Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba, vynikající kamera - zbytek je klasický teenegerovský film se zajímavými momenty a stejným množstvím slabých míst, navíc mírně překombinovaný. Zábava na jedno použití. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vymyšlená, vystavěná a v podstatě i promyšlená věc, které nemůžete uvěřit jen ten překombinovaný a rádobyšokující závěr, který všechno dobré smete. Věčná škoda! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žárlíme, podvádíme, pomlouváme, milujeme a žijeme. Rychle, nespoutaně, divoce a riskantně. Díky několika scénáristickým zvratům sice možná malinko předvídatelně, ale jinak silně atraktivně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viac-menej "klasický" vylízaný tínedžerský trilerový nímand (akých je ako húb po daždi a tak k nim netreba mať zľutovanie) so sľubne sa rozbehnutou zápletkou, ktorá ale napokon sama seba škrtí pomocou klamstiev, klamstiev na druhú a klamstiev na tretiu. Film z produkcie Joela Schumachera a s celkom dobrými hercami. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Fáma je stejný druh filmu jako Mělký hrob nebo Poslední večeře. Přesně na hranici mezi černou komedií a psychologickým thrillerem. A stejně dobrý. Zápletka (tři přátelé vypustí do světa fámu o své spolužačce, ta se šíří školou jako zvuk tamtamů, každý si k ní něco přidá a nakonec se jako bumerang vrací ke svým původcům) je tak výživná, že se nechce věřit, že to ještě nikoho nenapadlo. Doporučeníhodný film, jedině z pointy jsem měl pocit, že scénáristu napadla až na poslední chvíli. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten případ, kdy jsem nerozhodná při hodnocení. Výborný námět, skvělá ústřední herecká trojice, oka jsem z obrazovky nespustila, ale posledních pár minut to pokazilo. Když jsem byla na konci napnutá jak se to chaotické klubko rozmotá a hlavně jak to nakonec dopadne s Derekem, tak mě čekal tak příšerně překombinovaný konec, že jsem byla zklamaná na celé čáře. Takže za 80 minut je to za čtyřku a zbytek nestojí za řeč, strašná škoda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ostatních jsem takhle dementní konec opravdu nečekal. Konec tohoto filmu řadim mezi nejdebilnější filmový konce všech dob. Skoro to vypadá, že scénárista pochopil, že napsal naprosto nezajímavej, ničim vyjímečnej scénář, takže se rozhod, že všem vytře zrak a předělá konec tak, aby to diváky překvapilo. Takže původní scénář nechal a násilně tam narouboval jakýsi morální poselství. Výsledek vypadá asi tak, jako kdyby na konci Komanda byl záběr na mrtvýho Arnolda a na scéně by se objevil Mirek Dušín, kterej by řek, že to má z toho, že skočil uřícenej do studený vody. Kdyby film měl pro mě očekávanej konec, tak asi dám 2 hvězdičky, protože by to byla jen podprůměrná detektivka. Jenže takovouhle ptákovinu, to ať si tvůrci strčej někam... Na tomhle filmu mě zaujala akorát Marisa Coughlan a pak to, že americký vysokoškoláci nosej hadry, za který by se styděli nejspíš i český bezdomovci. Jednim slovem - píčovina ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nečekal žádný zázraky, ale nakonec se z toho vyklubal hodně solidní thriller. Ze začátku mi to sice přišlo tak trošku o ničem, ale zápletka se mi zdála celkem zdařile vymyšlená a tak jsem pořád čekal kdy se to začne stáčet k thrilleru, což se začalo dít zhruba po půl hodině a dál už z toho byl opravdu hodně zdařilý film. Trošku mi vadil překombinovaný konec, ale do poslední chvíle jsem zase nevěděl jak to opravdu dopadne a to mi přišlo jak velký plus a nějaká překombinovanost mi nakonec tolik nevadila. Z herců asi nejvíc vyčnívala hlavní trojice James Mardsen, Lena Headey, Norman Reedus, kolem nich se ostatně točil skoro celej film a zvládli to opravdu výborně. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých nápadů nevyváží celkovou slabost scénáře, překombinovanost a to morální ponaučení v závěru, no, jako bysme se propadli někam k disneyovkám. Fakt by takováhle fáma mezi studentama na koleji byla takový terno? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Majordomus Černá zmije kdysi řekl kavárnici Migginsové: „Říká se, že slovní urážky bolí víc, než fyzická bolest.“ Stejně tak je to s klepy, pomluvami, drby a fámami, což se nám Guggenheimovo muzeum průměrnosti snažilo sdělit v podivně gradovaném thrilleru o třech odrostlých vysokoškolácích a jejich ryze columbovských praktikách odhalování klamára. Ten „šokující“ závěrečný twist s třetí mocninou lhaní byl docela fail - zachránila by ho jen mocnina čtvrtá, v níž by zdrcená postava J.Marsdena skočila pod metro a ostatní by měli zase o čem přemýšlet.. Nutno dodat, že Černá zmije pokračoval slovy: „Samozřejmě, že je to omyl, jak brzy zjistíte, až vám tenhle špíz vrazím do hlavy.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Od začátku až před posledních 10 minut to byl hodně povedený thriller se zajímavou zápletkou, byť poněkud ploššími postavami. Ale ten konec to totálně potopil! ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Jsou to jen řeči. Nemůžou uškodit,” vypouští z úst James Marsden. Jenže nic se mezi lidmi našíří rychleji, než pomluva. A trojice přátel hodlá svou závěrečnou ročníkovou práci zaměřit právě na pomluvu – jak vzniká, jak se dostává dál a dál, jakou má sílu, jak se její základ mění. Jenže ze zdánlivě nevinné záležitosti se může vyvinout osudový problém. Námět je určitě zajímavý. I to, co se děje potom, je poměrně promyšlené a uvěřitelné. Rovněž začínající pozdější hvězdy nižší svítivosti hrají velmi slušně. Škoda posledních minut. Výsledek totiž tak trochu utrpěl dobou, ve které vzniknul. Snaha o šokující závěr byla tehdy značným problémem mnoha projektů. Tady to bolí obzvlášť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický film pro teenagery,ovšem tento má slušnou zápletku a obsazení. Opravdu jsem dobře bavil,takže jsem té hodiny a půl vůbec nelitoval.Škoda jen toho mírně překombinovaného závěru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Označení klasický teenagerský thriller se pro tento snímek hodí dokonale. Zápletka je jednoduchá, napětí se slušně stupňuje, herci se moc nesnaží (ani nemusí) a stejně jim nelze nefandit, a to vše je pak zabaleno do slušivého kabátku odsýpající režie s bezvadně podkreslující hudbou. Vzhledem k tomu, že se prvoplánově jedná o lehce stravitelný film, jehož účelem je především pobavit, tak mu snad ani nejde vytknout absurdní vyhrocování klepů, jejichž název snímek v doslovném překladu originálu nese. Podobně si potom příliš nestěžuji na občas nesmyslné reakce a chování postav, čemuž nasadil korunu nereálný konec. Důležité tedy v tomto případě je vědět, jak k filmu před začátkem přistoupit: kdo mnoho nečeká, hodně dostane... Taková menší sranda nakonec: Norman Reedus vypadá jako mladší brácha Sama Worthingtona! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jak tvrdá a drsná může fáma být a jaké z toho mohou být následky ukazuje tento film, který není až tak přehnaný, protože když se koukneme do normálního života tak je to opravdu tak .... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Některé názvy filmů nejsou bezpečné. Asi se podivíte, co tím myslím, ale tenhle film vám zamotá kebuli, než řeknete fáma. Je důležité sledovat děj, protože ten vás natolik zmátne a několikrát svede z cesty, až budete v závěru nevěřícně kroutit hlavou. Děj se moc vyprávět nedá, protože bych silně musel spoilerovat, proto je lepší si ho pustit nepřipravený a nečíst příliš komentáře kolem. Ale zase nějaká bomba to není. Je předně trochu seriálově natočený, o kvalitní kameru se postaral zkušený Andrzej Bartkowiak, ale David Guggenheim je režisér, který točí dost na jistotu, z jeho filmů je cítit, že to není nějaký zručný řemeslník. Nicméně, pokud film vidíte poprvé (podruhé ho s největší pravděpodobností absolvovat nebudete) má v sobě porci originality, je zajímavě vymyšlený, ale silným příběhem nevládne. 60% ()

Reklama

Reklama