Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Brázda má po vojně. Jeho přítelkyně Hanka tak trochu čekala, že se teď konečně vezmou, ale s ženěním Martin nespěchá. Nastupuje jako mistr v Praze, v učilišti, kterým sám před lety prošel. Začátek je trochu tvrdý, ředitel Beran mu totiž svěří třeťáky, postrach učiliště. Martin se seznamuje s Vojtou, který už chodí na melouchy k atraktivní paní Mádlové, s Jakubem, který má konflikty s otcem, a zdá se, že si získá dokonce důvěru Mikyho Kadlece, vůdce party… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Miky Kadlec (Jan Antonín Duchoslav), Jakub Sláma (Jiří Langmajer) a Vojta Král (Jan Potměšil) sú spolužiaci v jednom ročníku, ale podľa identifikačných kariet, ktoré si prehliada majster Martin Brázda (Lukáš Vaculík), majú prví dvaja zmieňovaní rok narodenia 1967, ale Vojta má rok narodenia 1965..V seriáli nikde nie je zmienené, že by musel opakovať ročník kvôli prospechu, práve naopak, patril v ročníku vždy medzi najlepších a najšikovnejších. (Raccoon.city)
  • Majster Martin Brázda (Lukáš Vaculík) predstavuje učňom Stykač SC 11. Ide o stykač, ktorý sa pôvodne vyrábal pre železničné koľajové vozidlá. (Raccoon.city)
  • Keď Martin Brázda (Lukáš Vaculík) príde prvýkrát na internát, aby sa ubytoval, vrátnička Šimáčková (Jiřina Jelenská) mu povie: "No áno, Brázda, to ty si stále jedol tie zavináče! A nikto s tebou nechcel spať, však?" načo Brázda odpovie: "Ale ja nie, to bol Prejda." Vrátnička napokon dodá: "Prejda? Nie, ten jedol syrčeky." Petr Prejda pracoval na seriáli ako zástupca vedúceho produkcie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama