Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williams (Queen Latifah) je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo. Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

maty39 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie. Začíná tím, jak cyklista provádí neskutečné věci na svém kole v ulicích NY. Pak zastaví. Střih. A cyklista je dvakrát tak široký, sundavá přilbu a ona to Queen Latifah. Pak přijde její šéf a dá jí jako dárek pochromované turbo do jejího taxi. O pár scén dále vidíme, jak Queen Latifah v noční košili otvírá kapotu taxiku s kompresorem v ruce a hodlá ho montovat do svého auta. Přestal jsem se smát až hodinu po titulkách. To je fakt moc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě vůbec nevadí, že je to napodobenina francouzského taxíku. Já jsem se bavila a o to tady přece šlo. Queen Latifah byla výborná. Proti Fordům nic nemám. Já zase nemusím Francouze, už jenom proto, že dělám v autoservisu. Peugeota nebo Renaulta bych nechtěla ani zadarmo. Jsou to líbivá auta, ale nic víc. ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám rád srovnávání, ale tento film, který hodlá vytěžit ze slávy francouzské předlohy, si toho sám žádá...Francouzi (a mluvím tedy o prvním dílu série) vyprávěli něco lehkého, milého a vtipného se svým vlastním originálním a inteligentním přístupem. Američané to uchopili, vybrali z toho ty nejlepší scény a slepili je k sobě, čímž vynechali ty rozličné a nápadité mezihry. Je to tedy klasicky zbrklé, prvoplánově předkládané, místy až stupidní. Film bez nápadu, a to i co se výběru "herců" (no, vlastně celého týmu) týče... ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

To sa nikto nepzastavil nad obsahom? Vraj krasna, neustupna a sexy taxikarka je len obycajna cernoska typu Missy Elliott s podobnymi raperskymi kecami. Urcite je aj ona sexy pre niekoho, ale v porovnani so zlocineckym gangom frnd je to trosku slabsie. A ten finnest NY polis je len nemehlo, ktoremu sa nahodou zadari. Takze o zabavnu dvojicu je postarane, uz len to dat nejak dookopy. No nie je to najvtipnejsie, ale to nebol ani francuzky original, takze ziadna velka zmena k hosriemu nenastala. Nedelu poobede to prijemne zabavilo, ale sledoval som to tak na pol oka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zavolat si v New Yorku žluté taxi znamená potrefit se s obézní a špičkovou řidičkou Queen Latifah, která to ulicemi kosí velkou rychlostí. Oproti ní je mladý detektiv Jimmy Fallon sice velmi dobrý ve svých detektivním metodách, ale za volantem je to hotový břídil. Tihle dva neudělali vůbec špatně, když se spolu spojili při dopadení gangu sexy zlodějek, které nějakou dobu sužují město. Všechno to vypadalo na zběsile akční a vtipnou komedii. Všechno je ve filmu nahozené tak napůl a tahle taxi kára jede na půl plynu. Duo Latifah & Fallon nijak diváka neohromí, jejich špičkování je málo vtipné, akce také nepřekročí běžný průměr a modelka Gisele Bundchen svoji misi, tedy být sexy, splnila asi nejvzorněji. Také se sluší připomenout, že se kradlo od francouzských tvůrců a jejich série Taxi, ale film není otrockým přepisem, tudíž ho nepovažuji za remake. Nějaké nápady film má, ale při součtu kladů se přes průměr nedostanu ani s vytuněnou károu. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při promítání závěrečných titulků můžeme sledovat nepovedené scény. (Zix.)

Reklama

Reklama