ukáže se, že Billy léta pracoval na mapě, která by je dovedla k pokladu, a tak netrvá dlouho a padne návrh vyrazit do divočiny a dotáhnout sen do konce. V malém provinčním městečku si pronajmou kanoi a vyrazí po řece. Jenže cesta zdaleka není tak báječná, jak si zpočátku představovali. Musí prchat před neodbytnou medvědicí a zdolat peřeje, zakončené vodopádem. Sice se jim nic nestane, přijdou však o mapu a zásoby. Pro Dana je to příležitost navrhnout, aby se nejkratší cestou vrátili. Naděje mu svitne, když objeví obdělávané pole. Než však stačí vydechnout, zjistí, že jde o marihuanovou farmu, kterou obhospodařují ostří hoši Dennis a Elwood, kteří nejsou vůbec nadšení, že se jim po poli promenádují městští hejsci a ničí jim úrodu. Jestli staří kamarádi nakonec přece jen najdou poklad, není jisté. Cestou však objeví něco mnohem cennějšího. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

koza3 

všechny recenze uživatele

To jsme si zase jednou nechali puštěnou televizi až sem sjel celou jednu šílenosti, tentokrát jménem Nekecej a pádluj! Mám rád road-movies, mám rád filmy starších mládenců, kteří dostanou znovu chuť udělat něco jako mladíci (i když těmhle je teprve třicet), ale na rozdíl od City Slickers nebo Wild Hogs, tady chyběla nějaká ta špetka chilli, ta správná parta kluků, to něco co Vás drží v úsměvu po většinu filmové stopáže. Neříkám, že to byl propadák, ale nebudu na tuhle šílenost vzpomínat s radostí jako na dva zmíněné klenoty. Za mě hezké dvě hvězdy. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od začátku filmu jsem čekal, tak kdy už to příjde, kdy začne ta zábava, když jsem spatřil medvěda tak jsem si říkal už je to tady, to byl ale jen vrcholek vyčnívající nad mrakem, jinak 90% bylo bohužel pod ním, někdy až moc hluboko. A ty ekologický ženský byly fakt tou nejhorší pasáží společně s objevením nějaké schránky s kravinama z dětství. Škoda času. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nekecej a pádluj, je solidní komedie, kde se střídají trapné momenty (scénu s medvědem si mohli odpustit) s dost vtipnými momenty. Film se také může chlubit slušnou výpravou, dobrodružstvím a dobrou hlavní hereckou trojkou (Green, Lillard, Shepard). Ovšem vadí mi, že se film snaží občas filozofovat a dát tomu celému nějakou hlubší myšlenku. Ale já si myslím, že u takovéto komedie to není zapotřebí. Nekecej a pádluj je kombinace střeštěných, teenage a huličských komedií, prostě celkově neškodný, ale příjemný film ve fajn prostředí, ovšem dost naivní (hlavně závěr), 3 hvězdy. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Film, který je určitě nedoceněný a zajisté by si zasloužil červené hodnocení. Film má všechno, romantiku, dobrodružství, humor, zamyšlení, akci... všechno. Na filmu jsem vyrůstal a vždy se u toho smál. Tyhle vtípky typu "koukejte se mu do očí... to je medvěd !" nebo "ten domeček se nějak zmenšil. Je pořád stejně velký" mě vždycky rozesmějou. Prostě příjemný film, na který se můžete podívat za jakékoli situace... 100%. ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Ale tak jó. Já v tom žádnou záhadu nenašel, takže nevím, co je na tom mysteriózního... Komedie je to sice podprůměrná, často trapná tak nějak po americku, ovšem jedna z mála dvouhvězdičkových, které jsem viděl vícekrát než jednou. Na dobrou, sladkou, suchou noc výběr nezavrženíhodný - při dobré vůli. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Postava D.B. Coopera je založena na skutečném muži, který v roce 1971 unesl letadlo a od majitelů si vynutil $200,000. S bankovkami v hodnotě $20 uvázanými k tělu následně z letadla seskočil. Nebyl nikdy chycen. (D3VIL)
  • Keď Dan (Seth Green) zakladá oheň, má tam iba zopár vetvičiek, ale keď tam Tom (Dax Shepard) vypľuje whisky, je tam hromada veľkých driev. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy se hlavní hrdinové řítí peřejemi, má v průběhu jízdy Jerry (Matthew Lillard) oblečenou košili. V dalším záběru má modré tílko a na dalším zase košili. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama