Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 2
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál neznám a z filmu mi v paměti zůstalo jen jméno v té době nepěkně hejtěného Shyamalana. Takže nejsem zatížen potřebou srovnávat. Vizuál je moc pěkný, hudba, herci...hezky to ladí s příběhem, který se sice odehrává na pozadí války a zabíjení, ale má v sobě prvky čisté, povzbudivé fantasy, založené na osvědčených motivech, jako je vyvolený/hledající, přátelství/ztráty, cesta/osud... . Je to mile naivní, pro mládež zcela jistě vhodnější než většina komiksáren. I když jsou triky fajn, akce ujde...pro mě jako dospělce byl rozjezd příběhu možná až moc pohádkový. Ale postupem času jsem to absorboval. Vlastně klidně napíšu, že dám přednost takto kvalitně zpracovanému soft fantasy, před třeba nehorázně zpraseným Zaklínačem, nebo dočuněným Shadow and Bone. A to i když si myslím, že bylo v případě Avatara zbytečné věnovat tolik úsilí hranému formátu. Šikovný tvůrce dokáže zpracovat kvalitní příběh v top kvalitě i pomocí animace. Což jak jsem pochopil, vlastně proběhlo. Trend oživovat superúspěšné animáky, jako třeba naposledy One Piece, vypovídá pouze o neschopnosti studií přijít s novým kvalitním materiálem. Stejně to nikam nevede...dětské postavy rostou jak z vody, takže kolik řad se s nimi dá stihnout, než jim narostou vousy? Ale co ...buďme rádi za každý seriál, který se povede. A že se tento, s klukem který má na hlavě symbol přikázaného směru jízdy, povedl náramně. PS: oceňuji, že se tvůrci vyhnuli wokeshitismu, všechny rasy a gendery dávaly smysl a povinné zakomponování homosexuality a emancipace, bylo jen letmé ... nebylo na sílu. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Není to crack jako originál, není to močůvka jako Shyamalan, ve výsledku solidní kandidát na "Not As Big of a Jerk As You Could Have Been Award", za což zjevně můžeme poděkovat tomu, že Bryke se odporoučeli a nemohli škodit, jako když sólo páchali Korru. Herecky samozřejmě prkenné, trikově škoda mluvit, kostýmy se jako vždy nestaršily, co provedli s Katarou, mi navozuje válečné flashbacky ke Hře o trůny, a kdo nezná originál, pro toho to z principu snad ani nemůže být nic než nevýrazná, expozicí přecpaná a zároveň divně bezcílná plochá YA, jakých Netflix v posledních letech vyrobil haldy. Já si originál samozřejmě už dekádu píchám do bulev, takže pozorovat, jak tvůrci vzali původní témata a konflikty a v pozměněných postavách je přetavili do jiného média, je pro mě naprostý žrádlo. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Anime předlohu neznám (pouze film), takže hodnotím jenom co jsem zde viděl. Efekty a vizuál celkově velmi dobrý, celý svět Avatara je opravdu hezký. Casting byl za mě nahoru dolu, někdo dobrej a někdo tragickej (Sokko). Nejlepší charaktery a vývoj měli nakonec Zuko se strýcem. Co ale neskutečně potápí seriál je scénář, který je opravdu špatný. Furt se opakují ta samá slova jako 'Musím zachránit přátele' a neustálá moudra od všech a plno dalších klišé. První 2 díly se mi moc líbily a byly na hezký 4 hvězdy, u dalších ale někdy jsem se často přemlouval abych to zapnul nebo dokoukal z povinnosti. Celkově je to na hraně 3 a 4 hvězd, ale kvůli mizernému scénáři a některým hereckým výkonům dávám 3. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Originál animák sem neviděl a Shyamalanův film si nepamatuju, takže do seriálového Avatara sem šel víceméně s čistým štítem. No a finální dojmy jsou docela smíšené. Technické stránce není co vytknout, vizuál je líbivý a herci jsou dobře vybraní. Příběhu ale po parádním startu lehce spadne řetěz a v jednu chvíli sem se rozhodoval jestli mě irituje víc Aang a nebo Zuko. Nakonec to dopadlo víceméně remízou a případnou čtvrtou hvězdu (ke které není zas tak daleko) si schovám až pro další série, které snad vychytají těch pár much…70% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

V první řadě přiznám, že mě bavila tolik kritizovaná filmové verze. Další věcí je, že se mi sice líbila animovaná série, ale nejsem její fanatický milovník, takže mi nevadí, že se hraný seriál v určitých ohledech odklání. Co je podle mě podstatné je to, že se mu daří zachytit základní aspekty předlohy, její atmosféru a většina postav je obsazena dobře. Triky by chtěly občas ještě nějakou péči, ale jinak si vlastně nemám na co stěžovat. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • V originále nemohl Aang létat bez své hole, které říkal plachtění. V této adaptaci se vznáší na vzdušných proudech, přičemž stále nemůže volně létat. (KGBelik)
  • V původním seriálu není Aang odhalen jako Avatar – ani vesnici Vodního kmene, ani divákům – dokud Zuko nepožádá o vydání Avatara a Aang nepřizná, kdo je, a nevydá se. (KGBelik)

Reklama

Reklama