Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (88)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍM UDĚLAT TO, CO PO MNĚ CHTĚLI. DOKONČIT VÝCVIK A OVLÁDNOUT OSTATNÍ ŽIVLY, ABYCH MOHL NASTOLIT ROVNOVÁHU…“ Pro fandy fantasy jak vyšitý! Já v tom ale furt vidím jen pohádku, která možná je i pro dospělejší diváky, ale furt je to pohádka, kde hrajou prim dětský hrdinové. Akční scény – stejně jako vizuál jsou fajn…   /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o hranou verzi stejnojmenného animovaného seriálu. Jeho tvůrci měli být původně producenty, ale nakonec projekt kvůli neshodám opustili. 2.) Každá epizoda (1.série) stála více než 15 mil. USD. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Je to.... ok asi? Po těch nadšených recenzích jsem čekal naprostou pecku, ale přece jenom mám pocit, že je to poněkud přechválené. Původní předlohu neznám, ale tady herci hrozivě přehrávají nebo jsou prostě jen špatní a věci, co musí říkat, jsou často banální, otravné nebo naopak nechtěně směšné. Největší problém mám asi s hlavním hrdinou, protože ten dětský herec prostě není moc dobrý, často působí nepřirozeně a všechny ty oduševnělé řeči z jeho úst zní většinou strašně. Na stranu druhou to má celkem hezký vizuál (není to špička, ale na seriál je to velmi solidní), příběh je vystavěný dobře, charaktery jsou celkem zajímavé a umí to vytvořit i nějaké ty emoce. Jako odpočinková záležitost to tedy nakonec funguje dobře, i když třeba nedávný hraný One Piece byl proti tomuto kvalitou výrazně výše ve všech ohledech. 62,62% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál neznám a z filmu mi v paměti zůstalo jen jméno v té době nepěkně hejtěného Shyamalana. Takže nejsem zatížen potřebou srovnávat. Vizuál je moc pěkný, hudba, herci...hezky to ladí s příběhem, který se sice odehrává na pozadí války a zabíjení, ale má v sobě prvky čisté, povzbudivé fantasy, založené na osvědčených motivech, jako je vyvolený/hledající, přátelství/ztráty, cesta/osud... . Je to mile naivní, pro mládež zcela jistě vhodnější než většina komiksáren. I když jsou triky fajn, akce ujde...pro mě jako dospělce byl rozjezd příběhu možná až moc pohádkový. Ale postupem času jsem to absorboval. Vlastně klidně napíšu, že dám přednost takto kvalitně zpracovanému soft fantasy, před třeba nehorázně zpraseným Zaklínačem, nebo dočuněným Shadow and Bone. A to i když si myslím, že bylo v případě Avatara zbytečné věnovat tolik úsilí hranému formátu. Šikovný tvůrce dokáže zpracovat kvalitní příběh v top kvalitě i pomocí animace. Což jak jsem pochopil, vlastně proběhlo. Trend oživovat superúspěšné animáky, jako třeba naposledy One Piece, vypovídá pouze o neschopnosti studií přijít s novým kvalitním materiálem. Stejně to nikam nevede...dětské postavy rostou jak z vody, takže kolik řad se s nimi dá stihnout, než jim narostou vousy? Ale co ...buďme rádi za každý seriál, který se povede. A že se tento, s klukem který má na hlavě symbol přikázaného směru jízdy, povedl náramně. PS: oceňuji, že se tvůrci vyhnuli wokeshitismu, všechny rasy a gendery dávaly smysl a povinné zakomponování homosexuality a emancipace, bylo jen letmé ... nebylo na sílu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná, která nijak nedrhne ani nenudí, výtečně vypadá, obsahuje skvělou akci, dýchá z ní poctivá Asie, není blbá a hrají v ní šikovní herci. Seriál pro celou rodinu a širokou veřejnost a nejlepší hraná fantasy za opravdu hodně dlouhou dobu. Celá recenze zde. 8/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

V první řadě přiznám, že mě bavila tolik kritizovaná filmové verze. Další věcí je, že se mi sice líbila animovaná série, ale nejsem její fanatický milovník, takže mi nevadí, že se hraný seriál v určitých ohledech odklání. Co je podle mě podstatné je to, že se mu daří zachytit základní aspekty předlohy, její atmosféru a většina postav je obsazena dobře. Triky by chtěly občas ještě nějakou péči, ale jinak si vlastně nemám na co stěžovat. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Stejně jako v animované předloze jsou jednotlivé části rozděleny do vypravěčských celků. Poznáme to v úvodu každé epizody, které jsou zbarvením rozděleny po dvojicích podle živlů: vzduch, země, oheň a voda. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno