Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V každé generaci se objeví nějaká osobnost, která má natolik příznivý vztah k vyvolávání skandálů, rebelii a porušování tabu, že se jí dříve či později podaří překonat obecný světový názor na to, co to doopravdy znamená být svobodným člověkem. V 17. století byl touto osobností jednoznačně John Wilmot, známý také jako Hrabě z Rochesteru - prohnaný a talentovaný rošťák, který prožil svůj krátký a divoký život jako středověká rocková hvězda a stal se známým potížistou, géniem i jedním z nejnezkrotnějších prostopášníků v historii.

Příběh, který se odehrává v době osvícení, kdy rychlý vývoj v oblastech vědy, náboženství a umění a rostoucí pocit sexuální svobody přispěl ke vzniku moderního světa, dokumentuje rychlý vzestup hlavního hrdiny a jeho ještě rychlejší pád. Na začátku příběhu přitahuje zájem okolí svým odvážným psaním a získává pověst talentovaného dareby s lascívním životním stylem. Hrabě, který je důvěrným přítelem krále Karla II. (na dva Oscary nominovaný John Malkovich), se vyžívá v zesměšňování anglické šlechty a neustále šokuje londýnskou společnost svými sexuálními eskapádami - a všechno mu neustále prochází. Když se však zamiluje do divadelní herečky Elizabeth Barry (taktéž na dva Oscary nominovaná Samantha Morton), z níž chce udělat největší hvězdu celé Anglie, jejich vztah a následná zrada zvěstují začátek Earlova sestupu z výšin společenské prestiže a jeho proměnu v lidskou trosku, hledající své poslední vykoupení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

katasta 

všechny recenze uživatele

Po přečtení hodnocení na Libertin, jsem od něj nečekala nic extra, ale pořád jsem si říkala: hraje tam přece Johnny Depp, nemůže to být zase až tak hrozný...bohužel, ani výkon Johnnyho tento film nemohl ani trochu zachránit. Scénář je pitomej a některé herecké výkony taky za nic moc nestojí a to nejhezčí na filmu je možná až tak konečná píseň. Byla bych ráda alespoň za to, kdybych mohla říct, že sem byla, třeba jen trošičku, zhnusená, ale tomu filmu se nepovedlo ani toto. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Otázka... zda já jsem vskutku dobrý protestant. Nikdo zde, doufám, nebude pochybovat o tom, že jsem dobrý. V každé ze tří hlavníh činností naší doby, ve veršování, vyprázdňování lahví a prcání děvek, jsou někteří stejně dobří jako já. Avšak, konáme-li všechy tyto tři činnosti dohromady, tak jako jsem je konal vždy já a mohu doložit, že to vyžaduje značnou manuální zručnost, není mi zde rovno, natož, aby byl někdo lepší. A proto jsem nadevší pochybnost dobrý." Je to kritická sonda zhnitej morálky? Sotva. Je to príbeh o zhýralcovi, ktorý sa na smrteľnej posteli polepšil alebo to aspoň predstieral? Možno. Je to nechutné, škoda to pozerať a nemá to žiadnu vnútornú kvalitu? Takmer určite. ()

Reklama

verbst 

všechny recenze uživatele

„Nezamilujete si mě. Pánové mi budou závidět a dámy budu odpuzovat. Nebudete mě mít rádi nyní a postupně mě budete milovat čím dál tím míň.. Jsem John Wilmot. Druhý hrabě z Rochestru. A nechci, abyste mě měli rádi.“ A to je ten problém, dámy a pánové... Někteří si tenhle film zamilují, a někteří ho budou proklínat. V žádném případě to není nuda, to ne. Johhny Depp je zde fenomenální. Můžu s klidem prohlásit, že nic lepšího už asi nikdy na zahrání nedostane. Paradoxně už od úvodu: "Nezamilujete si mě" jsem si Libertina zamiloval... 85% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.„Nezamilujete si mě. Pánové mi budou závidět a dámy budu odpuzovat. Nebudete mě mít rádi nyní a postupně mě budete milovat čím dál tím míň.. Jsem John Wilmot. Druhý hrabě z Rochestru. A nechci, abyste mě měli rádi.“ Příběh talentovaného skandalisty, alkoholika, provokatéra. bohéma, kterého zaskočila láska. Tmavé, choré, zvrhlé, ale rozhodně zvláštní. Wilmota jsem si nezamilovala, ale ani film o něm, nebudu se k nim chtít vracet. A nic na tom nezmění ani skvělý Johny Depp, který své kolegy nechal ve stínu. 3,5*. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Druhý hrabě z Rochesteru je pro mě asi nejzajímavější Deppovou figurou ("Do you like me now?"), druhým esem byl John Malkovich jako anglický král Karel II., no a další postavy také hodně zajímavé. Dobová stylizace, atmosféra atd. dopadla na jedničku, no a k samotné postavě Libertina asi nemá cenu nic moc dodávat. Snad jen "do you like me now?" btw. Jeden z mála filmů, u kterých jsem nechal dohrát hudbu v titulcích až do konce :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra filmu se zdržela o více než rok, neboť vlastníci práv, bratři Weinsteinovi se odtrhli od studia Disney a dlouho trvalo, než se dohodly podmínky dalšího fungování vlastní společnosti. (imro)
  • Snímek byl v Singapuru povolený až pro diváky od 21 let a v Malajsii ho dokonce zakázali promítat. (imro)

Související novinky

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Reklama

Reklama