Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Každej, koho znám, to aspoň jednou napadlo.. Prostě si položil otázku, potichounku, v duchu a to tak že plnou strachu: ,,Jsem blázen? '' A kdo může bejt sakra schopnej to posoudit?? Kdo stanovuje, ve světě plnym subjektivnich pohledu na věc, co je normální a co ne? Když mám vesnici v níž je jeden upír, tak je to on, kdo je vyvrhel. když ale zbyde ve vesnici po roce jeden jediný ,,nenakažený'' na situaci to vrhá trošku jiný světlo.. Kdo pak je teď pan Jiný? Kdo je nemocný.. Aby toho nebylo málo, nikdo z nás neni schopnej sebereflexe dosatečný aby znal sám sebe. Opravdu znal. A co to je opravdu? Shrek mlel něco o cibuli. A měl pravdu.. Neuvěřitelně autentický projev angeliny (RESPEKT!!), Winony (respekt) a nejenom jich, nám umožňuje vidět bitvu epickejch rozměrů, která vede k uzdravení.. uzdravení? Lépe řečeno bitvu provázející cestu od někud, někam... ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Osobní spojení s hlavní představitelkou je víc než silné, protože můj vlastní otec si vzal taky prášky a láhev vodky, akorát byl šikovnější a přidal k tomu ještě provaz. V tomto případě se však máme ty dvě hodiny i na co vcelku dívat. Člověk se dokáže do všech protagonistek poměrně dobře vžít a odnést si tak trochu toho jejich vnitřního utrpení. Zase jeden z těch filmů, který dá pocítit... 81% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o smutných dívkách, které nevěděly co s životem. Stejně jako u Přeletu nad kukaččím hnízdem jsem se musela podivovat nad systémem ústávní léčby v 60. letech. Tohle všechno Mangold zručně zachytil. Winona Ryder tady podala nejlepší výkon, jaký jsem od ní viděla a měla tu smůlu, že od ní pozornost odpoutala výraznější a rovněž skvělá Angelina Jolie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie- tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout. 80% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z filmů, na který bych se mohla podívat stokrát a pokaždé bych byla schopná ho vychválit. Ať už jde o perfektní a uvěřitelné obsazení (Angelina mě úplně uchvátila a to ji obvykle moc ve filmech nevyhledávám) nebo o zajímavou práci s příběhem (flashbacky). Doporučuju všem, kteří jeví sebemenší zájem o psychologii a filmy s oním zaměřením. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Většina filmu byla natočena ve státní nemocnici v Harrisburgu v Pennsylvánii, která byla do roku 2005 používána pro léčbu mentálně zaostalých lidí. (HellFire)
  • Druhý asistent režie Henry Alex Rubin se pokusí na večírku tančit se Susannah. (HellFire)

Reklama

Reklama