Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (1 300)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto lahůdková záležitost. Prvotřídní animace, krásná prostředí, úžasná hudba... Rozkošný, ale jemný humor. Jednoznačně nejlepší Pixarovka. Na podruhé jsem si dokonce od srdce zabulel. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z úplně nejlepších animáků, co sem viděl, nejenže to je fakt originální, ale zároveň to je taková lehká nenucená zábava proložená několika nečekanýma a až skoro geniálně vtipnýma scénkama. Prostě postavu Remyho sem si fakt oblíbil, stejnětak i jeho přitroublýho, nenažranýho bratříčka Emileho, ostatně i další postavy si prostě oblíbíte, to prostě jinak nejde. Triky jsou opět na vynikající úrovni a mimika obličejů takřka dokonalá a skvěle výstižná, tomu fakt neni co vytknout, krom toho animace vody zase boduje. Co se týká příběhu, tak ten se sice nakonec přece jenom stočí, tam kam směřuje většina podobných animáku, ale je to udělaný s takovým citem, že to prostě nevadí a hlavně to neni zbytečně přitlačený ke zdi a nakonec se z toho moc pěkně vyklouzne a udělá geniální neklišovitý zakončení. A doknoce ani docela slušná délka tomu vůbec nepřekáží, příběh je prostě natolik promyšlenej, zábavnej a svižnej, že to uteče jako voda a ani si nestačíte všimnout, že už to skončilo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ratatouille se nemůže chlubit skvělým gejzírem vizuálních i verbálních gagů jako Shrek ani nemá tak propracovaný a všem generacím srozumitelný scénář jako Nemo. Přesto je možné o něm hovořit jako o současné špičce v oblasti celovečerních animovaných filmů, a to především díky skvělé animaci, která představuje současný technologický vrchol a v některých momentech vypadá téměř jako hraný film, ale taky pro zajímavé výtvarné provedení, které místy připomíná artové avantgardní projekty. To se projevuje zejména ve scénách nad Paříží nebo v bludišti stupaček, kam se malý hrdina uchýlí před pronásledováním, ale mimo jiné i u závěrečných titulků. Samotný scénář představuje jen lepší průměr a zejména pro malé děti bude zápletka nejspíš nestravitelná. Celkový dojem s ohledem na výtvarné provedení: 90 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co jsem z filmu pobral, byla ta skvělá, místy až příliš klišovitá, atmosféra Paříže. To se tvůrcům opravdu povedlo. Je fakt, že ta iluze byla dokonalá. A platí to i o těch jídlech. Příběh o malé kryse, která natrhne pár mišelínů je samozřejmě pro děcka. Ale v pořádku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že mi animované filmy nevoní, ale občas k nějakému přičichnu, zvlášť když na něj slyším skoro samé kladné ohlasy. Ratatouille mi nepříšel vůbec špatný, ale narozdíl od jiných animáků jsem se skoro nezasmál, což mě docela zklamalo. Líbila se mi milostná (jestli se to tak vůbec dá nazvat :-)) linka, ale dost mě zklamal hlavní lidský hrdina, který byl dost trapný, stejně jako se mi zajídalo "polidštění" Antona Ega. Vydržel jsem se dívat na celý film, protože animace ušla a příběh byl docela záživný, ale zjevně to není snímek pro mě, takže berte mé hodnocení s rezervou. Jo btw, proti tvrzení, že "vařit může každý", z vlastní zkušenosti hlasitě protestuju ;-). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Do posledního zrnka mouky vypreparovaná gastronomická jízda, v níž funguje na jedničku jak počítačová animace, z níž mnohé elementy působí takřka opravdově, tak naprosto plynulá a excelentně odvyprávěná příběhová linie. Nejvíc mě však potěšil Bird, kterého jsem po - pro mě - velenudných Úžasňákových ani trochu nemusel. Tady se ale chopil malého krysího kuchaříčka s grácií francouzského fajnšmekra a ukuchtil podívanou, jež mi více než sedla. Stejně jako Anton Ego miluju jídlo, sám miluju vaření a teď miluju i Ratatouille. Bravo. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vařila myšička kašičku na zeleném rendlíčku, tomu dala, tomu dala... Vy jste ještě neměli?? Tak honem! Prostě mňam film s krysákem k zulíbání :o) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Uff.... to zas bylo něco.... pak se nemám stávat prostorově výraznějším... :-) Myslel jsem, že Postřižiny zůstanou jedinným filmem, u kterého se nejen usmívám, ale dostanu šílenou chuť na cokoli a hle... nějaký animovaný krysák si klíďo píďo přijde a zboří mi jen tak "MÝRNIXTÝRNIX mé přesvědčení.... No tedy.... :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brad Bird / Jan Pinkava, Brad Bird, Jim Capobianco | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Brad Lewis, Andrew Stanton | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 623,722,818 $ | Ocenenia: Academy Award - 1 výhra: Nahlepší animovaný film. 4 nominácie: Scenár, Hudba, Zvuk, Strih zvuku. Golden Globes - 1 výhra: Najlepší animovaný film. Spolu: 64 výhier a 35 nominácií || Ak hľadáte tú pravú syrovosť sveta, to pravé korenie, od ktorého je život tak rozmanitý, nájdete ho v tejto rozprávke. Niet určeného receptu pre život. Existujú len prísady. Ratatouille ním určite je. 93% | Blu-Ray, THX, SK DTS| ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já chcu doma taky takovou "myšku":) Kdyby se rej těchto roztomilých krys dostal před zraky Štětináčovi z Bratrstva Kočičí pracky a nebyli by dost rychlí, nejspíše by si jich dokázal pochytat tolik, co je jen libo:) Pixar samozřejmě opět válí (jak jinak, že:). Tentokráte se pracovité ruce jeho úchvatné tvorby semknuly okolo jedné restaurace v Paříži. Pro uskutečnění svých záměrů do svého plánu zapojil pihatého, nosatého, outsiderského kluka, který se stane druhořadým vynašečem odpadků. Dále nekompromisní, avšak chápavou a přívětivou černovlasou kuchařku, nepříčetného a věčně rozlíceného šéfkuchaře velikosti skřítka, původem německého chlapíka coby zástupce šéfkuchaře s vražedným pohledem a nakonec i toho nejváženějšího a nejobávanějšího kritika. Hlavním hrdinou je však ten nejmenší ze všech. Je to krysa. A má (je) pod čepicí:) Nedokáže se smířit s tím, že by se stravovala jako krysa, žila jako krysa a měla vztah k lidem jako krysa. Je totiž vysoce inteligentní a společenská. Jmenuje se Remy a jednou bude dost možná nejlepším kuchařem v Paříži. Ratatouille je přesně takový, jak si představujete, že by delikatesní, jedinečná a chuťové buňky naplňující specialita od Pixaru měla být:) Tento "chod" obsahuje mimo jiné i důležité a osvědčené přísady jako krásnou animaci i kameru, záběry na osvětlenou Paříž, svižné tempo v ději, roztomilý příběh s jemnou špetkou dojemnosti a především také množství scének, které úspěšně dokáže způsobit záchvaty smíchu, stejně jako dokáže vytvořit velké, upřímné úsměvy na tvářích diváků. "Bloudí tu fantom krysího ducha!" :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To, čím zaujmú pixarovky na prvý pohľad je vždy veľmi vkusne, lákavo, zaujímavo, inovatívne a prefíkane vybrané prostredie. Pomocou neho sa dá z filmu urobiť vychytenú záležitosť, ktorá je však vo svojej podstate len niečo, čo je stokrát omieľané dokola. Pokiaľ si to ale divák počas sledovania neuvedomí, príbeh mu dokáže vyčariť úsmev i donúti sa zamyslieť, je to všetko v poriadku. To platí aj tu. Škoda však, že tých úsmevov nebolo viac. Ale na dokonalé prevedenie myšiakovej postavičky by sa dalo dívať stále. Pochyboval o tom niekto? Možno o slovenskom dabingu. Ale tí mi to tiež natreli! 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych napsat, že ode dneška budu mít krysy v oblibě a v náležité účtě, ale není to tak ... budu při pohledu na ně stále ječet byť jsem v celém svém životě viděla na vlastní oči pouze jednu a to u nás v paneláku na schodech a ještě k tomu mrtvou. Měla však otevřené oči a obejít ji i tak pro mě znamenalo vyvinout velké úsilí. Avšak tento animák je nádherný, vtipný, mnohdy dojemně něžný. Takže zasloužených pět hvězd ho ode mě nemine ;-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tahle Pixarovka mi unikala poměrně dlouho...no a rozhodně z ní nejsem tak nadšený jako všichni tady okolo. Nicméně se mi líbila, to zase jo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šéfkuchaři z PIXARU znovu připravili lahůdku hodnou vysokého hodnocení. Skvělý příběh je složen z těch nejlepších ingrediencí, špetka originality, troška staré dobré hravosti a mistrovské dílo je na světě. To vše je kořeněné brilantní hudbou Michaela Giacchina. Animák roku. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Málokdo ví, že příběh může být částečně inspirován skutečnou událostí. 24.2.2003 totiž Bernard Loiseau, majitel restaurace La Côte d'Or a několikrát vyznamenaný známý šéfkuchař, spáchal sebevraždu v důsledku udělení nižšího hodnocení v prestižním průvodci po restauracích Michelin. Po Ratatouille se naopak Brad Bird dostává do prestižního seznamu režisérů animovaných filmů. A před dvanácti lety Pixarem hozenou rukavici stále nikdo nezvedá. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Doba, ked ludia hltali kazdy 3D nimak je davno za nami. 3D animacia sa ruti rychlo dopredu, a ked kedysi stacilo par sikovnych grafikov a niekolko dobrych napadov, dnes to funguje uz inac. Je velka pravdepodobnost, ze ked sa nechate zlakat nechutne milymi zvieratkami vyskierajucimi sa na vas z posteru, dostanete len nadielku imbecilnej a primitivnej "zabavy" a otrepanych napadov, ktora ma od tej skutocnej zabavy velmi daleko. Decka sa toho zrejme tak rychlo neprejedia, my starsi vsak toho mame uz pokrk. Avsak...este je tu Pixar. A Pixar znova na plnej ciare zabodoval. Grafiku znova posunul o velky kus dopredu (animacia a kamerove nalety su uzasne), znova priniesol hromadu sviezich a zabavnych napadov, znova vymyslel niekolko neokukanych charakterov...pani moji, pred tymto by zmekol aj sam velky kritik EGO. Dovidenia pri Wall E. Uz teraz som si isty ze to bude skvely animak. (10/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ratatouille je jedna z mnoha výborných Pixarovek, které jsou vyrobeny opravdu pro celou rodinu, což ale není u animáků zas tak úplně běžné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ratatouille má skvelej nápad, šmrnc a plynulý děj s obvyklým, ovšem záživným, happy endem. Brad Bird prostě umí...90% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ratatouille = Gurmánský nášup několika výživných a bohatých chodů, vedoucích k neodvratitelnému filmovému orgazmu. ()

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama