Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vynikající, dnes už takřka legendární komedie s výtečnou Whoopi Goldberg. S 69% se jdetě vážení a milí vystavit do síně trapnosti. Výborné jsou hudební čísla a vůbec celý soundtrack je skvělý. Maggie Smith jako třešnička na dortu velice trefně ztvárnila ve starých kolejích zajetou Matku představenou. Spousta slavných hlášek a vtipných gagů. Ve srovnání s dnešními "hodnotnými" komediemi je Sestra v akci stále perlou a je prostě nezapomenutelná! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě pouze hodnocení necelých 70%. Film, který se mi zapsal jako nezapomenutelný zážitek na dětství. Miluju hudební komedie a ještě s takovým kouzlem,které Whoopi dokázala stvořit svým hereckým uměním s velkým U.Peprné hlášky, milá až místy dojemná atmosféra..Typické klišé, které začíná napravením nenapravitelné drzé barové zpěvačky a končí nádherným zpěvem před samotným papežem.Excelovala také Maggie Smith se svou sestrou představenou a nesmělá ale geniální Wendy Makkena s hlasem jako zvon...Za mě neexistuje nic jiného než 100% !! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. The Lounge Medley - Deloris & The Ronelles ,2. The Murder - Marc Shaiman ,3. Getting Into The Habit - Marc Shaiman ,4. Rescue Me - Fontella Bass ,5. Hail Holy Queen - Deloris & The Sisters ,6. Roll With Me Henry - Etta James ,7. Gravy - Dee Dee Sharp ,8. My Guy (My God) - Deloris & The Sisters ,9. Just A Touch Of Love (Everyday) - C&C Music Factory ,10. Deloris Is Kidnapped - Marc Shaiman ,11. Nuns To The Rescue - Marc Shaiman ,12. Finale: I Will Follow Him ('Chariot') - Deloris & The Sisters ,13. Shout - Deloris & The Sisters & The Rondelles ,14. If My Sister's In Trouble - Lady Soul , ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg a její komediální talent - kapitola sama o sobě. Duch pravděpodobně odstartoval její kariéru a Sestra v akci ji definitivně potvrdila. Pravdou je, že Whoopi pak natočila celou řadu dalších filmů a komedií, ale tyto dva překonány nebyly. A pokud se řekne W. Goldberg pak člověka napadne Sestra v akci. Černošská herečka svůj talent zde uplatnila naplno a právě na ni film stál. A také na výborné hudbě, která dostane leckoho do varu, hlavně když se do toho pustí sbor jeptišek. Ve skutečnosti se o zase tak dobrou komedii nejedná, ale spojení jeptišek, barové zpěvačky v podání právě slavné herečky a jejích kreací a velmi originální zápletky tak nějak funguje. Film příjemně uteče a i ty zábavné momenty se najdou. Škoda toho konce, kdy matka představená nejprve jde do sporu s Deloris a nakonec dokonce vtrhne do kasina, aby jí pomohla, zatímco policie nepochopitelně mlčí. ()

santa331 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je jednoduchý- zpěvačku v nočním klubu chce zabít její milenec a vrah, proto se ji rozhodne policista ukrýt v klášteře. Kdybych si měl o filmu nejdřív někde přečíst asi bych se na tento film nepodíval. Když jsem však viděl tento film v čele s Goldbergovou a Smithovou (mojí oblíbenou herečkou) žasnul jsem, jak mě to bavilo. Přitom je to docela lidová komedie- ovšem postavená na skvělých písních. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Keď Eddie (Bill Nunn) príde do kasína ku koncu filmu, otvorí dvere na aute. V odraze si môžete všimnúť filmový štáb. (martin1m2)
  • Pro exteriéry školy byla využita katolická škola sv. Tomáše Akvinského v Renu, která tehdy nebyla používána jako škola. (HappySmile)
  • Filmová policejní stanice v Renu je ve skutečnosti hlavní pošta v centru Rena, před níž filmaři nechali zaparkovat policejní auta. Tyto hlídkové vozy řídili skuteční policisté, kteří měli na starost bezpečnost na place. Skutečná policejní stanice v Renu režisérovi moc policejní stanici nepřipomínala. (HappySmile)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama