Reklama

Reklama

Tex je parohatý rězník a žije se svou promiskuitní manželkou Candy, která ho podvádí. Teď má Tex další problém - odhalil její románek s místním šerifem a v záchvatu žárlivosti ji zabil. Aby skryl svůj zločin, rozřezal tělo na kousky a zakopal ho v poušti. Práce chvatná málo platná - jedna ruka se ztratila a jako naschvál o ni zakopla slepá vesničanka, které se po pádu zázračně vrátil zrak! V místním kostele se začnou hromadit věřící, kteří chtějí vidět léčící ruku Panny Marie. I přes námitky padlého kněze, který miluje prostitutku a ví, že ruka nepatří světici, se na svolání ambiciózního starosty do městečka začnou hrnout reportéři. Tex se zoufale snaží ruku najít dřív než šerif a ještě jednou ji použít, což má neuvěřitelné následky... (Intersonic)

(více)

Recenze (10)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké to má kvalitní herecké obsazení, je to poměrně slabé. Jenže tam, kde příběh osciluje mezi slátaninou, černou komedií a umělecky pojatým kouskem, se dobrou režií blýskl Alfonso Arau. Lehce se pak dá přimhouřit oko nad nepříliš smysluplně podaným příběhem o muži, který rozčtvrtil svoji krásnou ženu, a její ostatky zakopal v poušti. Jde o to, jestli se to Woody Allenovi s jeho nevinným výrazem dá vůbec věřit. A pak přijde to, na čem je film postavený. Jedna špatně zakopaná ufiknutá ruka mrtvoly začne zázračně uzdravovat i na smrt nemocné nebo nějak handicapované obyvatele Nového Mexika. Pokud máte pochopení pro tyhle blbosti, pak tenhle film riskněte. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Problém filmu ŘKP je především v tom, že větší blbost aby i velezkušený divák pohledal. Scénář je naprostá sračka, snažící se o černou komedii. Proč ale do postavy vraha obsadili seschlého Woodyho (a proč do toho vůbec lezl, když si tu nemůže dělat legraci sám ze sebe, jak jsme u něho v těchto otloukánkovských rolích zvyklí), to nechápu. Strašná je Stonka, stejně tak jako Schwimmer knězem... Za něco by stála akorát vnadná Maria Grazia Cucinotta, a to je i na podprůměrnou komedii málo. Dabing je tragický, přesto bych vyzdvihl hodně neobvyklé obsazení výborného Zdeňka Bureše na Woodyho (velká výjimka, když neslyšíte Pragera) a některých především brněnských dabingových opor (Lakomý, Slavíková) ve výrobě firmy Maya v roce 2000. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Woody o filmu řekl, že to je jedno z nejskandálnějších plýtvání filmového materiálu. Má pravdu. Asi chápu jeho volbu do filmu jít. Na papíře mohlo jít o neotřelou černou komedii s absurdním příběhem. Jenže ani luxusní obsazení film nezachránilo. Je to hovadina. Ale hrozná. Nefunguje vůbec nic a režisér film vůbec nezvládl. Vzhledem k jeho pozdější tvorbě opravdu nešlo o žádný talent a Woody se s angažováním sekl. Ostatně jeho volba herecké účasti v jiných než svých filmech nikdy nebyla úplně zdařilá. Dokonce jsem to nedal ani do konce a to je už co říct. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Slátanina, u které jsem si jen ťukala na čelo, proč na to ti lidé vůbec kývli, když četli scénář :D :D Je to nepřehledné, nudné, s příšernými hereckými výkony, kdy nechápu hlavně, že se tam objevil Woody. Byla to blbost a všechny ty klišé, které se tam objevují jsou fakt příšerné. Už nikdy ví...Chci zpět svoji hodinu a půl...Ale holt i špatné filmy dokoukávám do konce :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Názov Řezník, kněz a prostitutka znie jak začiatok nejakého otrepaného vtipu, ktorú už dávno nie je smiešny. A taký je bohužiaľ aj samotný film. Zmes epizódiek, ktoré sa odohrávajú v jednom mestečku okolo ruky, ktorá plní zázraky. Film je prekvapivo preplnený hviezdami, ale ich výkony sú na úrovni samotných vtipov. Mdlé a nudné. Skoro jak Troškové Kameňáky. Takže rozhodne sa nenechajte nachytať hereckým obsadením. Toto je fakt slabota. 4/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama