Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu. Tanec smrti přežije z celé posádky jen jedna letuška, což je dost zneklidňující. Tuny znýtovaného plechu teď ve vzduchu drží jen automatický pilot. Jak si ale elektronické obvody bez pevné ruky kapitána poradí s blížící se bouřkou? Oba hlavní hrdinové se zjevně dobře baví, ale policie i vedení letového provozu z toho začínají hromadně šedivět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

tron 

všechny recenze uživatele

Pohrobok o rok staršieho Boeingu 747 v ohrození. Choze má pravdu, od filmu s takýmto názvom, zápletkou a hereckým obsadením divák nemôže očakávať nebeský dar. Ale čo je veľa, to je veľa. Otrasná vizuálna stránka (zachraňuje ju snáď len do tmy atmosféricky blikajúca vianočná výzdoba, na stominútovú snímku troška slabota), mizerný rozpočet viditeľný na každom televíznym dojmom pôsobiacom kroku, tragický zlosyn v podaní bežne príšerného (takže žiadne prekvapenie) Raya Liottu, mdlá hrdinka (Lauren Holly wtf?!) a také nádherné béčkarské obsadenie vedľajších rolí, že už to nie je ani nádherné (Gleeson, Elizondo, Ticotin). Ledva 40%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já to viděla cirka 12 let zpátky a jakkoliv jsem v tom věku ještě byla vůči debilitě a klišé ve filmech, poměrně imunní (ve smyslu nevnímala jsem je), v tomto případě jsem valila bulvy, co je tohle za vzdušný blázinec. Jeden retard vedle druhého, s každou další ubíhající minutou jsem si víc a víc přála, aby letadlo i s celým ichtylním osazenstvem zaparkovalo v jednom pořádném, ničivém výbuchu. Leč taková přání jsou málokdy vyslyšena a tak nenastal moment, co by trochu pozvedl podprůměrný dojem. Dnes už bych to mohla sledovat jedině jako komedii, kdyby mě někdo násilím přinutil. Pokud se takový surovec v mém životě nevyskytne, "Turbulence" už mi nikdy před oči nepřileze - ztrácet čas se dá i podstatně příjemnějšími způsoby... třeba "bezbolestnou" depilací intimních míst pomocí vosku ;-). 35% za tehdejší dojem, dnes by to určo bylo míň. ()

Reklama

Renciasko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s komentárom užívateľa "borohub" Možno je to tak trochu tým, že som tento film pozeral hneď po Českom, pre mňa mnohonásobne väčšom odpade: Padesátka, režírovaná Kotnerom. Minimálne za výkon psychopata a za prevedenie ako aj omnoho väčšiu dôveryhodnosť oproti ostatným katastrofickým leteckým filmom a tiež pristánie autopilotom musím dať 3 hviezdy. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckému obsazení asi zklamání, no přesto vcelku solidní akční snímek, který byl ve své době uveden do našich kin. K tomu nejlepšímu patří bezesporu hláškující záporák Ray Liotta ("Chtěl jsi popularitu, máš ji mít! Budeš první polda v historii, co chcípne na ranveji s vrtulí u prdele!"). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S ohledem dobu vzniku se nejedná až o takový průšvih, nicméně film trpí na slaboučký scénář. Skoro všichni se chovají hloupě a Brendan Gleeson má roli, kterou bych od něj opravdu nečekal. Na rozdíl od podobné krávoviny "Hadi v letadle", se tato bere až moc vážně. Nicméně na nudný pozdní večer jednou za dlouhý čas klidně. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Clinton v New Jersey, v Los Angeles v Kalifornii a v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama