Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Fotbal a drogy – perfektní nedělní odpoledne! … A nemusíte fandit ani Liverpoolu. Stačí, když přistoupíte na hru, že ,,svět se zbláznil“. Dobrá hudba, svižné tempo, S.L.Jackson, kterému perfektně sekunduje R.Carlyle. Připomnělo mi to filmy G.Ritchieho. Já prostě tyhle ,,ujetiny“ můžu!!! PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elmo McElroy (Samuel L.Jackson) je jedním z nejlepších chemiků na této planetě. Své znalosti ale překvapivě (nebo možná ne) nedává k využítí vědě, ale výrobě nových drog. Nyní přijíždí do Anglie, kde chce prodat svoji novou (a lepší) drogu POS 51 některému z Liverpoolských drogových kartelů. Zde se dává do paktu s místním mafiánským přicmrndávačem Felixem DeSouzou (Robert Carlyle), mimo jiné vášnivým fanouškem místního fotbalového týmu (kdo jiný by vlítl do konkurenčního Manchersterského baru s hymnou Liverpoolu na rtech). McElroy ale netuší, že na jeho hlavu je vypsána odměna, o kterou se snaží nájemná vražedkyně Dawn (Emily Mortimer), čirou náhodou bývalá Felixova přítelkyně. Kolotoč peněz, drog a podrazů se může rozject - ale znáte to, kdo se směje naposled ... Film jsem viděl před několika lety, a tenkrát mě moc neuchvátil, a vlastně jediné co jsem si z něj pamatoval, bylo to, že mne "seznámil" s Robertem Carlylem (dokonce jsem si tenkrát nějak "nevšiml" Samuela L. Jacksona :) ). Ale opakování je matka moudrosti, a tentokrát mne film zaujal mnohem víc. Filmy z anglického/irského podsvětí docela můžu, a Carlylovo "fok" je tady naprosto úžasné. Samuel L. Jackson je v kiltu minimálně dost zajímavej, Emily Mortimer krásná a Rhys Ifans je super cvok. Navíc je ve filmu dost slušná hudba. Tak proč ne.. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná akční komedie. První půlka je neskutečnej nářez, jaký od Mizerů snad nepamatuju. Kromě věčnýho „fuck“ se přidává i plno hlášek a mých výbuchů. Stylově, ani herecky nemá chybu – Samuel L. Jackson v kiltu, nebo Emily Mortimer jak ji neznáte, navíc blond jí sekne. Navíc postavy blbců, všiváků a taky Robert Carlyle aka Rampelink z Once upon a Time. Britský prostředí a jazyk jednoznačně pomáhají. Druhá půlka trochu polevuje, ale možná to je jen můj pocit, protože jsem při sledování upravoval titulky. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 5 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená krimi-komedie (taková dost střelená), která staví především na rozporuplné dvojici ústředních zlodějíčků (Jackson a Carlyle); potěší však i vedlejší postavy - Mortimer, Pertwee a Ifans. Pro mě však hlavní devízou byla lokace Liverpoolu a fanoušci FC Liverpoolu si také najdou své:o)). Ještě za 4 hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Při fotbalovém zápase na konci filmu, můžeme na hřišti v dresu Liverpoolu spatřit hráče s číslem 5 a 18, v té době nikdo taková čísla dresu neměl. Teprve o rok později převzal číslo pět Milan Baroš. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama