Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (498)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dosť nedocenená alebo nepochopená satira na všemožné teen blbosti, ťažiaca hlavne z dobre vypointovaných gagov, nadsádzky, často aj čierneho humoru (!!!) a výborného castingu (od Lindsey cez Rachel McAdams, ktorá si na svojej "Barbie-bitch" riadne zgustla, až po skvostnú Lizzy Caplan a jej Janis). Celkový dojem však veľmi kazí záver, ktorý mi pripadá, ako keby ho písal nejaký iný scenárista - od momentu, keď sa Cady prizná, zmiznú akékoľvek náznaky satiry a film sa zmení presne na to, z čoho si predtým sám robil srandu - umelú, gýčovitú, precukrovanú a moralizačnú zlátaninku, na konci ktorej sa aj z looserov, aj "plastík" aj "mathletov" a inej hávede stanú "normálni" a slušní ľudia a všetci si môžu spoločne užívať Cadinu rozlámanú korunku. A toto je vzhľadom na skvelo rozohraté prvé dve tretiny veľká škoda. 7/10 ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na vlny náctiletých filmů a seriálů, která bohužel v samém závěru podrazí sama sebe a vše co dosud budovala v jednom momentu shodí a rozláme (doslova). Krásná hlavní představitelka v kombinaci s velkým množstvím vybroušených gagů však dává zapomenout na konečné útrapy a humorné situace, někdy až překvapivě černé, fungují na jedničku. Možná to není to úplně to pravé ořechové, ale Lohan dokáže rozpálit a i díky ní dávám onu čtvrtou hvězdičku. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mne nijak extra nezaujal. Nevím, v čem to je, ale pravdou je, že jsem se ani nijak extra nebavil, celou dobu jsem čekal, co se tam stane, kdy už se tam začne odvíjet nějaký děj. Ale ať jsem se snažil sebevíc, žádný děj jsem tam neviděl a nepostřehl, bylo to o nějakých holkách, které všechny pomlouvají a pomlouvají se i samy mezi sebou, ale celé je to bez nějaké dějové linie, která by mne dokázala vtáhnout do děje. A takové filmy já prostě nemám rád. Mnoho takových filmů jsem viděl například od sester Olsenových a tohle je vlastně podobné, jako filmy od Olsenek. Je to bez děje, film nám ukazuje jen roztomilé tvářičky hezkých dívek, jsou tam i hezcí kluci a víc nic. Žádný děj, žádná myšlenka, prostě nic. Film mne nezaujal a to je prostě holý fakt. Ale stejně, jako jsem u filmů sester Olsenových dával dvě hvězdičky za to, že se tam alespoň dalo dívat na hezké dívky, tak tady jsou ty mé dvě hvězdičky přesně za totéž, neboli za to, že Lindsay je prostě hezká baba a to nemohu jen tak přehlédnout. Takže dvě hvězdičky musí tomuto filmu stačit. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mému nulovému očekávání více než příjemné překvapení. Výsledně je to tak na 3, ale bavila jsem se a to je hlavní. Je tam nečekaně dost parodických prvků na podobné středoškolské filmové záležitosti. Ke konci to podle očekávání sklouzlo ke klišovitému veřejnému pokání, ale s tím se asi už musí počítat. Co také stojí za povšimnutí je přesné vystižení nenápadné, ale o to zákeřnější dívčí rivality. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Džungla v Afrike so zvieratami je niečo podobné, ako džungla čerstvých puberťačiek na strednej škole v Amerike. Aj ten teenager a teenagerka musí podchytiť nejakú tú filmovú reč a metafory, tak prečo ich to nenaučiť práve takýmto spôsobom v jasne divácky cieľovo definovanom filme. A ani tie postavy nie sú čiernobiele. Nemyslím rasou, ale povahou. Takže základná filmová škola pre teens. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (40)

  • Rachel McAdams (Regina George) se podle štábu připravovala na svou roli sledováním výkonu Aleca Baldwina ve filmu Konkurenti (1992), protože se její postava měla co nejvíce podobat postavě Blakea z tohoto filmu. (imro)
  • Ve filmu se objeví komici ze slavné americké televizní show Saturday Night Live (od r. 1975). Kromě toho, že snímek je celovečerním debutem herečky a autorky scénáře Tiny Fey (paní Norburyová), se v něm objeví i Tim Meadows (pan Duvall). (imro)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama