Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vynikající "tarantinovská" krimikomedie, která mi naprosto sedla. Mou nejoblíbenější postavou ve filmu se ihned v úvodu stal liverpoolský mafiánek a to díky jeho hrdinskému činu v hospodě plné fandů Manchesteru United - pro neznalé největšího rivala mého milovaného FC Liverpool. Samuel Lee Jackson je pro tento typ rolí přímo zrozený. A Emily Mortimer? Je to už nějakou dobu má nově objevená láska a konkrétně v tomto filmu vypadala velice sexy. Naprosto mě uhranulo finále filmu v liverpoolském svatostánku Anfield Road, kde navíc Liverpool dal Manchesteru na prdel. Nevím ale, zda to byl zápas z března nebo listopadu, kdy Liverpool vyhrál 2:0 respektive 3:1. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V skutku nepodarené béčko zrejme inšpirované Tarantinovskými snímkami. Mal som z toho skôr pocit dobre naplneného klišé, než že by sa tvorcovia pokúšali o nejaký vlastný vklad do žánru. Bohužiaľ čo najviac film podráža nohy je scenár, ktorý proste v závere nestíha a začína sa potácať na pomedzí nudy a trápnosti. Po druhé, už by som si to asi nepustil hlavne kvôli zlej druhej polovici filmu. Čo sa týka akcie, tak ten akčný paškvil nestál vôbec za nič. Lenže, keď režisér uvedie, že ide aj o akčný snímok, dokonca thriller a iba na konci sa objaví scéna, ktorá tomu ľahko odpovedá, je to skutočne málo. Herecky zahrané výborne, podarených vtipov minimum a akcie je tiež nedostatok, takže nemôžem ani odporučiť. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Namachrované béčko nejspíš inspirované Tarantinem. Měla jsem z toho spíš pocit dobře naplněného klišé, než že by se tvůrci pokoušeli o nějaký vlastní vklad do žánru. Divákovi tak nabízejí rázovité figurky (překrásná nájemná vražedkyně, mlčenlivý mstitel z daleka, samolibý drogový dýler, brutální šéf kartelu ….), všichni kolem sebe sypou hlášky jako vzteklí, několikrát tu někdo někoho zradí a konec nepřekvapí. Samotná Formula 51 ale byla krásně názorný příklad MaCGuffinu. /27. 6. 16./ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přesně jak tu psali ostatní. Nehrát v tom Jasckson a Carlyle, asi by to zapadlo do průměrných mafošských filmečků.  Ale tihle dva z toho udělali neskutečnou jízdu a ke konci si všimnete, že vás tak trochu od křeče bolí koutky  od smíchu. Ne od takového, že by jste se svíjeli v křesle, ale od toho kdy máte na tváři letmý úsměv a to skoro celý film.  Je to takové parádně britsko - americké se vším všudy. Navíc stará dobrá Anglie se Skinheads, dnes už prakticky vyhynulým druhem subkultury. A abych nezapomněl, nádherná Emily Mortimer se kterou bych si taky rád dal vanu.  Už od prvopočátku si to samo ze sebe dělá bžundu a tím, je to opravdu zábavné. Musím říci, že po delší době jsem se u komedie zase jednou dobře pobavil. Dávám za 4 modré lentilky' * * * * ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Warning, rated "R" for strong language. - Samuel L. Jackson furt fuckuje a myslí si že je díky tomu cool, Robert Carlyle furt "fokuje" a překvapivě je cool. Drogoví bossové taky všichni fuckujou, vlastně úplně všichni v tomhle filmu fuckujou, ale není to cool. Spíš je to taková snaha být cool za každou cenu, ale to že vaši hrdinové řeknou dvěstěkrát fuck prostě automaticky neudělá dobrej film. Je to solidní oddechovka, ale kvůli přefuckovanosti tomu chybí styl... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)
  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama