Reklama

Reklama

Modrooký samuraj - Série 1

(série)
Trailer

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem animovaný japonský penis v celé své kráse. Teď už jsem skutečně viděl všechno. A taky jsem viděl naprosto precizní, zábavný, propracovaný a brutálně krásně akční seriál se samurajskou tématikou. Mé srdce plesalo nadšením. Každá epizoda odkrývala střípek našeho příběhu, kde všechny postavy dostaly náležitou hloubku a prostor a já si celou sérii jak se patří užil. Animace výborná, příběh úžasný a do plného hodnocení scházely milimetry spokojenosti. Takhle se to má dělat! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mladý bojovník na cestě za pomstou. Příběh je vlastně hodně fain, krví se nešetří, ale nějak mi to nesedlo. Mizu mi byl krajně nesympatický, často jsem přemýšlel, jak je nelogické, že se z té nebo té patálie dostal, že je na pokraji smrti, ale po spánku a misce polévky dokáže zase bojovat proti x nepřátelům. A takových věcí tam bylo víc. 6.5/10 ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modrooký samuraj je vizuálně podmanivou cestou za pomstou a smířením ve stylu Tarantinova Kill Billa. V průběhu sledování se můžete těšit na ikonické momenty z filmů Kill Bill, Pán prstenů, Metal Gear Solid, Kostka, John Wick či Matrix. Úvodní série si ve své první polovině drží ohromnou pětihvězdičkovou kvalitu, která vygraduje epickým pátým dílem. Poté kvalita seriálu klesne na pomezí tří/čtyř hvězd a šetří si náboje pro druhou řadu. Suma sumárum čtyři hvězdy. 👍 (08.01.2024) ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak dám tejto prvej sérii Modrookého samuraja lepšie tri hviezdy, myslím že je to akurát. Animácia mi celkom učarovala, niektoré jej detaily boli naozaj krásne. Aj dej vyzeral na začiatku celkom sľubne, ale už niekde v strede série som mal jasno, že to bude asi dosť precenené dielo. Naozaj je to až tak bohovské, že to má 90%? Ja to vidím inak, ale nevadí mi ani, keď sa občas ocitnem v menšine. V prvom rade, po niektorých epizódach (nie však všetkých) som mal čo robiť, aby som sa donútil pokračocať v sledovaní. Takže asi tomu niečo chýbalo. Možno len nejaká pridaná hodnota. Tá tu úplne absentuje a každá postava si tu ide jednoducho svoje. Aj na nejaké dojatie tu môžete rovno zabudnúť, nemá to žiadne emócie, dokonca aj tá jediná dojímavá scéna v ôsmej časti ma nechala chladným. Niekedy tu pokulhávala logika, čo by sa dalo aj odpustiť, ale povedal by som, že čo sa týka hlavnej postavy, tak aj fyzikálne zákony. Ale oukej, aj keď je to určené pre dospelého diváka (sexuálne scény), beriem to ako rozprávku o pomste. Dávam 65%. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela bezkonkurenčně nejlepší seriálová událost roku 2023 - scénáristicky, formálně i stylisticky..... Blue Eye Samurai je totiž nekompromisně brutálním epickým příběh o pomstě se vším všudy, který nemá daleko k revenge-flickům Quentina Tarantina či anti-westernům Sergia Leoneho. Jde o jeden z mála projektů, který je svými kreativní aspekty neobyčejně univerzalistický, jelikož jako málokterý audiovizuální projekt naprosto bravurně využívá schéma mýtu o cestě hrdiny/sebezpoznání/hledání identiy, vyprávějící o modrooké míšenecké samurajce která nemá co ztratit a jde přes mrtvoly za každou cenu, a neskutečně poutavě míchá fikci s historickými reáliemi feudálního Japonska 17. století, které slouží jako skvělá analogie o kolonialismu a rasismu. Divák sleduje celkem čtyři dějové linky, kde každá z nich má výbornou dynamiku, a kde určitě není nouze o akci, romantiku či humor - takže co víc si ke spokojenosti přát? Vrcholem je za mě pátá epizoda, která inovativně kloubí přítomnost s minulostí a legendou o róninovi a onrjó, a pak epizoda šestá, kterou jde jedině přirovnat k Takešiho hradu/Ninja Faktoru na tripu.... Blue Eye Samurai je zkrátka živoucím důkazem, že animované řemeslo dokáže říct víc než kdejaký hraný velkofilm - a jelikož animace je žánr který mám z celýho srdce nejradši, jsem na to neskutečně hrdý.... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama