Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Whoopi baví. Komedie na nedělní večer, která v žádném případě neurazí, dobře pobaví a možná i tu slzu někdo uroní. Má-li se materialistická zpěvačka přeměnit v cudnou řádovou sestru, aby se ukryla před svými pronásledovali, není to všední nápad, navíc když si jako "vedlejšák" střihne roli učitelky zpěvu. 65% = 3/5 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji tenhle film už od dětství, možná právě díky tomuhle filmu jsem ráda chodívala do kostela a fascinovali mě jeptišky. Navíc Whoopi je neuvěřitelně vtipná a komická a takové role jí sednou na tělo. Má v sobě zvláštní energii, která jejím postavám dodává to správné kouzlo, že si je hned zamilujete a jinak to není ani u Deloris. Navíc Maggie Smith v roli přísné a negativní jeptišky to jen doplňuje. ()

Reklama

santa331 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je jednoduchý- zpěvačku v nočním klubu chce zabít její milenec a vrah, proto se ji rozhodne policista ukrýt v klášteře. Kdybych si měl o filmu nejdřív někde přečíst asi bych se na tento film nepodíval. Když jsem však viděl tento film v čele s Goldbergovou a Smithovou (mojí oblíbenou herečkou) žasnul jsem, jak mě to bavilo. Přitom je to docela lidová komedie- ovšem postavená na skvělých písních. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendární komedie se snaží usmířit dvě stránky Ameriky: tu nablýskaně entertainerskou a tu okázale zbožnou. Scénář je celkem průměrný a lehce předvídatelný, zachraňuje to Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Kathy Najimy a excelentní scény s jeptiščím sborem. Jsem rád, že jsem to po letech konečně viděl, ale podruhé už nemusím. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Životnou úlohou Whoopi Goldberg je postava Oda Mae, média, vo filme Jerryho Zuckera z roku 1990 "Duch". Tam podala obdivuhodný výkon. V snímku "Sestra v akcii" predviedla svoje komediálne nadanie a tiež sa jej to pomerne dobre podarilo. Barová tanečnica, černoška, ako chránený svedok urývajúci sa v kláštore. Celkom som sa bavil. Dosť mi však vadil Harvey Keitel v úlohe mafiána Vinceho. Zato Maggie Smith ako matka predstavená bola vynikajúca. *** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (26)

  • Jednu z dívek, se kterou se Deloris (Whoopi Goldberg) spřátelí, hraje Desreta Jackson, která hrála ve filmu Purpurová barva (1985) Celii v mladších letech, kterou posléze v jejích dospělých letech hrála Whoopi Goldberg. (HappySmile)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama